12 °C Budapest
Puha amerikai csokis keksz recept: percek alatt elkészítheted!

Puha amerikai csokis keksz recept: percek alatt elkészítheted!

2022. április 30. 10:01

A világ legnépszerűbb édességei közé tartozik a puha amerikai csokis keksz, ami nem csak kapós vendégváró fogás vagy gyors uzsonna gyerekeknek, hanem az amerikai csokis keksz készítése is rendkívül egyszerű – sőt, mi több, gondoltad volna, hogy az eredeti amerikai csokis keksz olcsón kijön? Tudd meg, hogyan készül az amerikai csokis keksz egyszerűen!

Cikkünkben eláruljuk, hogyan készíthetjük el az eredeti amerikai csokis keksz receptjét (chocolate chip cookie recept, avagy amerikai csokidarabos keksz recept). Az amerikai csokis keksz milyen csokival jó és hogyan kell összekevernünk a tésztát, hogy az amerikai csokis keksz igazán puha legyen? Meddig áll el az amerikai csokis keksz és mikor érdemes azt elfogyasztanunk?

Eredeti amerikai csokis keksz recept

Az amerikai csokis keksz hozzávalói

  • 200 g búza finomliszt
  • 150 g vaj
  • 150 g étcsoki chip vagy sima étcsokoládé
  • 100 g kristálycukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 csipet só
  • ½ csomag sütőpor
  • 2 db tojás

A puha amerikai csokis keksz elkészítése

  1. Elsősorban olvasszuk meg a vajat mikrohullámú sütőben, azonban ügyeljünk arra, hogy az amerikai csokis keksz készítése során az ne legyen forró! A meleg, olvadt vajhoz adjuk hozzá a cukrot és a tojást, majd keverjük robotgéppel addig, míg ki nem habosodik.
  2. Az étcsokoládé chipet adjuk hozzá a tojásos masszához (ha sima táblás csokoládéval dolgozunk, azt késsel daraboljuk fel és úgy adjuk a keverékhez), majd keverjük el benne a vanília kivonatot is.
  3. A sütőport és a csipet sót vegyítsük el a liszttel, majd az egészet dolgozzuk össze az amerikai csokis keksz tojásos masszájával. Egy elég ragacsos, tömör tésztát fogunk kapni.
  4. Az eredeti amerikai csokis keksz masszájából formázzunk diónyi golyócskákat, majd helyezzük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe – vigyázzunk, a sütik alapterülete meg fog nőni, ne tegyük őket túl közel egymáshoz!
  5. Süssük a csokis kekszeket 180°-ra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen, kb. 15-20 percen keresztül. Vigyázzunk, ne süssük túl, nehogy kiszáradjon az amerikai csokis keksz tésztája!

Mikor együk és meddig áll el?

Miután kisült az amerikai csokis keksz, hagyjuk a tepsiben tejesen elhűlni, mert kezdetben még egy kicsit túlságosan ropogós és törékeny lehet. Miután elhűlt, tálaljuk bármilyen alkalomra. Légmentesen lezárt edényben (ételhordó, csatosüveg stb.) 3-5 napon keresztül problémamentesen eláll.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem