A legegyszerűbb kevert meggyes pite: bögrés meggyes pite recept, meggyes mákos pite

2020. december 5. 17:19

A legfinomabb bögrés meggyes pite recept: mutatjuk, hogyan készül a könnyed kevert meggyes pite és az izgalmas meggyes mákos pite. A meggyes pite recept elronthatatlan: próbáld ki!

Szükséged van valami gyors harapnivalóra? Kell egy kis édesség a gyerekeknek, netán vendégeket vársz? A világ legegyszerűbb süteménye, a kevert meggyes pite tökéletesen illik bármilyen alkalomhoz, ugyanis a kevert, bögrés meggyes pite elronthatatlan fogás a tapasztalatlan szakácsok számára is. Cikkünkben mutatjuk, hogyan készül a meggyes pite bögrés verziója, a kevert meggyes pite; milyen arányokat tartsunk meg összeállítása során, illetve eláruljuk, a meggyes pite hány fokon, meddig sül!

Az egyszerű kevert meggyes pite

A kevert tészták előnye

Az egyszerű kevert tészták előnye a piskótákkal szemben az, hogy sokkal kevesebbet kell bajlódnunk az elkészítésükkel: szinte minden hozzávalót - a gyümölcsök kivételével - összekeverhetünk egy tányérban és kész is. Nem kell tojást felvernünk, nem kell dagasztanunk, kelesztenünk, a kevert meggyes pite és más hasonló sütemények gyakorlatilag 10 percen belül készen állnak a sütésre. Nézzük, hogyan készül a kevert, bögrés meggyes pite!

A bögrés meggyes pite hozzávalói

  • 3 bögre liszt
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 bögre tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 cs sütőpor
  • 300 g meggy (friss vagy befőtt)

A meggyes pite recept elkészítése

  • 1. A hozzávalókat (a meggy kivételével) egyszerűen keverjük össze egy tálban: a lisztet érdemes átszitálnunk előtte a könnyebb megmunkálhatóság miatt. Dolgozzuk a meggyes pite masszáját simára, csomómentesre.
  • 2. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele a kevert meggyes pite tésztát. A meggyeket forgassuk bele egy nagyon kevés lisztbe, majd szórjuk meg velük egyenletesen a bögrés meggyes pite tetejét (ennek köszönhetően a meggy kevésbé lesz hajlamos a meggyes pite aljára süllyedni).
  • 3. 180°-ra előmelegített sütőben, 20 perc alatt süssük aranybarnára. Tálaláskor szitáljunk porcukrot a tetejére.

Bolondítsuk meg: meggyes mákos pite

A kevert tészta receptek sajátossága, hogy bármilyen gyümölccsel és más adalékanyagokkal is elkészíthetjük: ezzel a recepttel például barackkal, eperrel vagy erdei gyümölcsökkel is nagyon finom süteményt süthetünk. A meggy és a mák jóban vannak egymással, ezért azt ajánljuk, hogy ha fel akarjuk tuningolni a sima meggyes pite tésztát, adjunk hozzá fél bögre sima vagy darált mákot ízlésünktől függően. A meggyes mákos pite készítése során is egyszerűen keverjük össze az alapanyagokat a mákkal együtt, majd a tepsiben adjuk hozzá a meggyet is. A végeredmény különleges és ízletes lesz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem