Új fordulat a kötelező biztosításban

Pénzcentrum
2007. június 7. 09:00

Az idei évtől már valamelyest egyszerűsödhet az év végi kötelező váltás. Bár a kampány eltörlésétől még messze vagyunk, de legalább már a kártörténeti igazolással nem kell majd bajlódnia a társaságot váltó autósnak - írja a Népszabadságot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás új szabályai szerint biztosítóváltáskor a biztosítók egymástól is beszerezhetik az ügyfél kárigazolását, így nem kerül automatikusan a legrosszabb besorolásba, ha nem nyújtja be az előző biztosítójától származó dokumentumot. A régi biztosító 15 napon belül köteles kiállítani a kárigazolást, amelyet az ügyfél is kérhet. Az új biztosító számára viszont meg kell majd adni az előző biztosítóját és szerződése kötvényszámát - ennek hiányában jön a legrosszabb fokozat.

A káresemény bejelentését követően a biztosítóknak ezentúl három hónapon belül kártérítési javaslatot kell tenniük. Eddig ilyen időkorlát nem volt. A kötelező biztosítás szüneteltetésének lehetősége ezentúl kiterjed a motorkerékpárokra is. Ha halálesetet vagy súlyos személyi sérülést okoz egy azonosítatlan jármű, az eddigiekkel szemben nem csak a személyi sérüléssel kapcsolatos károkat, például a kórházi költségeket, hanem a dologiakat, például az autóban keletkezett károkat is megtéríti a Kártalanítási Számla, amelyet a biztosítók szövetsége működtet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?