A kovász készítés és a barátságkenyér recept sem bonyolult, remek ajándék lehet idén karácsonyra. És nem is kerül sokba.
Zöld és fehér spárgakrémleves recept, már a kezdő szakácsoknak is: mutatjuk, hogyan készül a fehér spárgakrémleves, mi a spargakremleves recept elkészítésének a titka! Gondoltad volna, hogy a spárgakrémleves nem csak finom, hanem egészséges is? Így készítsd, hogy tökéletes legyen!
A spárgakrémleves egy igazán könnyed, mégis laktató előétel, ami selymes, fűszeres íze mellett megannyi vitamint is tartalmaz, amire különösen nagy szükségünk van a téli hónapokban. A spárga mind párolt vagy sült köretként, mind spárgakrémleves formájában mennyei kísérője a halas ételeknek, a puha, fehér szárnyashúsoknak, de a disznó és a vadak mellett is elfér a tányéron. A spárgakrémleves recept egy olyan ételt eredményez, amit, ha egyszer kipróbáltunk, garantáltan a család kedvenc ételei közé fog tartozni. Nézzük, hogyan készül a spárgakrémleves!

A tökéletes spárgakrémleves receptje
A spárgakrémleves egy igazán ínycsiklandó tavaszi fogás - már csak az alapanyagból kiindulva is eláruljuk, hogy a fehér spárga krémleves egy igazán nemes, minőségi ételt eredményez, ráadásul rendkívül laktató és egészséges is. A következő receptünk egy tejszínes spárgakrémleves elkészítését mutatja be, fehér spárga használatával, azonban nyugodtan készíthetjük zöld spárgával is, ha azt jobban szeretjük. Nézzük, hogyan készül a tökéletes spárgakrémleves tejszínnel!
A spárgakrémleves hozzávalói
- ½ kg fehér spárga (ha nincs, a zöld spárga is ugyanúgy megfelel)
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db burgonya
- 50 g vaj
- 7 dl zöldségalaplé
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors ízlés szerint
- 50 g füstöltsajt
- 4 szelet kenyér
- olívaolaj
A spárgakrémleves elkészítése
- Pucoljuk meg a krumplit, a hagymát és a fokhagymát, majd kockázzuk fel őket. A spárga alsó, keményebb részét távolítsuk el, a többi részt daraboljuk fel egyformára.
- Egy fazékban olvasszuk fel a vajat, majd dinszteljük meg rajta a hagymát. Ehhez hozzáadhatjuk a felaprított krumplit és a spárgát is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Néhány percig pároljuk őket együtt a vajon.
- Öntsük fel a spárgakrémleves párolt alapanyagait zöldség alaplével, majd 10-15 perc alatt főzzük puhára. Botmixer segítségével turmixoljuk addig, míg krémes nem lesz. Adjuk hozzá a tejszínt, még egyszer turmixoljuk át, végül egy perc alatt forraljuk össze.
- Kockázzuk fel a kenyérszeleteket és egy kevés olívaolajjal meglocsolva pirítsuk meg sütőben vagy serpenyőben.
- A spárgakrémleves tálalásakor reszeljünk a tányér aljára egy kevés füstölt sajtot, szedjük rá a spárgakrémlevest, végül szórjunk a tányér tetejére néhány krutont!
Spárgakrémleves tejszín nélkül
Akár zöldspárgával dolgozunk, akár feher sparga kremleves készül, ne felejtsük el, hogy az egyik legkalóriadúsabb hozzávaló, a főzőtejszín egyszerűen elhagyható a receptből. Ha nem szeretjük a tejszínes levest, nyugodtan helyettesítsük azt ugyanakkora mennyiségű kókusztejjel és készítsük ugyanúgy, ahogy a fenti spárgakrémleves recept írja.
Spárgakrémleves zöld spárgából? Erre vigyázz!
Ahogy fentebb is írtuk, a fehér spárgakrémleves recept egyszerűen készíthető zöld spárgával is, azonban mindig jusson eszünkbe, hogy nem ugyanazzal az alapanyaggal dolgozunk. A zöld spárgáknak főzés előtt el kell távolítanunk a kemény, fásabb részét (egyszerűen törjük le az alsó kb. 5 centimétert), illetve, amikor készen áll a spárgakrémleves a turmixolásra, arra is ügyeljünk, hogy a spárgák fejét - mivel ez a növény legfinomabb, legértékesebb része - ne mixeljük le, hanem vegyük ki a levesből, majd használjuk feltétként, egyben.
Mihez illik a spárgakrémleves?
Akár zöld, akár fehér spárgából készüljön a nagyszerű, könnyed tejszínes spárgakrémleves, fontos kiemelnünk, hogy a levesünk önmagában egy előétel, vagyis mindenképp készítsünk a spárgakrémleves mellé egy második fogást is. A spárgakrémleves után remek ízélményt ad egy szelet sovány fehér hús, mint például a csirkemell, vagy a fogasfilé, amihez egy kis sült- vagy párolt zöldséget, illetve krumplipürét javaslunk.
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








