Saját saláta, spenót és retek decemberben? Íme a profi kertészek szupertitkos őszi vetésnaptára
Az őszi ültetés sokak számára még mindig kevésbé ismert lehetőség, pedig rengeteg friss zöldséggel ajándékozhat meg bennünket.
Az őszi ültetés sokak számára még mindig kevésbé ismert lehetőség, pedig rengeteg friss zöldséggel ajándékozhat meg bennünket.
Sokan még mindig savanyúságként gondolnak csak a salátára, holott ez a sokoldalú levélzöldség jóval többet tud: friss, színes, ízes és akár főszereplője is lehet egy-egy étkezésnek.
Kevesen tudják, hogy a lencse csaknem minden fontos aminosavat tartalmaz, az állati fehérjeforrásokhoz képest elenyésző a koleszterin- és zsírtartalma.
A nyálkás zöldek látványa két opcióhoz vezet: komposztáljuk az egész salátát, és keresünk valami más ennivalót, vagy kiválogatjuk a leveleket, és elkülönítjük a jót a rossztól. De melyik a jobb választás?
A mára világszerte ismertté vált cézársaláta receptje megalkotásának századik évfordulóját ünneplik vasárnap a mexikói Tijuanában.
Óriási trend a TikTokon mostanában az egészséges táplálkozás, melyre már az élelmiszerláncok is felfigyeltek.
De mit érdemes egyáltalán fogyasztani? Miért egészségesek ezek a zöldek? Ennek jártunk most utána.
Tavasszal még a salátafélék is igen drágán kaphatók a hazai piacokon, pedig mi magunk is termeszthetjük ezeket.
A salátafélék a tavasz egyik első primőr zöldségei, amik jellemzően még horror áron kaphatóak a hazai piacokon, de ha ügyesek vagyunk, mi magunk, saját kiskertünkben vagy akár egy balkonládában, az erkélyen is termeszthetjük.
Széles termékválasztékkal készül az idei húsvétra az egyik hazai nagyáruház: több mint 600 tonna füstölt húsféleség, valamint 20 ezer kilogramm saláta kerül az üzletekbe.
A lencse kiváló A-vitamin, tiamin (B1), folsav, kálium, vas és cink forrás, egykor gyógynövényként is alkalmazták.
Minden szilveszteri buli kötelező kelléke valamilyen virslis finomság, legyen szó hideg vendégváró fogásokról vagy meleg főételekről. Na de hogyan készítsük el „már megint”?
Mindenki valljon színt: jó szívvel fizettek 799 forintot egy fej salátáért? Akkor inkább már ültessünk! Nyakunkon a kertészkedni való jó idő, az árudákban pedig ezerféle saláta-vetőmag kapható. Hogyan álljunk neki?
Mit tehetünk, ha az amúgy is zsebbenyúlós bevásárlásokon, nem fér már bele néhány paradicsom, paprika vagy uborka? Érdemes kipróbálni a csíráztatást!
Itt a tavasz, vele az egyik favorit primőr zöldségünk, a saláta is egyre többször, akár főfogásként is az asztalra kerülhet! Ezért is néztünk utána, hol mennyiért kapható most a piacokon, milyen fajták a legnépszerűbbek?
Márciusban végre megjelenik a piacon a friss spenót, a sóska, a metélőhagyma, de medvehagymában és fejessalátában is bővelkedhetünk – ha ezeket a tavaszi zöldeket bőséggel használod, garantáltan nem lesz egyik ételed sem unalmas!
A saláta egészséges étel, de csak akkor, ha az összetevők megfelelő kombinációját pakoljuk a tányérunkra. Mire érdemes még figyelni, ha valóban helyes módon akarjuk fogyasztani salátáinkat? Ennek jártunk most utána.
A növényi termékek áremelkedésének gyorsulását a zöldségek és a gyümölcsök váltották ki, a zöldségfélék éves drágulása május óta 14,5 százalékponttal 27,7 százalékosra ugrott.
Cikkünkben annak jártunk utána, mit lehet kezdeni a fonnyadt zöldségekkel, salátákkal. Illetve, hogy milyen trükköket érdemes bevetni annak érdekében, hogy kevesebb élelmiszer kerüljön a kukába, illetve ezzel együtt még spórolni is tudjunk.
Cikkünkben most annak jártunk utána, milyen zöldségeket érdemes fogyasztani és miért. Illetve azt is megnéztük, mennyire számítanak zsebbenyúlós termékeknek.