Karácsonyi menü ötletek: hagyományos, egyszerű, bonyolult és diétás karácsonyi ételek mindenkinek, aki még nem tudja, mit főzzön karácsonyra. Nálatok mi lesz a menü?
A hazai menzákról is jól ismert húsételek egyike a párizsi szelet, amit a tökéletes párizsi bunda tesz igazán ínycsiklandóvá – nem is kell hozzá semmi más, mint liszt és tojás, és már kész is a mennyei párizsi bunda! Járjunk utána, mit ír a sima és a fokhagymás párizsi bunda recept, tudd meg, hogyan készül a párizsi bunda tojással és a párizsi bunda tojás nélkül!
Cikkünkben a szuperegyszerű párizsi bunda készítése kapcsán áruljuk el, hogyan készül a párizsi bunda tojás nélkül és tojással, illetve a fokhagymás párizsi bunda, amit szintén nem nehéz elkészíteni. Tudtad, hogy a párizsi bunda csirkemell bundázásához is alkalmas, nem csak sertéskarajhoz jó a párizsi bunda? Nézzük, mi mindent érdemes tudni az egyszerű párizsi bunda recept kapcsán, hogyan készül a párizsi szelet az eredeti párizsi bunda használatával!
Amit a párizsi szeletről eddig nem tudtál
A párizsi szelet egy egyszerű, párizsi bundában kimártott, majd előre felhevített sütőolajban, többnyire napraforgóolajban kisütött hús – mondhatni, a rántott hús közeli rokona, csak panír helyett párizsi bunda öleli körül a hússzeletet. A párizsi bunda és a párizsi szelet a menzák népszerű tömegétele, ugyanis gyorsan és nagymennyiségben el lehet készíteni, de otthon is egyszerűen összedobhatjuk, ha a rendelkezésünkre áll egy jó párizsi bunda recept. A párizsi szelet hagyományosan sertéskarajból készül, azonban a párizsi bunda csirkemell használatával is ugyanolyan jól működik, ha valaki nem szereti a disznóhúst.
Párizsi bunda recept egyszerűen
Nézzük, hogyan készül a párizsi bunda egyszerűen! A párizsi bunda készítése során arra törekedjünk, hogy egy aránylag folyékony, mártogatásra alkalmas tésztát kapjunk, ami vastagon bevonja a húst. Lássunk neki!
A párizsi bunda hozzávalói
- 3 db tojás
- 200 g búzafinomliszt
- 1 csipet szódabikarbóna
- 2 gerezd fokhagyma ízlés szerint
- kb. 6-7 dl olaj a sütéshez
A párizsi szelet elkészítése
Készítsünk elő kb. 750 g vékonyra vágott és kiklopfolt sertéskarajt vagy csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. A párizsi bunda készítése során egyszerűen keverjük ki a lisztet a tojással, adhatunk hozzá egy kis szódabikarbónát is, majd ízlés szerint tegyünk bele áttört fokhagymát, ha fokhagymás párizsi bunda készítése a cél. Mártsuk ki a húsokat a párizsi bunda tésztájában, majd egyesével tegyük őket az előre felhevített sütőolajba és süssük mindkét oldalukon addig, míg a párizsi bunda aranybarna nem lesz. Ezután csepegtessük le a hússzeleteket egy papírtörlőn, majd tálalhatjuk is sült krumplival, rizibizivel, krumplipürével, tartármártással, savanyúsággal, vagy egyéb, saját szájízünknek megfelelő köretelemekkel.
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








