7 °C Budapest

"Apa kezdődik!" - Elindult a kampány!

Pénzcentrum
2007. október 30. 10:00

Ma éjfélkor eldördült a startpisztoly és elindult a kötelező kampány. Ahogy azt várni lehetett tovább csökkentek a díjak és megszaporodtak a különböző jogcímen nyújtott kedvezmények. Ma reggel már két országos napilapban találkozhatunk, mintegy 35 oldalon, 14 biztosító és egyesület 2008-as tarifáival. Azonban az online alkuszok sem tétlenkedtek, már minden társaság gőzerőkkel dolgozik azon, hogy minél hamarabb kalkulálhassunk magunknak díjat.

A kötelezővel kapcsolatban számos változás látott napvilágot, ezekről bővebben a kapcsolódó cikkekben olvashatunk. Most a tarifák tükrében nézzük meg, hogy mire is számíthatunk!

Annak ellenére, hogy sokan sokszor hangoztatták, hogy az árverseny nem tesz jót a piacnak és abszolút ráfizetéses az ágazat, a díjak ebben az évben is tovább csökkentek. Főleg akkor, ha kedvezmények egyre növekvő mértékét és a bonuszként adott kapcsolódó szolgáltatások értékét vesszük figyelembe.

A kedvezmények között találkozhatunk 35 százalékos bonusszal, ha kármentes évet zárunk, de kedvezményben részesülhetünk akkor is, ha T-Com vagy T-Online ügyfél vagyunk, ha a kötelezőnk mellé befektetési jegyet veszünk, ha újság előfizetők vagyunk, ha polgárőrként tevékenykedünk, vagy éppen egy szalonban vesszük át az autónkat.

Az idei év slágerkedvezményei továbbra is az online kedvezmények lesznek, mivel ez a fajta értékesítési csatorna jelentős adminisztrációs terhet vesz le a biztosítók válláról (kilenc cég kínál internetes szerződés esetén kedvezményt).

Jelentős átrendeződések következhetnek be abban az esetben, ha a piac első direkt biztosítja (a Genertelnél az értékesítés kizárólag telefonon és az interneten történik) sikeresen zárja az első kampányidőszakot. Várhatan a kampányba becsatlakozik még egy direktbiztosító, amelyet az Allianz indított a napokban.

Az állandó kérdés, amely ilyenkor lázban tartja a szakembereket, hogy hányan váltanak, illetve mondják fel meglévő szerződésüket és kötik meg újra a jelenlegi biztosítójuknál (mert az idén is van öt társaság, ahol megéri ezt megtenni).

Piaci statisztikák alapján 600 és 650 ezer közzé becsüljük az idei évre a szerződők számát és ebből mintegy 160 ezren lesznek azok akik az online váltást választják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kitől mire számíthatunk?

Az idei évben, tarifái alapján, befutónak számíthat a Máv, sikeresen debütálhat a Genertel és természetesen az élvonalban lesznek a biztosító egyesületek: a TIR (őt tavaly eltiltották tehát az idén muszáj kitennie magáért) és Köbe, valamint a Posta Biztosító (előző évi kárhányada megfelelően alakult, akkor díjat is csökkenthettek) is. A kampány vesztesei ismét a nagy biztosítók lehetnek, akik viszont igyekeznek ezeket a hátrányokat év közben ledolgozni.

A piac közel felét "uraló" Allianz Hungária nagy rezsiköltségei miatt továbbra sem lesz versenyképes bizonyos ügyfélszegmensekben és ugyanez a baja a 20-30 százalékos részesedésű Generali-Providenciának is.
A Uniqa tavaly jól szerepelt, de sikerült beszereznie számos nagy kárhányadot produkáló autóst, akiktől idén bizonyára szabadulna. Éppen ezért várható, hogy az idei évben bizonyos szegmensekben jelentősen emeli a tarifáit, megpróbálva ezáltal egy kiegyensúlyozottabb ügyfélportfoliót kialakítani.

Az Union biztosító megbontotta a megszokott 1151-1500 cm3 -es kategóriát, és az 1151-1300 cm3 közötti autókra alacsonyabb díjtarifát hirdetett, mint 1301-1500 cm3-es gépjárművekre. Az eltérést a kisebb motorral szerelt autók kevesebb károkozásával magyarázzák. Emellett Budapest elővárosainak besorolása is változik; sőt akár több kategória is megjelenik a fővárossal (a legrosszabb területi tényező) eddig azonos elbánásmódot elszenvedő településekre.

A Groupama az idén nem tette lehetővé, hogy egy regisztrációt követően mindenki megtudja a díjait, a társaságnál azonban jelentősen egyszerűsítették az ügyintézés módját és azt ígérik, hogy mindössze két SMS szükséges az új szerződés megkötéséhez.

A Köbe már egy hónappal előbb díjakat hirdetett és ajándékot osztogatott. Elmondásuk alapján sikeres volt az akciójuk.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem