Mit főzzek ma ebédre, mit főzzek holnap, mit főzzek hétvégén? Mutatjuk, mit főzz a hűtőben lévő dolgokból!

2020. november 23. 12:03

Mit főzzek ma ebédre, mit főzzek holnap és mit főzzek hétvégén a vendégeknek? Mit főzzek ma mi van itthon a hűtőben? Mi van itthon mit főzzek a családnak egyszerű alapanyagokból?

Az ételkészítés állandó feladat akár egy egyedülálló, akár egy családos személy életét vizsgáljuk - sőt, nem is az étel elkészítésének módja a leggyakoribb probléma, inkább a változatosság, az innováció és a kreativitás kérdése. Nagyon gyakran nehéz eldöntenünk, mit főzzek ma ebédre, vacsorára, mit készítsek reggelire, mit főzzek holnap vagy mit főzzek hétvégén a vendégekre, akik valami olyat várnak, amit még nem kóstoltak.

Cikkünkben egy olyan receptválogatással próbálunk segítséget nyújtani olvasónk számára, amelyben összegyűjtöttük a magyarok kedvenc előételeit, főételeit és desszertjeit, nem beszélve a hungarikumokról és a diétás fogásokról. Ha gyakran kérdezed magadtól: mit főzzek mi van a hűtőben, mit fozzek ma a gyerekeknek, akkor a legjobb helyen jársz! Mutatjuk, milyen egyszerű vagy bonyolult, képességeidet próbára tevő ételek elkészítésével próbálkozz nyugodt szívvel, hogyan dobd fel egyedi konyhaművészetedet!

Előétel receptek, leves receptek

Előételek, levesek

Az előétel funkciója a lakoma előtti "bemelegítés", a gyomor felkészítése a nagyobb mennyiségű étel befogadásához, a test átmelengetése és a jó közérzet fokozása. Habár számos könnyű előételt tartunk számon, a magyarok hagyományosan egy tál forró levessel kezdenek, amelyek lehetnek nagyon egyszerűek, sőt rendkívül gazdagok is.

Főétel receptek, egytálételek

Főételek, egytálételek

Mi van otthon mit főzzek? - kérdezzük gyakran magunktól, főleg, ha egy olyan főétel kiötléséről van szó, ami egyszerre újdonság a család számára, mégsem idegen a kedvenc ízvilágunktól. Főétel-válogatásunk segít kitalálni, mi kerüljön ebédre, vacsorára a családi asztal közepére, milyen fantasztikus magyaros ételeket hozzunk létre sütőben, fazékban, vagy akár bográcsban, szabadtűzön!

Főzelék receptek

Főzelékek

Ha kevés az alapanyag a konyhában, kamrában, és nem tudjuk, mit főzzünk, érdemes visszanyúlnunk a legegyszerűbb alapanyagokhoz: tök, káposzta, borsó és bab: ne felejtsük el, hogy igazán ínycsiklandó, laktató főzelékeket készíthetünk belőlük, sőt: ezek a receptek még a pénztárcánknak is tetszeni fognak, ugyanis egy nagy fazék főzelék elkészítését akár 1000 Ft alatt is kihozhatjuk!

Köret receptek

Köretek

Köretre mindig, minden körülmények közt szükség van, ám érdemes minél több és érdekesebb receptet felfedeznünk, hogy túl tudjunk lépni a sültkrumpli és a rizs korlátjain. Legyünk kreatívak és ne ijedjünk meg az érdekesebb ízektől, színektől, formáktól!

Saláta receptek

Saláták

Mit főzzek mi van itthon? Csupán néhány zöldség, tejtermék és fűszerek? Akkor aggodalomra semmi ok, ugyanis elképesztően egyszerű, könnyed vagy éppen kalóriadús, laktató salátákat rakhatunk össze szinte bármiből, ami a hűtőnk mélyén vagy a pincében lapul.

Desszert receptek, édes ételek

Desszertek, édes főételek, kelttészták

Akármilyen fárasztó, rossz napot meghitté varázsolhatunk egy tálca gőzölgő süteménnyel, egy kis édes ropogtatnivalóval, vagy egy adag kelttésztával, amit a Nagyi régi receptjei között találtunk. Adjunk esélyt a házi készítésű édességeknek és hódoljunk az édes élvezeteknek!

Savanyúság receptek, befőttek és lekvár receptek

Savanyúságok, befőttek, lekvárok

A gyümölcsök és a zöldségen nem csak nyersen, vagy leves formájában fogyaszthatóak: a zöldségeket eltehetjük télire savanyúság formájában, a nyár gyümölcseiből pedig pazar lekvárokat, kompótokat hozhatunk létre, amelyekért hálával adózunk majd, ha beköszönt a tél.

Harapnivalók, snack receptek

Snack: gyors harapnivalók

Gyakran kívánunk meg egy-egy gyorsételt, házi ropogtatnivalót, amelyeket egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnánk. Ha nem tudjuk, mit főzzünk, süssünk, vagy csak szükségünk van egy egyszerű sörkorcsolyára, üssünk össze valamit a következő receptek közül.

Extrák: mártások, öntetek, kiegészítők

A főzés hasznos, hiszen szükségünk van az ételre a mindennapokban. Elárulunk egy titkot: egy megfelelő mártás, öntet vagy ropogós elem elkészítésével az ételből műalkotás válik, amelyre mindenki emlékezni fog, aki megkóstolta azt. A mártások nagy előnye, hogy nagyon gyorsan elkészülnek, így nem vesznek el sok energiát a főételtől.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm