A gázgrillnél nem kell bajlódni a tűzrakással, egyenletes hőmérsékleten lehet vele sütögetni, de az a bizonyos plusz zamat lehet, hogy hiányozni fog.
![scones of potato and wild garlic with wild garlic leaves](https://cdn.penzcentrum.hu/images/articles/lead/2021/09/1630919793-D8KDX8Uka_lg.jpg)
Akármilyen alkalomról legyen szó, szükségünk lehet sós aprósüteményekre, amelyek üdítő kiegészítést nyújtanak bármilyen családi vagy akár üzleti stílusú rendezvényhez, illetve nagyszerű ajándékként is funkcionálhatnak, ha valahová vendégségbe hívtak minket. Ezek a sós, sajtos, túrós sütemények, pogácsák kedvünkre variálhatóak és nagyon egyszerűek: ilyen többek között a medvehagymás pogácsa is.
Habár a medvehagyma egy tavaszi zöldfűszer, a szupermarketekben az év java részében megvásárolhatjuk azt, így üdítő ízekkel dobhatjuk fel a sós aprósüteményeket, pogácsákat. Cikkünkben a medvehagymás pogácsa recept elkészítését osztjuk meg olvasóinkkal egy végtelenül egyszerű, ám annál izgalmasabb medvehagymás túrós pogácsa formájában. Ezt a finomságot bizony kár lenne kihagyni! Nézzük, hogyan készül a medvehagymás túrós pogácsa, avagy a medvehagymás pogácsa omlós tésztával!
Medvehagymás pogácsa recept
A medvehagymás pogácsa hozzávalói
- 250 g liszt
- 250 g tehéntúró
- 250 g margarin (hideg)
- 1 csokor medvehagyma
- 1 ek só
- 1 mk fehérbors
- 1 db tojás
- + 1 db tojás a kenéshez
- ízlés szerint sajt vagy szezámmag a tetejére
A medvehagymás pogácsa készítése
- Mérjük ki a hozzávalókat és tegyük őket egyszerre egy nagy tálba. Aprítsuk fel a medvehagymát finomra, majd adjuk a többi hozzávalóhoz. Ízesítsük a medvehagymás pogácsa alapját a fűszerekkel.
- Kézzel gyúrjuk össze a medvehagymás pogácsa tésztáját, míg egy ragacsos masszát nem kapunk. Ez után tegyük a hűtőbe egy fél órára, hogy a tészta lehűjön, benne a margarin megdermedjen, az ízek pedig összeérjenek.
- Készítsük elő a sütőt: melegítsük elő 200°-ra, egy tepsit pedig béleljünk ki sütőpapírral.
- Olajos kézzel formázzunk a medvehagymás pogácsa tésztájából kis pogácsákat, majd helyezzük a tepsibe. Az extra tojást verjük fel és kenjük meg vele a pogácsák tetejét. A tojásos kenést megszórhatjuk ízlés szerint apró magvakkal, például szezámmaggal, vagy sajttal, de hagyhatjuk üresen is.
- Süssük őket addig, míg a pogácsák teteje piros nem lesz (kb. 20 perc).
![Medvehagyma](https://cdn.penzcentrum.hu/images/articles/inline/2021/09/1630919875-xYxRRyD2S_md.jpg)
Nem találsz medvehagymát? Nem probléma!
A medvehagyma egy tipikus tavaszvégi zöldfűszer, amit május környékén zsákszámra kaphatunk a piacokon és bármelyik nagyobb élelmiszerboltban – azonban az év folyamán ez a friss fűszernövény sajnos nem mindig elérhető. Aggodalomra semmi ok! A medvehagymás pogácsa recept alapját használjuk a fent leírt módon, azonban a csokornyi medvehagymát helyettesítsük azonos mennyiségű, finomra aprított újhagymával vagy újfokhagymával. Az eredmény egy kicsit hagymásabb íz lesz, de a „medvehagymás pogácsa” így is felejthetetlen élmény mindenkinek.
Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.
Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.
Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.
A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.
-
Az élhetőbb városokban az ingatlanok is felértékelődnek (x)
Minél több szolgáltatás és zöld van a közelben, annál jobban.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
Future of Finance 2024
Sustainable World 2024
![](https://cdn.penzcentrum.hu/images/articles/lead/2024/07/1722007321-6WcvnE3RF_sm.jpg)
![](https://cdn.penzcentrum.hu/images/articles/lead/2024/07/1722003032-fYemjX2BC_sm.jpg)
![](https://www.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2020/01/1579873308-2mJ5kC6my_md.jpg)