12 °C Budapest
Breaded meat

Párizsi bunda recept: hogyan készül a párizsi bunda csirkemell, sertéshús bundázásához?

2023. november 5. 17:01

A hazai menzákról is jól ismert húsételek egyike a párizsi szelet, amit a tökéletes párizsi bunda tesz igazán ínycsiklandóvá – nem is kell hozzá semmi más, mint liszt és tojás, és már kész is a mennyei párizsi bunda! Járjunk utána, mit ír a sima és a fokhagymás párizsi bunda recept, tudd meg, hogyan készül a párizsi bunda tojással és a párizsi bunda tojás nélkül!

Cikkünkben a szuperegyszerű párizsi bunda készítése kapcsán áruljuk el, hogyan készül a párizsi bunda tojás nélkül és tojással, illetve a fokhagymás párizsi bunda, amit szintén nem nehéz elkészíteni. Tudtad, hogy a párizsi bunda csirkemell bundázásához is alkalmas, nem csak sertéskarajhoz jó a párizsi bunda? Nézzük, mi mindent érdemes tudni az egyszerű párizsi bunda recept kapcsán, hogyan készül a párizsi szelet az eredeti párizsi bunda használatával!

Amit a párizsi szeletről eddig nem tudtál

A párizsi szelet egy egyszerű, párizsi bundában kimártott, majd előre felhevített sütőolajban, többnyire napraforgóolajban kisütött hús – mondhatni, a rántott hús közeli rokona, csak panír helyett párizsi bunda öleli körül a hússzeletet. A párizsi bunda és a párizsi szelet a menzák népszerű tömegétele, ugyanis gyorsan és nagymennyiségben el lehet készíteni, de otthon is egyszerűen összedobhatjuk, ha a rendelkezésünkre áll egy jó párizsi bunda recept. A párizsi szelet hagyományosan sertéskarajból készül, azonban a párizsi bunda csirkemell használatával is ugyanolyan jól működik, ha valaki nem szereti a disznóhúst.

Párizsi bunda recept egyszerűen

Nézzük, hogyan készül a párizsi bunda egyszerűen! A párizsi bunda készítése során arra törekedjünk, hogy egy aránylag folyékony, mártogatásra alkalmas tésztát kapjunk, ami vastagon bevonja a húst. Lássunk neki!

A párizsi bunda hozzávalói

  • 3 db tojás
  • 200 g búzafinomliszt
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 2 gerezd fokhagyma ízlés szerint
  • kb. 6-7 dl olaj a sütéshez

A párizsi szelet elkészítése

Készítsünk elő kb. 750 g vékonyra vágott és kiklopfolt sertéskarajt vagy csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. A párizsi bunda készítése során egyszerűen keverjük ki a lisztet a tojással, adhatunk hozzá egy kis szódabikarbónát is, majd ízlés szerint tegyünk bele áttört fokhagymát, ha fokhagymás párizsi bunda készítése a cél. Mártsuk ki a húsokat a párizsi bunda tésztájában, majd egyesével tegyük őket az előre felhevített sütőolajba és süssük mindkét oldalukon addig, míg a párizsi bunda aranybarna nem lesz. Ezután csepegtessük le a hússzeleteket egy papírtörlőn, majd tálalhatjuk is sült krumplival, rizibizivel, krumplipürével, tartármártással, savanyúsággal, vagy egyéb, saját szájízünknek megfelelő köretelemekkel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm