11 °C Budapest

Van T-Online vagy T-Com szerződésed? - Amit eddig még nem tudhattál róla

Pénzcentrum
2007. október 29. 09:39

Kevesebbet fizetnek jövőre az UNION bónusz kategóriát váltó ügyfelei, mint az idén. Új kedvezmények sora, kockázatarányosság elvén alapuló strukturális változások, új értékesítési csatornák, és ennek eredőjeként csökkenő díjszint jellemzi az UNION kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását.

Az UNION Biztosító stratégiáját az elmúlt években a kockázatarányos díjszabásra, a gépjárművezetők érdekeinek védelmére és a kedvező díjakra építette. A társaság 2008. évi díjszabásában megtartotta a korábban bevezetett jól működő elemeket, amelyeket kisebb strukturális változásokkal és új kedvezményekkel egészít ki.

Új elemek, kedvezmények sora

"Együttműködési megállapodást kötött az UNION Biztosító a Magyar Telekommal. Az együttműködés első lépése egy közös kötelező gépjármű-biztosítás bevezetése, amelynek eredményeképpen az UNION kedvezményrendszerén túl még tovább csökkenthetik díjukat azok az ügyfelek, akik T-Com vagy T-Online szolgáltatással rendelkeznek. Amennyiben ők az UNION-Kötelező T-Com/T-Online ügyfeleknek gépjármű-biztosítást választják 2008-ban, a társaságnál igénybe vehető egyéb kedvezményeken felül 12%-kal alacsonyabb díjszabásban részesülnek." - közölte Zsoldos Miklós a társaság elnök-vezérigazgatója.

Egységesen 10% kedvezménnyel díjazza a biztosító a közszolgálati dolgozókat, a Mozgáskorlátozottak Országos Egyesületei Szövetsége (MEOSZ) tagszervezeteinek tagjait és - visszatérő elemként - a Magyar Autóklub standard és komfort tagsági igazolvánnyal rendelkező tagjait. A három kedvezmény közül egyszerre egy érvényesíthető.

A mozgáskorlátozottak korábban 5% kedvezményben részesültek a "mozgásban korlátozott személy parkolási igazolványa" bemutatása esetén. Ezt a kedvezményt alakította át az UNION úgy, hogy kedvezményét a ténylegesen valós fogyatékkal élők számára, a Mozgáskorlátozottak Országos Egyesületei Szövetsége (MEOSZ) tagszervezetek tagjainak nyújtja. A kedvezmény mértéke ennek hatására növekedhetett 5%-ról 10%-ra. E mellett szintén 10% évfordulós kedvezményt nyújt a társaság azoknak az ügyfeleknek, akik 2008. január elsejei kockázatviselésű szerződést kötnek.

Változások a kockázatarányosság jegyében

Az UNION szakemberei azt tapasztalták, hogy érzékelhető mértékben eltér a 1151-1500 cm3 kategóriában az 1151-1300 és az 1301-1500 cm3-es gépjárművel rendelkezők által okozott károk mértéke, ezért ezen kártapasztalatok alapján megbontotta az alsó-közép kategóriás cm3 határt. Így az 1151-1300 cm3 között alacsonyabb díjtarifa van érvényben, mint 1301-1500 cm3-ig.

A kockázatarányosság elvén továbbhaladva a társaság területi besorolásait is tovább finomította, így az eddig érvényben lévő három kategória helyett a településeket négy területi kategóriába sorolta. Az átsorolások főleg Budapest vonzáskörzetét érintik, amelyet eddig Budapesttel egységes tarifával kezelt az UNION. 2008-tól azonban 3 kategóriára bontja ezeket a településeket. Egy részük a fővárossal marad egy kategóriában, egy részük a legkedvezőbb díjú vidéki települések kategóriájába kerül, míg a többi agglomerációs település külön kategóriát alkot. A területi átsorolások következtében néhány nagyváros, így Szeged és Hódmezővásárhely is a vidéki településeket tartalmazó alacsonyabb alapdíjú kategóriába került.

A területi és egyéb változások összességét tekintve a vidéki ügyfelek alacsonyabb díjban részesülnek.

Különösen előnyös bónusz rendszerrel honorálja az UNION a balesetmentesen közlekedőket. "Az ügyfelek B1 kategóriában a piaci átlagnál jóval magasabb, 15% kedvezményre jogosultak, míg a 2007-ben B10 besorolású és balesetet nem okozó meglévő és új ügyfeleket egyaránt B10+1 kedvezménnyel, a B10 kategóriával legalább két éve rendelkező és kármentes ügyfeleket most B10+2 kategóriával jutalmazzuk." - hangsúlyozta Zsoldos Miklós, az UNION elnök-vezérigazgatója.

A társaság nyitott a járműosztályok tekintetében a 2 tonna alatti kis haszonjárművek és a motorkerékpárok felé. A motorkerékpárok esetében is bevezetésre kerülnek a vezetés tapasztalati szorzók, valamint egy új elem, a teljesítmény és súly arányában meghatározott szorzó.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Új értékesítési csatornák

Az UNION kötelező biztosítása az UNION irodákban, a területi képviselőknél, a biztosítási alkuszoknál, az interneten - az UNION weboldalán, valamint a biztosításközvetítő weboldalakon egyaránt megköthető. Jelentős, piaci szintű fejlemény, hogy a Magyar Telekommal kötött megállapodás égisze alatt az UNION a Telekommal karöltve kifejlesztette a telefonos értékesítés folyamatát, így a csatornák száma telefonos értékesítéssel bővült. Az UNION Biztosító az idén nyáron megnyerte a Magyar Telekom stratégiai biztosítási partner kiválasztására irányuló pályázati kiírását. Az együttműködés első lépéseként a társaságok által kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás került bevezetésre, amely a T-Com 1412-es telefonszámán meg is köthető.

Tovább az ügyfélbarát szolgáltatások mentén

Változatlanul igénybe vehető a társaságnál a családi flotta kedvezmény, amennyiben legalább két - azonos háztartásban lévő - autó kötelezőjét az UNION-nál kötik. Ezenkívül ha ugyanazon autóra kötelezővel és cascóval is rendelkezik a tulajdonos, további, ún. együttbiztosítási kedvezményre jogosult. További kedvezmények járnak a díjfizetés gyakorisága és módja szerint is.

Az UNION Biztosító a kockázatarányos, ügyfélbarát díjak mellett fontosnak tartja a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szolgáltatási színvonalát is. Kárrendezését folyamatosan a legmodernebb technikával fejleszti. Jelenleg az ügyfelek öt csatornán tehetnek kárbejelentést.

Valamennyi gépjármű-biztosítással rendelkező ügyfél jogosulttá válik az UNION Roncsbörze szolgáltatására, amely szolgáltatás keretében a károsult ügyfelek totálkáros gépjárműveit internetes felületen értékesítik az érdeklődő vásárlók - gépjárműjavítók, autóbontók felé. A szolgáltatás által egyszerűbbé, kényelmesebbé válik a kárrendezés azáltal, hogy a társaság megkeresi a károsult számára a legmagasabb vételi árat kínáló partnert, így időt, pénzt és fáradtságot megtakarítva leveszi válláról a roncs értékesítésének terhét. Mivel a licit során a roncs értéke várhatóan növekedni fog, az ügyfél kára is kedvezőbben térül meg.

Az UNION kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának kedvezményei:

T-Com és T-Online ügyfeleknek 12%-kal alacsonyabb alap-díjszabás
Közszolgálati dolgozó* 10% kedvezmény
Magyar Autóklub (standard és komfort) tagság* 10% kedvezmény
MEOSZ-tag mozgáskorlátozott* 10% kedvezmény
Évfordulós kedvezmény 10% kedvezmény
Casco együttbiztosítási kedvezmény 5% kedvezmény
Családi flotta kedvezmény 5% kedvezmény
Csoportos díjbeszedés (Inkasszós díjfizetés) 3% kedvezmény
Díjfizetési gyakoriság negyedéves: 2%, féléves: 4%, éves: 8% kedvezmény
*Egy szerződésen a három kedvezményből csak egy érvényesíthető

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 2. 17:32
A kölcsönök részbeni előtörlesztésével csökkenthetjük a teljes visszafizetendő összeget, hiszen keve...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 2. 16:38
Nem vettem és nem adtam el semmit. Osztalékot öt cégtől is kaptam: T, NWBI, OHI, PFC, ABBV.Változáso...
Holdblog  |  2024. március 2. 09:07
Sose becsüld alá a piac és a technológia erejét! Azon tengerentúli olaj- és gázcégek, amelyek az új...
Összkép  |  2024. március 1. 19:03
A vezető globális elemző intézetek anyagaiból összeáll egy kép arról, hogy milyen elvek szerint kezd...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem