Tejszínes spenótos tészta csirkemellel: Így készül a spenótos csirkés tészta, spenótos tejszínes tészta

Tejszínes spenótos tészta csirkemellel: Így készül a spenótos csirkés tészta, spenótos tejszínes tészta

2021. augusztus 1. 12:03

Az egyszerű tésztaételek készítése olyan feladat, amit bármelyik évszakban vagy napszakban elvégezhetünk, hiszen újramelegítve is nagyon finomak és egyetlen főzés alkalmával garantáltan jóllakathatjuk vele az egész családot, vendégsereget. Egy tipikus egyszerű, tésztaalapú egytálétel a spenótos tészta csirkemellel, amit elkészíthetünk friss vagy mirelit spenótból egyaránt.

A spenótos csirkés tészta az egyik legegyszerűbb egytálétel, amit bármilyen alkalomra elkészíthetünk. Cikkünkben eláruljuk, hogyan készül a tejszínes spenótos tészta csirkemellel, más néven spenótos tejszínes tészta vagy spenótos csirkés tészta. Gondoltad volna, hogy akkor a legfinomabb a spenótos tészta, ha sütőben sütjük meg?

A spenótos csirkés tészta készítése

A spenótos csirkés tészta az egyik legkönnyebben elkészíthető, tésztaalapú egytálétel, amit azért ajánlunk minden kezdő és tapasztalt szakácsnak, mert szinte bármilyen zöldséges vagy húsos alapanyagot elbír, így egyszerű útja a spenótos tészta készítése a konyhai maradékok felhasználásának is. A spenótos tészta alapja egy tál egyszerű főtt tészta, amit zöldséges, csirkés, tejszínes feltéttel és sok sajttal sütünk össze egy jénai tálban. Nézzük, hogyan készül a spenótos tészta csirkemellel, ahogy mi ajánljuk!

A spenótos tészta hozzávalói

  • 400 g penne tészta
  • 400 g csirkemell
  • 250 g friss vagy fagyasztott spenót
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ dl olívaolaj
  • 1 tk majoránna
  • só, bors ízlés szerint
  • 250 g trappista sajt

Tejszínes spenótos tészta csirkemellel

  1. Öntsük egy nagyobb serpenyőbe az olívaolajat, majd dinszteljük meg benne a finomra aprított vöröshagymát egy kevés sóval.
  2. Kockázzuk kisméretűre a csirkemellet, majd adjuk a hagymához. Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és áttört fokhagymával. Adjuk hozzá a spenótot, keverjük össze alaposan, majd ezt követően lefedve főzzük kifehéredésig, végül a serpenyőben nagyobb lángon enyhén pirítsuk le a húst, vagy süssük addig, amíg a csirkemell leve el nem tűnik.
  3. Amikor készen áll a spenótos tészta csirkés alapja, öntsük fel a tejszínnel és 1-2 perc alatt főzzük össze.
  4. Mialatt a csirkés spenótos tészta alap készül, sós vízben főzzük meg 10 perc alatt a penne tésztát – a penne lehet al dente vagy készre főtt is. Szűrjük le a tésztát és öntsük a jénai tálba.
  5. A spenótos tészta alapjára öntsük rá a csirkés, tejszínes feltétet, ezt követően keverjük össze alaposan, hogy az összes tésztadarabot átjárja a tejszínes szaft.
  6. Reszeljük le a trappista sajtot, majd egyengessük el a tejszínes spenótos csirkés tészta tetején.
  7. 180°-ra előmelegített sütőben süssük 30-40 percen keresztül, míg a sajt aranybarna nem lesz.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 29. szerda
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?