13 °C Budapest
baked stuffed kohlrabi on rice

Töltött karalábé recept bármilyen alkalomra: Főzelékkel még finomabb, mint gondolnád!

2021. október 16. 16:59

A töltött zöldségekkel, köztük a töltött karalábé készítésével sosem lehet melléfogni: bármilyen hétköznapi vagy ünnepi asztalt igazán gazdaggá varázsolnak, nem beszélve arról, hogy nagyon ízletesek és egészségesek is. Na de hogy készül a töltött karalábé sütőben és mi mindennel lehet megtölteni?

A töltött karalábé recept egy végtelenül egyszerű, mégis munkaigényesnek tűnő fogás, amit elkészíthetünk húsos és vegetáriánus verzióban is, attól függően, hogy milyen közönség előtt szeretnénk feltálalni. Cikkünkben eláruljuk, hogyan történik a költött karalábé készítése és mennyi idő alatt készül el a töltött karalábé sütőben. A töltött karalábé főzelék mellé is illik – tudd meg, mi milyen ínycsiklandó recepteket ajánlunk a töltött karalábé kiegészítése gyanánt. Töltött karalábé recept képpel: így néz ki a töltött karalábé húsos és zöldséges verziója!

A töltött karalábé készítése

A töltött karalábé készítése pofonegyszerű, mindössze azt kell eldöntenünk, hogy mi legyen a töltött karalábé tölteléke. Népszerű a darált hússal töltött karalábé és a tojásos, zöldséges vagy sajtos töltött karalábé is – a végeredmény a fantáziánkon múlik. A karalábék előkészítése sem igényel túl sok munkát, mindössze meg kell pucolnunk és ki kell vágnunk a nyers karalábék közepét. Mi egy húsos verziót ajánlunk, de darált hús helyett használható finomra aprított zöldségek keveréke is, például cukkini, paradicsom és paprika, illetve nagyon finom a gombával töltött karalábé is. Nézzük, hogyan készül a töltött karalábé recept!

Vegetáriánus töltött karalábé
Vegetáriánus töltött karalábé

Töltött karalábé recept

A töltött karalábé hozzávalói

  • 8 db karalábé (minél nagyobb)
  • 200 g darált hús (pl. sertéscomb)
  • 1 db tojás
  • 1 ek tejföl
  • 100 g cheddar sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

A töltött karalábé készítése

  1. Hámozzuk meg a karalábékat, majd vájjuk ki a közepüket annyira, hogy minél több töltelék férjen beléjük, de ne lyukadjanak ki.
  2. Dinszteljük meg a finomra aprított hagymát és az áttört fokhagymát, majd pirítsuk meg rajta a darált húst. Amint elhűlt, keverjük össze a tejföllel és a tojással, sózzuk, borsozzuk, majd töltsük bele a karalábék belsejébe.
  3. Reszeljük le a sajtot és szórjuk meg vele a töltött karalábé darabok tetejét. Tegyük őket egy mély tepsibe, majd öntsünk alájuk 1 dl vizet vagy alaplevet.
  4. Fóliázzuk le a töltött karalábé tepsijét, majd 180°-ra előmelegített sütőben süssük 20 percen keresztül. Ha a villa beleszalad a töltött karalábé oldalába, távolítsuk el a fóliát és süssük további 10 percen keresztül, míg a sajt meg nem pirul a töltött karalábé tetején.
Húsos töltött karalábé főzelékkel
Húsos töltött karalábé főzelékkel

Töltött karalábé főzelék mellé? Igen!

Gyakran merül fel bennünk a kérdés, hogy mit főzzünk, milyen köret illik leginkább egy töltött karalábé mellé. A töltött karalábé mellé nagyszerű köretként dukál a rizs és a krumpli is, de a legjobb köret talán egy egyszerű, rántással vagy habarással besűrített főzelék. Az ajánlatunkban szereplő töltött karalábé főzelék köretek a tökfőzelék, a sárgaborsó főzelék, a babfőzelék és a mennyei paradicsomos káposzta, amivel minden vendéget lenyűgözhetünk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem