15 °C Budapest

Pénzcentrum kutatások

A Pénzcentrum, széles körű olvasói bázisára támaszkodva, rendszeresen készít nagymintás felméréseket. Vizsgálataink számos gazdasági szektorra kiterjednek, így rendszeresen szondázzuk a közvéleményt a pénzügyek, a humán erőforrás, az energiapiac, az infokom, vagy épp a szolgáltatáspiacok tekintetében. Kutatásainkkal arra törekszünk, hogy a lakosság minél átfogóbb és objektívebb tájékoztatása mellett, kiterjedt információkkal nyújtsunk segítséget a cégek és egyéb intézmények vezetői számára is. Az alábbiakban ajánljuk figyelmedbe eddig megjelent felméréseinket.

Szakmák, hivatások megbecsültsége Magyarországon
2021. február 27. szombat, 07:00

Szakmák, hivatások megbecsültsége Magyarországon

A Pénzcentrum online felmérése arra kereste a választ, hogy milyen az egyes szakmák megítélése Magyarországon: elismertek-e, a társadalmilag hasznos szakmának tekinthetők-e, illetve túl- vagy alulfizetettnek tartott hivatások-e. A kérdőívet 481-en töltötték ki: 316 férfi és 165 nő.

Élelmiszer-pazarlás Magyarországon
2020. október 28. szerda, 05:50

Élelmiszer-pazarlás Magyarországon

Arra kerestük a választ, hogy a koronavírus-járvány hatására megváltozott életkörülmények - az anyagi helyzet változása; a távmunka; esetleges időtöbblet vagy időhiány; a vásárlási szokások változása, stb. - milyen hatással voltak a keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségére a magyar háztartásokban. A Pénzcentrum kérdőívét 1893-an töltötték ki, 886 férfi és 1007 nő.

Vállalati imázsépítés, szakértői jelenlét, és PR egy csomagban. Rendelje meg saját kutatását!
Rendszeres COVID-tesztelés megítélése Magyarországon
2020. szeptember 1. kedd, 11:35

Rendszeres COVID-tesztelés megítélése Magyarországon

A Pénzcentrum kutatásában azt mértük fel, hajlandók lennének-e alávetni magukat rendszeres koronavírustesztnek a magyarok, nyugodtabbak lennének-e, ha bizonyos munkakörben dolgozókat rendszeresen tesztelnének.

A home office megítélése és jövője Magyarországon
2020. június 8. hétfő, 05:34

A home office megítélése és jövője Magyarországon

A koronavírus-járvány olyan változásokat hozott a munkaerőpiacon, amelyeknek nemcsak rövid, hanem komoly hosszú távú hatásai is lehetnek. Ilyen például a home office általánossá válása is. Kíváncsiak voltunk a magyar munkavállalók tapasztalataira, véleményére, és arra is, a járvány elvonulása után is opció lesz-e a hazai vállalatoknál a távmunka. Átfogó kérdőívünket 3630-an töltötték ki: férfiak és nők nagyjából azonos arányban, a beosztást illetően pedig túlnyomó többségben a seniorok és vezető beosztású munkavállalók voltak.

Időtöltés változása a veszélyhelyzet alatt
2020. május 21. csütörtök, 05:34

Időtöltés változása a veszélyhelyzet alatt

A Pénzcentrum kutatásában azt mértük fel, hogy a veszélyhelyzet elrendelése után (március 11.), hogyan változtak meg az időtöltési szokások, főként annak hatására, hogy jelentősen több időt kénytelenek az emberek a négy fal között tölteni. A kutatásban arra is kitértünk, hogy az otthon töltött idő növekedésének hatására mennyiben nőttek vagy csökkentek a háztartások költségei.