12 °C Budapest
Tejszínes spenótos tészta csirkemellel: Így készül a spenótos csirkés tészta, spenótos tejszínes tészta

Tejszínes spenótos tészta csirkemellel: Így készül a spenótos csirkés tészta, spenótos tejszínes tészta

2021. augusztus 1. 12:03

Az egyszerű tésztaételek készítése olyan feladat, amit bármelyik évszakban vagy napszakban elvégezhetünk, hiszen újramelegítve is nagyon finomak és egyetlen főzés alkalmával garantáltan jóllakathatjuk vele az egész családot, vendégsereget. Egy tipikus egyszerű, tésztaalapú egytálétel a spenótos tészta csirkemellel, amit elkészíthetünk friss vagy mirelit spenótból egyaránt.

A spenótos csirkés tészta az egyik legegyszerűbb egytálétel, amit bármilyen alkalomra elkészíthetünk: ez egy olyan csirkés tejszínes tészta, amit tálalhatunk a családunknak a hétköznapokban, ünnepnapokon, sőt, munkába is magunkkal vihetjük ebédre, hiszen a spenótos csirkemell tésztával újramelegítve is nagyon finom lehet és teljes értékű étkezést nyújt. Cikkünkben eláruljuk, hogyan készül a tejszínes spenótos tészta csirkemellel, más néven spenótos tejszínes tészta vagy spenótos csirkés tészta. Gondoltad volna, hogy akkor a legfinomabb a spenótos tészta, ha sütőben sütjük meg?

A spenótos csirkés tészta készítése

A spenótos csirkés tészta az egyik legkönnyebben elkészíthető, tésztaalapú egytálétel, amit azért ajánlunk minden kezdő és tapasztalt szakácsnak, mert szinte bármilyen zöldséges vagy húsos alapanyagot elbír, így egyszerű útja a spenótos tészta készítése a konyhai maradékok felhasználásának is. A spenótos tészta alapja egy tál egyszerű főtt tészta, amit zöldséges, csirkés, tejszínes feltéttel keverünk össze, vagy sütünk össze sok sajttal, egy jénai tálban – hogy melyik spenótos csirkemell tészta készül, csak rajtunk múlik.

Tejszines spenótos tészta recept: Spenótos penne csirkemellel

A spenótos csirkés penne, avagy spenótos csirkemelles tészta az egyik legegyszerűbb sütőben sült spenótos tejszínes csirkés tészta, amit csak elkészíthetünk. Ez egy sütőben sült tejszínes spenótos csirkemell pennével, amelyhez előfőzzük a tésztát, illetve elkészül hozzá serpenyőben egy sima- vagy bébispenótos csirkemell. Nézzük, hogyan készül a spenótos tészta csirkemellel, ahogy mi ajánljuk, mitől olyan finom a tejszínes spenótos csirkemell tésztával!

A spenótos tészta hozzávalói

  • 400 g penne tészta
  • 400 g csirkemell
  • 250 g friss vagy fagyasztott spenót
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ dl olívaolaj
  • 1 tk majoránna
  • só, bors ízlés szerint
  • 250 g trappista sajt

Tejszínes spenótos tészta csirkemellel

  1. Öntsük egy nagyobb serpenyőbe az olívaolajat, majd dinszteljük meg benne a finomra aprított vöröshagymát egy kevés sóval.
  2. Kockázzuk kisméretűre a csirkemellet, majd adjuk a hagymához. Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és áttört fokhagymával. Adjuk hozzá a spenótot, keverjük össze alaposan, majd ezt követően lefedve főzzük kifehéredésig, végül a serpenyőben nagyobb lángon enyhén pirítsuk le a húst, vagy süssük addig, amíg a csirkemell leve el nem tűnik.
  3. Amikor készen áll a spenótos tészta csirkés alapja, öntsük fel a tejszínnel és 1-2 perc alatt főzzük össze.
  4. Mialatt a csirkés spenótos tészta alap készül, sós vízben főzzük meg 10 perc alatt a penne tésztát – a penne lehet al dente vagy készre főtt is. Szűrjük le a tésztát és öntsük a jénai tálba.
  5. A spenótos tészta alapjára öntsük rá a csirkés, tejszínes feltétet, ezt követően keverjük össze alaposan, hogy az összes tésztadarabot átjárja a tejszínes szaft.
  6. Reszeljük le a trappista sajtot, majd egyengessük el a tejszínes spenótos csirkés tészta tetején.
  7. 180°-ra előmelegített sütőben süssük 30-40 percen keresztül, míg a sajt aranybarna nem lesz.

Mi mellé illik a spenótos tejszínes csirke tésztával?

A tejszínes csirkemell tészta körettel egy igazán egyszerű, friss ízvilágot nyújtó étel: a spenótos tejszínes csirkemell egyszerre könnyed, vitaminban gazdag, mégis fehérjedús és laktató, míg a spenotos tészta gyorsan felszívódó szénhidrátként nagyszerű energiaforrást nyújt a nap közepén. A spenotos csirkes teszta remekül illik akár egy egyszerű zöldségleveshez vagy húsleveshez is, illetve, ha nem riadunk vissza a nagymértékű kalória beviteltől, a tejszines csirkes teszta után fogyaszthatunk olyan desszerteket, mint például a palacsinta, vagy a meggyes pite.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm