11 °C Budapest
Hawaiian pizza rolls on white serving plate

Hihetetlenül egyszerű pizzás csiga recept: Ehhez még tésztát sem kell dagasztanod!

2021. szeptember 11. 19:10

Vendégváráshoz sokszor egyáltalán nincs szükségünk olyan mértékű főzőcskézésre, amivel eltölthetjük az egész napot – ennél sokkal könnyebben is elkészíthetünk nagyszerű fogásokat, amik ráadásul még nagyon olcsók is. Tipikusan ilyen a pizzás csiga, amit kelt tészta dagasztása nélkül is rendkívül egyszerűen elkészíthetünk, a vendégsereg pedig garantáltan megnyalja utána mind a tíz ujját!

Cikkünkben a villámgyorsan összedobható pizzás csiga készítésével kapcsolatban látjuk el olvasóinkat izgalmas ötletekkel: eláruljuk, hogyan készül a pizzás csiga és a pizzás csiga hány kalória általánosságban. A pizzás csiga kalória tartalma mellett azt is megtudhatod, a pizzakrémes sajtos kombináción túl milyen izgalmas töltelékekkel készíthető még el a pizzás csiga leveles tészta használatával.

A legegyszerűbb pizzás csiga recept

A pizzás csiga készíthető kelt tésztából és leveles tésztából egyaránt, attól függően, hogy mennyi időnk van a pizzás csiga elkészítésével foglalkozni. Míg a kelt tészta előkészítése és megformázása nagyjából negyven percet (plusz kb. 1,5 óra kelesztési időt) vesz igénybe, addig a leveles tészta előnye, hogy a pizzás csiga tésztája a csomagolásból kibontva máris készen áll a sütésre, mindössze a tölteléket kell belehelyeznünk – éppen ezért mi az utóbbi pizzás csiga recept verziót ajánljuk, ha gyorsan kell egy kis friss harapnivaló.

A megtöltött pizzás csiga leveles tészta alapot tekerjük fel – ügyeljünk rá, hogy se túl szoros, se túl laza ne legyen, különben kiszakadhat a tészta, vagy kihullhat a pizzás csiga belsejéből a töltelék. A feltekert pizzás csiga rudat szeleteljük ízlés szerint 1-2 ujjnyi vastagságú süteményekre, majd azokat fektessük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymástól néhány centiméternyi távolságra (a sütés során a pizzás csiga megnövekszik).

180°-ra előmelegített sütőben süssük a csigákat készre kb. 20 perc alatt, míg azok aranybarnák nem lesznek. Ízlés szerint a pizzás csigák tetejét egy kis olvasztott vajjal, vagy felvert tojássárgájával is megkenhetjük. A pizzás csiga tekercsek tetejére érdemes lehet szórnunk egy kis extra reszelt sajtot, vagy olyan apró magvakat, mint például a szezámmag, vagy a köménymag.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Pizzás csiga töltelékek

  • 1. Pizzás csiga töltelék: pizzakrém, reszelt sonka, reszelt sajt, olasz fűszerek
  • 2. Pizzás csiga töltelék: pizzakrém, paprikás szalámi, reszelt sajt, szezámmag
  • 3. Pizzás csiga töltelék: BBQ szósz, lila hagyma, csirkemell sonka, reszelt sajt
  • 4. Pizzás csiga töltelék: tejföl, kukorica, reszelt sonka, reszelt sajt, olasz fűszerek

A pizzás csigának számos hasonlóan egyszerű, édes verziója van, ilyen például a kakaós csiga, amit akár ugyanezzel a megoldással is elkészíthetünk.

A pizzás csiga hány kalória?

Egy átlagos pizzás csiga kalória tartalma természetesen a pizzás csiga méretétől és a töltelék gazdagságától függ. Egy kisebb méretű pizzás csiga kalória tartalma kb. 200-250 kcal között mozog, míg egy nagyobb méretű, kb. 100 grammos pizzás csiga elérheti a 400-500 kcal-t is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm