7 °C Budapest

Van T-Online vagy T-Com szerződésed? - Amit eddig még nem tudhattál róla

Pénzcentrum
2007. október 29. 09:39

Kevesebbet fizetnek jövőre az UNION bónusz kategóriát váltó ügyfelei, mint az idén. Új kedvezmények sora, kockázatarányosság elvén alapuló strukturális változások, új értékesítési csatornák, és ennek eredőjeként csökkenő díjszint jellemzi az UNION kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását.

Az UNION Biztosító stratégiáját az elmúlt években a kockázatarányos díjszabásra, a gépjárművezetők érdekeinek védelmére és a kedvező díjakra építette. A társaság 2008. évi díjszabásában megtartotta a korábban bevezetett jól működő elemeket, amelyeket kisebb strukturális változásokkal és új kedvezményekkel egészít ki.

Új elemek, kedvezmények sora

"Együttműködési megállapodást kötött az UNION Biztosító a Magyar Telekommal. Az együttműködés első lépése egy közös kötelező gépjármű-biztosítás bevezetése, amelynek eredményeképpen az UNION kedvezményrendszerén túl még tovább csökkenthetik díjukat azok az ügyfelek, akik T-Com vagy T-Online szolgáltatással rendelkeznek. Amennyiben ők az UNION-Kötelező T-Com/T-Online ügyfeleknek gépjármű-biztosítást választják 2008-ban, a társaságnál igénybe vehető egyéb kedvezményeken felül 12%-kal alacsonyabb díjszabásban részesülnek." - közölte Zsoldos Miklós a társaság elnök-vezérigazgatója.

Egységesen 10% kedvezménnyel díjazza a biztosító a közszolgálati dolgozókat, a Mozgáskorlátozottak Országos Egyesületei Szövetsége (MEOSZ) tagszervezeteinek tagjait és - visszatérő elemként - a Magyar Autóklub standard és komfort tagsági igazolvánnyal rendelkező tagjait. A három kedvezmény közül egyszerre egy érvényesíthető.

A mozgáskorlátozottak korábban 5% kedvezményben részesültek a "mozgásban korlátozott személy parkolási igazolványa" bemutatása esetén. Ezt a kedvezményt alakította át az UNION úgy, hogy kedvezményét a ténylegesen valós fogyatékkal élők számára, a Mozgáskorlátozottak Országos Egyesületei Szövetsége (MEOSZ) tagszervezetek tagjainak nyújtja. A kedvezmény mértéke ennek hatására növekedhetett 5%-ról 10%-ra. E mellett szintén 10% évfordulós kedvezményt nyújt a társaság azoknak az ügyfeleknek, akik 2008. január elsejei kockázatviselésű szerződést kötnek.

Változások a kockázatarányosság jegyében

Az UNION szakemberei azt tapasztalták, hogy érzékelhető mértékben eltér a 1151-1500 cm3 kategóriában az 1151-1300 és az 1301-1500 cm3-es gépjárművel rendelkezők által okozott károk mértéke, ezért ezen kártapasztalatok alapján megbontotta az alsó-közép kategóriás cm3 határt. Így az 1151-1300 cm3 között alacsonyabb díjtarifa van érvényben, mint 1301-1500 cm3-ig.

A kockázatarányosság elvén továbbhaladva a társaság területi besorolásait is tovább finomította, így az eddig érvényben lévő három kategória helyett a településeket négy területi kategóriába sorolta. Az átsorolások főleg Budapest vonzáskörzetét érintik, amelyet eddig Budapesttel egységes tarifával kezelt az UNION. 2008-tól azonban 3 kategóriára bontja ezeket a településeket. Egy részük a fővárossal marad egy kategóriában, egy részük a legkedvezőbb díjú vidéki települések kategóriájába kerül, míg a többi agglomerációs település külön kategóriát alkot. A területi átsorolások következtében néhány nagyváros, így Szeged és Hódmezővásárhely is a vidéki településeket tartalmazó alacsonyabb alapdíjú kategóriába került.

A területi és egyéb változások összességét tekintve a vidéki ügyfelek alacsonyabb díjban részesülnek.

Különösen előnyös bónusz rendszerrel honorálja az UNION a balesetmentesen közlekedőket. "Az ügyfelek B1 kategóriában a piaci átlagnál jóval magasabb, 15% kedvezményre jogosultak, míg a 2007-ben B10 besorolású és balesetet nem okozó meglévő és új ügyfeleket egyaránt B10+1 kedvezménnyel, a B10 kategóriával legalább két éve rendelkező és kármentes ügyfeleket most B10+2 kategóriával jutalmazzuk." - hangsúlyozta Zsoldos Miklós, az UNION elnök-vezérigazgatója.

A társaság nyitott a járműosztályok tekintetében a 2 tonna alatti kis haszonjárművek és a motorkerékpárok felé. A motorkerékpárok esetében is bevezetésre kerülnek a vezetés tapasztalati szorzók, valamint egy új elem, a teljesítmény és súly arányában meghatározott szorzó.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Új értékesítési csatornák

Az UNION kötelező biztosítása az UNION irodákban, a területi képviselőknél, a biztosítási alkuszoknál, az interneten - az UNION weboldalán, valamint a biztosításközvetítő weboldalakon egyaránt megköthető. Jelentős, piaci szintű fejlemény, hogy a Magyar Telekommal kötött megállapodás égisze alatt az UNION a Telekommal karöltve kifejlesztette a telefonos értékesítés folyamatát, így a csatornák száma telefonos értékesítéssel bővült. Az UNION Biztosító az idén nyáron megnyerte a Magyar Telekom stratégiai biztosítási partner kiválasztására irányuló pályázati kiírását. Az együttműködés első lépéseként a társaságok által kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás került bevezetésre, amely a T-Com 1412-es telefonszámán meg is köthető.

Tovább az ügyfélbarát szolgáltatások mentén

Változatlanul igénybe vehető a társaságnál a családi flotta kedvezmény, amennyiben legalább két - azonos háztartásban lévő - autó kötelezőjét az UNION-nál kötik. Ezenkívül ha ugyanazon autóra kötelezővel és cascóval is rendelkezik a tulajdonos, további, ún. együttbiztosítási kedvezményre jogosult. További kedvezmények járnak a díjfizetés gyakorisága és módja szerint is.

Az UNION Biztosító a kockázatarányos, ügyfélbarát díjak mellett fontosnak tartja a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szolgáltatási színvonalát is. Kárrendezését folyamatosan a legmodernebb technikával fejleszti. Jelenleg az ügyfelek öt csatornán tehetnek kárbejelentést.

Valamennyi gépjármű-biztosítással rendelkező ügyfél jogosulttá válik az UNION Roncsbörze szolgáltatására, amely szolgáltatás keretében a károsult ügyfelek totálkáros gépjárműveit internetes felületen értékesítik az érdeklődő vásárlók - gépjárműjavítók, autóbontók felé. A szolgáltatás által egyszerűbbé, kényelmesebbé válik a kárrendezés azáltal, hogy a társaság megkeresi a károsult számára a legmagasabb vételi árat kínáló partnert, így időt, pénzt és fáradtságot megtakarítva leveszi válláról a roncs értékesítésének terhét. Mivel a licit során a roncs értéke várhatóan növekedni fog, az ügyfél kára is kedvezőbben térül meg.

Az UNION kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának kedvezményei:

T-Com és T-Online ügyfeleknek 12%-kal alacsonyabb alap-díjszabás
Közszolgálati dolgozó* 10% kedvezmény
Magyar Autóklub (standard és komfort) tagság* 10% kedvezmény
MEOSZ-tag mozgáskorlátozott* 10% kedvezmény
Évfordulós kedvezmény 10% kedvezmény
Casco együttbiztosítási kedvezmény 5% kedvezmény
Családi flotta kedvezmény 5% kedvezmény
Csoportos díjbeszedés (Inkasszós díjfizetés) 3% kedvezmény
Díjfizetési gyakoriság negyedéves: 2%, féléves: 4%, éves: 8% kedvezmény
*Egy szerződésen a három kedvezményből csak egy érvényesíthető

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
MEDIA1  |  2024. április 24. 17:44
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 hazai médiafelületet elemezve megvizsgálta, hogy a...
Holdblog  |  2024. április 24. 15:40
Minden múltból nézve egy csoda az EU-tagság és a közös piac. Ahogy Vakmajom írja: Mennyi fantasztiku...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm