25 °C Budapest

Holnap jönnek a kötelező tarifák, kedvezmények rohama várható

Pénzcentrum
2007. október 29. 08:25

Holnap, október 30-án immár tizennégy társaság tájékoztatja a hazai autósokat arról, hogy milyen tarifákkal köt velük kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) a következő évre. A várhatóan tovább bonyolódó tarifák alapján december 1-jéig lesz lehetősége mindenkinek a döntésre, hogy 2008-ban az eddigi biztosítójánál marad, vagy egy másik biztosítóval köt szerződést. A kategóriák és kedvezmények halmazában való eligazodást az előző évekhez hasonlóan az idén is elsősorban a független alkuszok fogják biztosítani, akiken keresztül már eddig is a kötelező biztosítások több mint felét kötötték.

Az egyre összetettebb, összességében száz feletti (!) kedvezményt kínáló tavalyi tarifáknál vélhetően az idén sem kínál majd könnyebb eligazodást a biztosítók kínálata. Már az előző évben is ajándékok és nyereményjátékok színesítették a kampányt, az idén pedig a kampány hossza is megnövekedett, mivel volt olyan biztosító, amelyik október elején közzétette akciós tarifáit (rövidesen kiderül, jól jártak-e azok, akik összehasonlítási alap nélkül éltek is az előre hozott lehetőséggel). Az egyszerű eligazodást a független biztosítási alkuszok összehasonlító kalkulátorai biztosítják.

A független alkuszok egy csoportja az interneten működtetett díjkalkulációval egyúttal lehetőséget biztosít az interneten keresztüli szerződéskötésre is. Mások az interneten vagy az irodájukban működtetett kalkulátor adatai mellé a konzultációval is segített személyes szerződéskötés lehetőségét biztosítják. A személyes konzultáció azért is fontos lehet, mivel a kalkulátorok egyetlen szempontot, az árat veszik figyelembe. Ugyanakkor a szolgáltatás minősége ennél a biztosításfajtánál is fontos: bár a kgfb-nek nem a szerződők a kedvezményezettjei, a szerződés nem időben történő befogadása, a befizetésre szolgáló csekkek kései kiküldése, a zöldkártya-ügyintézés lassúsága a szerződést megkötőnek is sok kellemetlenséget okozhat. Egy alapos alkusznak feladata az ilyen kockázatokra is felhívni a figyelmet.

Az idei év fontos újítása, hogy a kártörténeti igazolások beszerzésének feladata az ügyfélről ezentúl a frissen szerződött biztosítóra száll. Az első alkalommal zajló folyamat eleve komoly zökkenőkkel járhat, ráadásul az idei az első év, amikor a megfigyelési időszak december 31-ig tart, vagyis a bonus-malus besorolások sok esetben már a felmondást követően változnak, ami komoly értetlenséget eredményezhet az ügyfelek körében. Fentiek miatt az esetek jelentős részében várhatóan a kártörténeti igazolások intézésében is szükség lesz az alkuszi közreműködésre.

Fontos hangsúlyozni, hogy a független biztosítási alkuszok a díjtáblázatok értelmezésével nem csupán a váltani készülő 400-600 ezer, hanem a biztosításukat várhatóan ugyanannál a biztosítónál megtartó több mint hárommillió ügyfél számára is segítséget jelentenek a mérlegelésben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Közreműködnek a teljes biztosítási folyamatban, mivel tájékoztatást adnak a különböző módozatokról, megbízás esetén a teendők jó részét elvégzik, és káresemény felmerülésekor is közreműködnek az ügyintézésben. Mindezen alkuszi szolgáltatások a biztosítási termékek díját nem befolyásolják.

"A biztosítási alkuszok szakértelmük és sajátos piaci helyzetük miatt a biztosítási piac megkerülhetetlen szereplői" - jelentette ki Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke. "Biztosítóktól való függetlenségük jelenti annak fő garanciáját, hogy elsődleges feladatukat, az ügyfelek érdekeinek képviseletét képesek maradéktalanul betölteni."

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 15. 13:15
Mennyire leszek képes gazdagodni 2024-ben? nemekre és generációkra bontva végzett ön-bevalláson alap...
Bankmonitor  |  2024. április 15. 12:48
Miért lenne szükségem életbiztosításra? Ha meghalok, mindenem a családé lesz, nekem akkor már nincs...
MEDIA1  |  2024. április 15. 12:18
Közel 15 év után már nem Suba János a Vodafone Magyarország vállalati kommunikációért felelős igazga...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem