21 °C Budapest

Pénzcentrum kutatások

A Pénzcentrum, széles körű olvasói bázisára támaszkodva, rendszeresen készít nagymintás felméréseket. Vizsgálataink számos gazdasági szektorra kiterjednek, így rendszeresen szondázzuk a közvéleményt a pénzügyek, a humán erőforrás, az energiapiac, az infokom, vagy épp a szolgáltatáspiacok tekintetében. Kutatásainkkal arra törekszünk, hogy a lakosság minél átfogóbb és objektívebb tájékoztatása mellett, kiterjedt információkkal nyújtsunk segítséget a cégek és egyéb intézmények vezetői számára is. Az alábbiakban ajánljuk figyelmedbe eddig megjelent felméréseinket.

Így élték meg a magyar családok a koronavírus-járványt: sokan többet is keresnek, mint a COVID előtt
2021. augusztus 9. hétfő 10:26

Így élték meg a magyar családok a koronavírus-járványt: sokan többet is keresnek, mint a COVID előtt

Nagy kérdés, hogy valójában mekkora terhet rótt ránk fizikailag, pszichésen, illetve anyagilag a járványhelyzet, illetve az azzal járó korlátozások, lezárások. Ennek kapcsán a Pénzcentrum, a Médiaunió, és a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) közös online, nem reprezentatív kutatást készített.

Digitalizáció a KKV-knál: a számlák digitalizálásának kérdései
2021. július 9. péntek 13:00

Digitalizáció a KKV-knál: a számlák digitalizálásának kérdései

Idén júniusban közös online kutatást végzett a Pénzcentrum és a Budapest Pénzügyi Asszisztens. A cél az volt, hogy rávilágítsunk arra, milyen kihívásokkal néznek szembe a magyar vállalkozók mindennapi pénzügyeikben, és mennyire hatékonyan tudják használni a különböző digitális pénzügyi megoldásokat, például a számlák digitalizálását.

Vállalati imázsépítés, szakértői jelenlét, és PR egy csomagban. Rendelje meg saját kutatását!
Magyar Termékek Vásárlása Felmérés
2021. június 29. kedd 14:27

Magyar Termékek Vásárlása Felmérés

A magyar vásárlók egyre tudatosabbak, és egyre szívesebben vásárolnak magyar termékeket. Legyen szó lokálpatriotizmusról, karbon-lábnyom csökkentésről, vagy éppen frissességről, számos okból előnyben részesítik a hazai termelőktől, gyártóktól származó árut. A Pénzcentrum legújabb felmérésében többek között arra kereste a választ, miért keresik elsősorban a vásárlók a magyar termékeket, milyen elvárásaik vannak a boltokkal szemben, illetve mi motiválhatná őket arra a jövőben, hogy inkább a hazai árukat válasszák.

Szakmák, hivatások megbecsültsége Magyarországon
2021. február 27. szombat 07:00

Szakmák, hivatások megbecsültsége Magyarországon

A Pénzcentrum online felmérése arra kereste a választ, hogy milyen az egyes szakmák megítélése Magyarországon: elismertek-e, a társadalmilag hasznos szakmának tekinthetők-e, illetve túl- vagy alulfizetettnek tartott hivatások-e. A kérdőívet 481-en töltötték ki: 316 férfi és 165 nő.

Élelmiszer-pazarlás Magyarországon
2020. október 28. szerda 05:50

Élelmiszer-pazarlás Magyarországon

Arra kerestük a választ, hogy a koronavírus-járvány hatására megváltozott életkörülmények - az anyagi helyzet változása; a távmunka; esetleges időtöbblet vagy időhiány; a vásárlási szokások változása, stb. - milyen hatással voltak a keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségére a magyar háztartásokban. A Pénzcentrum kérdőívét 1893-an töltötték ki, 886 férfi és 1007 nő.

Rendszeres COVID-tesztelés megítélése Magyarországon
2020. szeptember 1. kedd 11:35

Rendszeres COVID-tesztelés megítélése Magyarországon

A Pénzcentrum kutatásában azt mértük fel, hajlandók lennének-e alávetni magukat rendszeres koronavírustesztnek a magyarok, nyugodtabbak lennének-e, ha bizonyos munkakörben dolgozókat rendszeresen tesztelnének.