7 °C Budapest
Homemade Pasta Salad on wooden background

Tonhalas tésztasaláta vagy virslis tésztasaláta? Győzzön a jobbik!

2021. szeptember 8. 19:04

Legyen szó egy egyszerű hétköznapi étkezésről, vagy egy ünnepi összejövetelről, a hidegtálak készítése és fogyasztása mindig egy ötletes alternatíva, hiszen úgy juthatunk friss élelmiszerhez, hogy megkíméljük magunkat az étkezés előtti főzéstől, kapkodástól. A hidegtálak egyik legnagyszerűbb fogása nem más, mint a tésztasaláta, amit számos módon elkészítve tálalhatunk.

A tésztasaláta készítése nagyon könnyű és villámgyors folyamat, a tésztasaláta receptek pedig gyakorlatilag bárhogy variálhatóak. A legnépszerűbb tésztasaláta recept mindig valamilyen majonézes tésztasaláta, amit kiegészítünk néhány húsfélével és zöldséggel. Remekül illik a tészta saláta alapokhoz a hagyma, a sok tejföl és az olyan egyszerű, hétköznapi alapanyagok, mint például a virsli. A tésztasaláta elkészíthető olcsóbb és drágább verzióban is, attól függően, hogy milyen tésztát és milyen feltéteket alkalmazunk a tésztasaláta recept elkészítése során.

A tésztasaláta milyen tésztából készüljön?

A tésztasaláta egy könnyen variálható étel, azonban vannak bizonyos tésztafajták, amiket nem ajánlunk a tésztasaláta készítéséhez. Alkalmatlan a tésztasaláta recept elkészítéséhez például a levesbe való cérnametélt, a spagetti, vagy a tölteni való tészták, például a cannelloni, amelyeket inkább más, olaszos hangvételű ételek készítéséhez javaslunk. A tésztasaláta elkészítéséhez alkalmas ezzel szemben a penne (ami rakott tésztaételek készítéséhez is kiváló), a fodros nagykocka, a szarvacska és az orsótészta – ami nem mellesleg látványnak sem utolsó.

1. Tésztasaláta recept: Tonhalas tésztasaláta

A tonhalas tésztasaláta hozzávalói

  • 500 g tészta
  • 200 g tonhalkonzerv (olíva olajos)
  • 100 g majonéz
  • 100 g tejföl
  • 4 db főtt tojás
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek mustár
  • só, bors ízlés szerint

A tonhalas tésztasaláta készítése

  1. Főzzük meg a tojást és a tésztát, majd hagyjuk őket kihűlni. Bontsuk ki a tonhalkonzervet, csepegtessük le az olajat, majd adjuk a tésztához. Aprítsuk finomra a petrezselymet és a lilahagymát, illetve szeleteljük apróra a tojást is a tojásszeletelővel.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze az összes hozzávalót a tejföllel, majonézzel és mustárral, illetve fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal az egészet. Tálalás előtt kerüljön a tésztasaláta a hűtőbe legalább egy órára!

2. Tésztasaláta recept: Virslis tésztasaláta

A virslis tésztasaláta hozzávalói

  • 500 g tészta
  • 200 g virsli
  • 100 g majonéz
  • 100 g tejföl
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db krumpli
  • 200 g konzerv kukorica
  • 1 ek mustár
  • só, bors ízlés szerint

A virslis tésztasaláta készítése

  1. Főzzük meg a tésztát, a virslit és a megtisztított, felkockázott krumplit, majd hagyjuk őket kihűlni. Az újhagymát aprítsuk finomra, a kukoricának öntsük le a levét.
  2. Keverjük össze a tésztasaláta szilárd és folyékony hozzávalóit, majd sózzuk, borsozzuk az egészet ízlés szerint. Tálalás előtt tegyük a hűtőbe legalább egy órára, hogy kellőképpen összeérhessenek az ízek!
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm