22 °C Budapest

"Apa kezdődik!" - Elindult a kampány!

Pénzcentrum
2007. október 30. 10:00

Ma éjfélkor eldördült a startpisztoly és elindult a kötelező kampány. Ahogy azt várni lehetett tovább csökkentek a díjak és megszaporodtak a különböző jogcímen nyújtott kedvezmények. Ma reggel már két országos napilapban találkozhatunk, mintegy 35 oldalon, 14 biztosító és egyesület 2008-as tarifáival. Azonban az online alkuszok sem tétlenkedtek, már minden társaság gőzerőkkel dolgozik azon, hogy minél hamarabb kalkulálhassunk magunknak díjat.

A kötelezővel kapcsolatban számos változás látott napvilágot, ezekről bővebben a kapcsolódó cikkekben olvashatunk. Most a tarifák tükrében nézzük meg, hogy mire is számíthatunk!

Annak ellenére, hogy sokan sokszor hangoztatták, hogy az árverseny nem tesz jót a piacnak és abszolút ráfizetéses az ágazat, a díjak ebben az évben is tovább csökkentek. Főleg akkor, ha kedvezmények egyre növekvő mértékét és a bonuszként adott kapcsolódó szolgáltatások értékét vesszük figyelembe.

A kedvezmények között találkozhatunk 35 százalékos bonusszal, ha kármentes évet zárunk, de kedvezményben részesülhetünk akkor is, ha T-Com vagy T-Online ügyfél vagyunk, ha a kötelezőnk mellé befektetési jegyet veszünk, ha újság előfizetők vagyunk, ha polgárőrként tevékenykedünk, vagy éppen egy szalonban vesszük át az autónkat.

Az idei év slágerkedvezményei továbbra is az online kedvezmények lesznek, mivel ez a fajta értékesítési csatorna jelentős adminisztrációs terhet vesz le a biztosítók válláról (kilenc cég kínál internetes szerződés esetén kedvezményt).

Jelentős átrendeződések következhetnek be abban az esetben, ha a piac első direkt biztosítja (a Genertelnél az értékesítés kizárólag telefonon és az interneten történik) sikeresen zárja az első kampányidőszakot. Várhatan a kampányba becsatlakozik még egy direktbiztosító, amelyet az Allianz indított a napokban.

Az állandó kérdés, amely ilyenkor lázban tartja a szakembereket, hogy hányan váltanak, illetve mondják fel meglévő szerződésüket és kötik meg újra a jelenlegi biztosítójuknál (mert az idén is van öt társaság, ahol megéri ezt megtenni).

Piaci statisztikák alapján 600 és 650 ezer közzé becsüljük az idei évre a szerződők számát és ebből mintegy 160 ezren lesznek azok akik az online váltást választják.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kitől mire számíthatunk?

Az idei évben, tarifái alapján, befutónak számíthat a Máv, sikeresen debütálhat a Genertel és természetesen az élvonalban lesznek a biztosító egyesületek: a TIR (őt tavaly eltiltották tehát az idén muszáj kitennie magáért) és Köbe, valamint a Posta Biztosító (előző évi kárhányada megfelelően alakult, akkor díjat is csökkenthettek) is. A kampány vesztesei ismét a nagy biztosítók lehetnek, akik viszont igyekeznek ezeket a hátrányokat év közben ledolgozni.

A piac közel felét "uraló" Allianz Hungária nagy rezsiköltségei miatt továbbra sem lesz versenyképes bizonyos ügyfélszegmensekben és ugyanez a baja a 20-30 százalékos részesedésű Generali-Providenciának is.
A Uniqa tavaly jól szerepelt, de sikerült beszereznie számos nagy kárhányadot produkáló autóst, akiktől idén bizonyára szabadulna. Éppen ezért várható, hogy az idei évben bizonyos szegmensekben jelentősen emeli a tarifáit, megpróbálva ezáltal egy kiegyensúlyozottabb ügyfélportfoliót kialakítani.

Az Union biztosító megbontotta a megszokott 1151-1500 cm3 -es kategóriát, és az 1151-1300 cm3 közötti autókra alacsonyabb díjtarifát hirdetett, mint 1301-1500 cm3-es gépjárművekre. Az eltérést a kisebb motorral szerelt autók kevesebb károkozásával magyarázzák. Emellett Budapest elővárosainak besorolása is változik; sőt akár több kategória is megjelenik a fővárossal (a legrosszabb területi tényező) eddig azonos elbánásmódot elszenvedő településekre.

A Groupama az idén nem tette lehetővé, hogy egy regisztrációt követően mindenki megtudja a díjait, a társaságnál azonban jelentősen egyszerűsítették az ügyintézés módját és azt ígérik, hogy mindössze két SMS szükséges az új szerződés megkötéséhez.

A Köbe már egy hónappal előbb díjakat hirdetett és ajándékot osztogatott. Elmondásuk alapján sikeres volt az akciójuk.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 12:01
Uniós rendelet kötelezi a techóriásokat, köztük a Google-t arra, hogy fizessen a portáloknak a tarta...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?