6 °C Budapest
Tasty greek zucchini balls with feta cheese with ingredients close-up on a slate board on the table. horizontal

Egészséges és finom harapnivaló: Gluténmentes cukkini fasírt sütőben sütve

2021. szeptember 11. 11:03

A cukkini egy olyan alapanyag, amit egész évben könnyűszerrel megvásárolhatunk bármelyik magyar nagyáruházban, az íze pedig mindig kiváló. Habár a cukkini felhasználásával nagyszerű köreteket készíthetünk, főételnek sem utolsó, ha cukkini fasírt formájában készítjük el.

Legyen szó bármilyen szigorú diétáról, vagy gluténmentes táplálkozásról, a cukkini fasírt dobogós helyezett, ha főétel készítéséről van szó: a cukkini fasírt nem csak alacsony kalóriatartalmú étel, de elkészíthető a gluténmentes cukkini fasírt zabpehellyel is, illetve megbolondíthatjuk az ízeket egy aprócska darab sajttal, így sajtos cukkini fasírt formájában még érdekesebb ízek kerekedhetnek ki főzés közben. Nézzük, hogyan készül az egyszerű sajtos cukkini fasírt zabpehellyel!

Cukkini fasírt recept: Sajtos cukkini fasírt zabpehellyel

A sajtos cukkini fasírt hozzávalói

  • 500 g cukkini
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g cheddar sajt
  • 1 db tojás
  • 4 ek zabpehely
  • 2 ek zabpehelyliszt
  • só, bors ízlés szerint

A cukkini fasírt recept elkészítése

  1. Tisztítsuk meg és reszeljük le nagylyukú reszelőn a cukkinit. Adjunk hozzá egy csipet sót, keverjük el benne, majd tegyük félre állni 10-15 percre. Ezt követően, ha levet eresztett, facsarjuk ki alaposan és tegyük a cukkinit egy új tálba.
  2. Az újhagymát szeleteljük egészen finomra, a fokhagymát törjük át, majd adjuk őket a cukkini fasírt alapjához a tojással, zabpehellyel, zabpehelyliszttel együtt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amennyiben a cukkini fasírt még túl nedves, adjunk hozzá zabpelyhet és zabpehelylisztet fele-fele arányban, míg a massza felveszi.
  3. Kockázzuk fel kisebb darabokra a sajtot, majd formázzuk meg úgy a cukkini fasírtokat, hogy minden darab közepébe illesszünk bele egy darabka sajtot. Ezeket helyezzük egymástól néhány cm távolságra egy nagy tepsibe, sütőpapíron.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180°-ra, majd süssük benne a cukkini fasírtokat készre, míg azok el nem kezdenek megpirulni (kb. 20-30 perc). Kínáljunk hozzá tartármártást és bármilyen köretet!
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem