13 °C Budapest

Így készül a bögrés muffin: egyszerű vaníliás muffin recept; csokis muffin recept

2020. augusztus 21. 20:02

A bögrés muffin recept igazán egyszerű: a kakaós muffin recept és a csokis muffin recept mellet könnyen elkészíthető az alap vaníliás muffin recept is, akár gyümölccsel a közepén!

Gondolkodtál már, mi lehet a legegyszerűbb süteményrecept a világon? Valami, ami egyszerű, ám mégis gyors harapnivaló a gyerekeknek uzsonnára, egyben tökéletes vendégváró édesség, sőt, a munkahelyi szülinapok, névnapok elengedhetetlen kelléke? Mi a bögrés muffin recept mellett voksolunk, amelyet több ízben is elkészíthetünk!

Mindennek az alapja a sima vaníliás muffin recept, de ajánljuk a kakaós muffin recept kipróbálását is. Ha valami vadabb ízre, eldugott "meglepetésre" vágysz, a csokis muffin recept lehet a befutó, a sütemény közepében olvadó ínycsiklandó csokoládékockával. Cikkünkben e 3 rendkívül könnyű, ízletes és praktikus muffin recept bemutatása olvasható a világ legegyszerűbb, bögrés-kimérős technikájával. Te melyiket kóstolnád?

Muffin készítés

Mindennek az alapja: vaníliás muffin recept

A bögrés muffin recept és más kimérős süteményreceptek titka, hogy eszméletlen egyszerű elkészíteni őket, hiszen bármilyen bögre, pohár, sőt, joghurtos doboz megfelel az egységek megtartására - emiatt nem kell konyhai kismérleggel sem bajlódnunk. A vaníliás muffin recept azért kiemelt fontosságú, mert nagyon könnyen variálható: adhatunk hozzá csokoládédarabokat, aszalt gyümölcsöket, sőt, nagyobb gyümölcsdarabokat, kompótot is elrejthetünk a közepében az ízvilág fokozásáért. Nézzük az alapreceptet: így készül a bögrés, vaníliás muffin recept egyszerűen!

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • ¾ bögre olívaolaj
  • ½ bögre barnacukor
  • 1 bögre tej
  • 1 db tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 ek vanília aroma

A vaníliás muffin recept elkészítése

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot és a sütőport, majd öntsük hozzá az olajat, vaníliát, tejet, végül dolgozzuk csomómentes masszává a tojással a vaníliás muffin tésztáját. A muffinsütő tepsibe helyezzünk papírformákat, majd kanállal adagoljuk bele a tésztát. A 180°-ra előmelegített sütőben süssük 20 percen keresztül (villapróbával ellenőrizhetjük), majd fogyasztás előtt hagyjuk langyosra hűlni.

Bögrés muffin

Csokoládés muffin recept

A vaníliás bögrés muffin recept egy egyszerű variációja: fogjunk egy csésze darabolt csokoládét és keverjük a masszába, majd süssük meg a sütit a leírt módon. Csokoládédarabkák helyett a csokis muffin recept elkészítését megközelíthetjük másként is: dugjunk a nyers muffinok közepébe nagyobb csokikockákat, vagy bonbonszemeket: a vendégek reakciója garantáltan elismerő lesz.

Kakaós muffin recept

A kakaós muffin recept esetében sem kell elrugaszkodnunk a vaníliás muffin elkészítésénél leírtaktól: keverjünk a száraz hozzávalókhoz egy fél bögre 100%-os kakaóport, majd készítsük el a fenti módon. Ha egy kicsit töménynek, száraznak találjuk a tésztát, egy nagyon kevés olívaolaj hozzáadásával hígíthatunk rajta. Figyelem: a kakaós tésztához is adhatunk ám extra csokit, elrontani nem fogja!

A variációk határa a csillagos ég!

A bögrés muffin recept bármilyen alapanyagokkal, ízesítéssel elkészíthető: az alaprecepthez adhatunk erdei gyümölcsöket és olyan fűszereket is, amelyek leginkább megfelelnek ízlésünknek, mint például a fahéj. A muffinokat mindemellett megbolondíthatjuk cukormázzal vagy krémes habbal a tetején, díszíthetjük őket kreatívan is. Egy fontos dologra hívjuk fel a figyelmet: mértékegységként lehetőleg mindig ugyanazt a poharat, mérőedényt használjuk, ugyanis az igazán finom bögrés muffin recept elkészítéséhez egységes mértékekre van szükség, bármelyik ízkombinációt is alkalmazzuk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem