Mit etetnek velünk? Ukrán és német hús is a veszélylistán, hogy került ez ide?
Két olyan húsipari termék is fent akadt az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszeren (RASFF), amiből Magyarországi boltokba is szállítottak
Két olyan húsipari termék is fent akadt az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszeren (RASFF), amiből Magyarországi boltokba is szállítottak
A sertéslétszám apadása idén már a vágásszámokban is megmutatkozott: áprilisig az EU-ban átlagosan 9 százalékos volt a vágóhídra kerülő sertések számának csökkenése.
Kicsit sem váratlan, hogy a Lidl magyarországi boltjait olcsó német sertéshús lepte el, mert Németországban jelenleg komoly túlkínálat van.
Újból fellángolt a sertéshúsokkal kapcsolatos vita, miután a Lidl boltjaiban olcsó német termékek jelentek meg
Magyarország a világ egyik legnagyobb sertéshúsfogyasztó nemzete, ami elég rossz hír a most még árstopos sertéscomb árára nézve augusztus elseje után...
A felvágottak vagy a virslik esetében kihívást jelent a vásárlók számára, hogy a több tucat termék közül a legjobbat próbálják meg kiválasztani.
A sertések kivételével valamennyi hazai vágóállatból több mint 10 százalékos a csökkenés.
A jegybank friss elemzése alapján az év második feléig kell arra várnunk, hogy az infláció csökkenjen. A vaj már 15 százalékkal olcsóbb, azonban a sertéshús tovább drágulhat.
Nincs az a magyar háziasszony, aki mostanában ne azon törné a fejét, miként csökkenthetné a háztartási kiadásokat.
Idén sem maradhat el jó magyar szokás szerint a disznótor, amit mióta világ a világ, minden magyar család pirosbetűs ünnepnapként tart számon.
Egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk, aminek mostanra egyértelműen a durván megemelkedett ár az oka.
Az árstopos termékek közül a burgonyából és a sertéshúsból hamarosan kifogyhatnak a hazai készletek.
Ha ez így megy tovább, nem lesz mit levágni, pedig ez régi magyar szokás.
Az AKI PÁIR adatai szerint a sertéshús kiskereskedelmi beszerzési ára a tavaly nyárihoz képest átlagban 50 százalékkal emelkedett.
Egyre több pénzből lehet elkészíteni a klasszikus magyar vasárnapi ebédmenüt: a húslevest és a rántotthúst. Az árak az utóbbi egy évben ugrottak meg drasztikusan.
A biztonságos élelmiszer-előállítást garantáló előírásoknak az erre szolgáló létesítmény enyhén szólva sem felelt meg.
A sertéságazat az elmúlt hónapokban válságos időszakot élt át. Ezért a HelloVidék Fitos Gábort, a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének ügyvezető igazgatóját kérdezte.
Pedig korábban nagy sikerként könyvelte el az ágazat, hogy a tavaly sikerült elkerülni az importhúsok beáramlását.
Olcsóbb behozni a húst Barcelonából, mint a Bácskában megtermelni. Óriási gondban vannak a hazai sertés kistermelők.
Az elmúlt időszakban megnövekedett termelési költségeket hosszabb távon sem a sertéstartók, sem a húsipari cégek nem tudják lenyelni.