23 °C Budapest
Traditional sarmale in foi de varza dish, meaning stuffed cabbage rolls with minced meat, in tomato sauce, over the fire in large pot cooking. Fresh Food Buffet Brunch Catering Dining Eating Party Sha

A legfinomabb toros káposzta recept: toros káposzta bográcsban

2021. május 9. 20:02

Valami igazán finom, magyaros fogásra vágysz, amit ráadásul szabadtéren is el lehet készíteni? Itt az ideje az egyszerű és nagyszerű toros káposzta recept kipróbálásának, ami az egész család nagy kedvence lehet.

A toros káposzta eredeti receptje mindent megad a magyaros ételek, a magyar konyha rajongóinak: nagyszerű kombinációja ez az étel a pörköltnek és a savanyú káposztának, amelyek meghatározó alappillérei gasztronómiánknak. Cikkünkben eláruljuk, hogyan készül a toros káposzta bográcsban, szabad tűzön, vagy odabent a konyhánkban, fazékban. A toros káposzta mellé mindenképpen érdemes kínálnunk egy kis friss, puha kenyeret és néhány kanál tejfölt, a további magyaros ízélményért.

Toros káposzta recept

A toros káposzta hozzávalói

  • 850 g sertéscomb vagy sertéslapocka
  • 3 ek sertészsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1 mk őrölt fűszerkömény
  • 1 ek majoránna
  • só, bors ízlés szerint
  • víz

A toros káposzta elkészítése

  1. Előkészületként aprítsuk finomra a vöröshagymát, majd dinszteljük meg egy kevés sóval ízesítve a fazékban vagy bográcsban felolvasztott sertészsíron.
  2. Amíg a hagyma üvegesedik, készítsük elő a tetszőlegesen kiválasztott sertéshúst: mossuk meg vízzel, töröljük szárazra, majd kockázzuk egyforma méretűre.
  3. Adjuk az üveges hagymához a felaprított sertéshúst, ízesítsük sóval és borssal, majd főzzük időnként megkeverve, míg az összes húsdarab ki nem fehéredik.
  4. Amikor kifehéredett a hús, húzzuk le a tűzről a toros káposzta alapját és ízesítsük őrölt pirospaprikával és fűszerköménnyel. Adjuk hozzá a babérlevelet és a majoránnát is. Rövid ideig pirítsuk a toros káposzta alapját paprikás fűszerezésében, majd öntsük fel egy kevés vízzel.
  5. Főzzük a toros káposzta recept alapját addig, míg a nagyobb húsdarabok is meg nem puhulnak; ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet a főzés során. Ezt követően tegyünk az ételbe a savanyú káposztát és főzzük addig, míg a káposzta meg nem puhul.
  6. A toros káposzta mellé kínáljunk friss kenyeret és ízlés szerint néhány kanál tejfölt.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?