17 °C Budapest

Itt az OTP Garancia kötelező receptje!

Pénzcentrum
2007. október 29. 14:23

A tavalyi pozitív szaldójú év után idén is állománybővülést vár az OTP Garancia Biztosító a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződések terén.

Bár a biztosító idén is 500 ezerre becsüli a kampányidőszak alatt biztosítót váltók számát, úgy véli, idén az internetes alkuszokon keresztül váltók aránya nem fog nőni. A biztosítók új alternatív értékesítési csatornák bevezetésével ugyanis egyre könnyebbé teszik a szerződéskötést ügyfeleik számára: a kötelező ma már SMS-ben, biztosítói honlapokon, direkt biztosítóknál, nagy alapterületű áruházakban is megköthető.

Az OTP Garancia Biztosító eddigi kedvezményei mellé újakat vezet be: új kedvezményként bevezetésre kerül a 10%-os közszolgálati kedvezmény és egy értékesítési csatornához kapcsolódó, ún. WebAgent, elektronikus kötési kedvezmény, melynek mértéke ugyancsak 10%. Előbbi a közszolgálati dolgozók, vagy házastársuk tulajdonában lévő járművekre adható. Utóbbi esetében arról van szó, hogy sokan csak kalkulációt végeznek az interneten, de megkötni nem tudják, mert pl. nincs fax készülékük, vagy internet kávézóban nem merik megadni adataikat. Ezen ügyfelek részére az online kedvezményt az OTP Garancia Biztosító kiemelt fiókjaiban is biztosítani tudja, amennyiben WebAgent online ajánlatrögzítő programukkal kerül a szerződés megkötésre, a fiók munkatársainak segítségét igénybe véve.

"Az online banki szolgáltatások, az okmányok, adóbevallások elektronikus adminisztrációja olyan szolgáltatások, amit csak internet-kapcsolattal rendelkezők vehetnek igénybe. Az OTP Garancia Biztosító az elektronikus kötési lehetőséggel idén egy szélesebb - Internet hozzáféréssel nem rendelkező - ügyfélkörnek is biztosítani kívánja az online kötések minden előnyét, így az ezzel járó 10%-os díjkedvezményt is."- mondta Csergőffy Tibor. "Az OTP Garancia főként azok figyelmébe ajánlja az elektronikus szerződéskötést, akik fogékonyak az internet teremtette lehetőségekre, azonban eddig ódzkodtak az online szerződéskötéstől, akik számára jelentős döntések során fontos a személyes találkozás, vagy akik otthonukban nem rendelkeznek internet-kapcsolattal" - tette hozzá az OTP Garancia Biztosító Gépjármű-biztosítási Főosztályának vezetője.

Laptoppal és mobilinternet-kapcsolattal rendelkező szakemberük az ügyfél adatait azonnal fel tudja tölteni a biztosító szerződés-nyilvántartó rendszerébe, ezzel egyszerűbbé, gyorsabbá, precízebbé téve a szerződéskötés folyamatát. Arról, hogy az ügyfél lakóhelyéhez legközelebb hol vehető igénybe ez a kedvezmény, az OTP Garancia Biztosító a honlapján ad részletes tájékoztatást.

A kiemelt fiókokban elérhető WebAgent elektronikus kötési kedvezmény mellett az OTP Garancia Biztosító 10% online kötési kedvezményt nyújt minden olyan szerződőnek, aki online alkuszok által üzemeltetett internetes honlapon kezdeményezi a szerződés megkötését.

2008-ra is érvényesek a korábbi évekből már ismert, a kisgyermekesekre, a nyugdíjasokra és az OTP Garancia Biztosító ügyfeleire vonatkozó kedvezmények.

Csergőffy Tibor arra is felhívta a figyelmet, hogy az OTP Garanciánál a kedvezményes tarifákon túl a biztosító által ingyenesen és automatikusan nyújtott asszisztencia (a vállalat szolgáltató partnere az Europ Assistance) és közlekedési balesetbiztosítási szolgáltatásokat is érdemes figyelembe venni, melyek egyedülállóak a hazai piacon. Utóbbi azt jelenti, hogy balesetet szenvedő ügyfelük személyi sérülése után kártérítést kap - akkor is, ha ő volt a baleset okozója!

Csergőffy kiemelte azt is, hogy az OTP Garancia azon ügyfeleinek, akik 2007-ben és 2008-ban B10-es besorolást értek el, nem emelkedik a díja. A biztosító ezzel honorálja több mint 70 ezer kármentes vezetőjét. A különböző kedvezmények igénybevételével pedig ügyfeleik akár 20%-os díjcsökkenést is elérhetnek.

"Az OTP Garancia idén is pozitív eredményű kampányzárást vár, számításaink szerint az év végéig az általunk biztosított járművek száma meghaladja majd a 300 ezret"- jelentette ki Csergőffy Tibor. Végezetül a szakember azt javasolja az autótulajdonosoknak, hogy az online alkuszok honlapján kalkulált tarifákat minden esetben ellenőrizzék a biztosító saját honlapján is, elkerülendő az esetleges eltérésekből eredő kellemetlenségeket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az OTP Garancia Biztosító 2008-as kedvezményei:

· 10% junior kedvezmény 14 évnél fiatalabb gyermekek szülei részére
· 5% nyugdíjas kedvezmény öregségi nyugdíjban részesülőknek
· 10% partner kedvezmény magánszemély ügyfeleinknek
· 15% Casco együttkötési kedvezmény
· 10% kedvezmény közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek
· 10% online kötési kedvezmény a szerződéskötést interneten keresztül kezdeményezők részére
· 10% WebAgent, elektronikus kötési kedvezmény, mely az OTP Garancia Biztosító kiemelt irodáiban és mobil internettel dolgozó üzletkötőinél érhető el

Balesetbiztosítás és asszisztencia-szolgáltatás külön díj fizetése nélkül vehető igénybe.

Példák kalkulált díjakra

Kovács Béla 65 éves szeghalmi nyugdíjas. 1.2-s Skoda Fábia gépjárművel rendelkezik, balesetmentes közlekedése miatt B10-es kedvezményt kap. Mivel csoportos díjbeszedéssel intézi közüzemi számlái kiegyenlítését is, ezért ezen díjfizetési mód mellett döntött a gépjármű-felelősség és Casco biztosítását illetően is. Kötelezőjének éves díja így: 12.288 Ft, amely tartalmaz 15% casco együttkötési kedvezményt és 5% nyugdíjas kedvezményt.

Tóth József 43 éves nyíregyházi tanár. Feleségével vett egy 1.4-s Opel Astra gépkocsit, bónusz-málusz besorolása B5-ös. OTP Garanciás lakásbiztosítása révén partner kedvezményben is részesül. Kiegészülve a köztisztviselői kedvezménnyel, rendkívül kedvező díjú az éves kötelező biztosítása: éves díja 23.184 Ft, mely tartalmaz 10% közszolgálati kedvezményt és 10% partner kedvezményt.

Horváth Éva 33 éves soproni lakos egy 8 éves kislány büszke édesanyja. 1.6-s Ford Focusát hitelre vette, ezért fontos számára, hogy minden évben a legkedvezőbb díjat kínáló társaságot válassza. A váltási időszakban így első dolga az volt, hogy egy arra alkalmas honlapon összehasonlítsa az egyes biztosítók kínálatait. A legtöbb online ajánlat díja tartalmaz kötési kedvezményt, az internetes szerződéskötéstől azonban mégis ódzkodott. Ezért fogadta kedvezően azt a lehetőséget, hogy az interneten kalkulált, és az OTP Garancia Biztosító honlapján ellenőrzött kötelező biztosítási díját személyesen, a lakóhelyéhez legközelebb eső fiókban is elérhette, hiszen itt az elektronikus kötési lehetőséggel megkapta ugyanazt a kedvezményt, amely az internetes tarifálás során meggyőzte őt. A0-ás éves díja így 46.272 Ft/év, mely tartalmaz 10% junior és 10% WebAgent elektronikus kötési kedvezményt.

PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
MEDIA1  |  2024. április 26. 11:25
A visegrádi négyek országaiban vizsgálta a médiaszabadság megítélését egy nemzetközi felmérés: elgon...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem