11 °C Budapest
Lentils with onion, garlic and parsley on a wooden table for a delicious vegan dish, rustic style, selective focus, horizontal

Pofonegyszerű lencsesaláta virslivel: Így készül a majonézes virslis lencsesaláta lilahagymával

2021. május 2. 12:01

Készítenél egy finom salátát, ami ráadásul még olcsó is? A virslis lencsesaláta a legegyszerűbb és leglaktatóbb lencse saláta recept mind közül, ami után garantáltan megnyalják vendégeid mind a tíz ujjukat!

Cikkünkben eláruljuk, hogyan készül a majonézes lencsesaláta lilahagymával és virslivel egyszerűen! Ez a lencsesaláta recept olyan egyszerű és finom, hogy a lencse saláta mostantól gyakori fogássá válik a családi asztalon. Gondoltad volna, hogy illik a virsli a majonézes lencsesaláta receptjébe? Próbáld ki Te is ezt a nagyszerű virslis lencsesaláta receptet!

Mi mindent tehetünk egy lencsesalátába?

Habár a hagymás virslis lencsesaláta a legnépszerűbb lencsesaláta recept, számtalan más kombináció is nagyon finom. Amellett, hogy a lencsesaláta lilahagymával virslivel készül, a hozzávalókhoz nyugodtan adhatunk különféle füstölt húskészítményeket (füstölt-főtt sonka, füstölt kolbász), kukoricát és savanyú hozzávalókat is, mint például a savanyú uborka - ezekkel nem csak tartalmasabbá, hanem vitaminokban gazdagabbá is tehetjük salátánkat. Tartsuk mindemellett azt is észben, hogy a lencse saláta virslivel akkor igazán finom, ha magas hústartalmú (80% fölötti) virslit használunk hozzá!

A virslis lencsesaláta hozzávalói

  • 300 g lencse
  • 100 g virsli
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 350 g tejföl
  • 8 ek majonéz
  • 2 ek mustár
  • 1 ek fehérborecet
  • só, bors ízlés szerint

A lencsesaláta elkészítése

  1. Előkészületként mossuk át a lencsét alaposan, majd áztassuk be egy éjszakára.
  2. Az előzőleg beáztatott lencsét főzzük meg enyhén sós vízben a babérlevéllel, majd öntsük le róla a főzővizet és hagyjuk elhűlni. A babérlevelet távolítsuk el.
  3. Főzzük meg a virslit külön, majd karikázzuk fel vékonyra és szintén hagyjuk elhűlni.
  4. Aprítsuk finomra a lilahagymát, a fokhagymákat pedig nyomjuk át. Keverjük őket össze a tejföllel, a majonézzel, a fehérborecettel és a mustárral.
  5. Keverjük a lencsesaláta tejfölös majonézes öntetéhez a kihűlt lencsét és a virslikarikákat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük a hűtőbe legalább egy órára.

A lencsesaláta készítése milyen alkalmakra ajánlott?

A nagyszerű majonézes lencsesaláta virslivel és lilahagymával egész évben fogyasztható finomság, ám mivel a lencsefogyasztás hagyománya az újévhez kötődik, ennek a lencsesaláta receptnek a készítése kifejezetten jó lehet újév napjára és a téli hónapokra. A lencsesaláta recept virsli helyett füstölt hússal is elkészíthető: a füstölt húsos lencsesaláta recept húsvét után, a maradék sonkával is mennyei finomság!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm