7 °C Budapest

IL Ferro és az ismeretlen tettes

Pénzcentrum
2007. május 11. 09:30

Fizetésképtelenség, fenyegetés, nyomozás, fejvesztve menekülés, iratok hátrahagyása és persze egyre "morcosabb" ügyfelek. Ezek jellemzik a nagyreményű autóreklámmal foglalkozó cégek mindennapjait. Pedig minden olyan szépen indult...

Nem is olyan rég megjelent egy cég a hazai piacon aki nem csak autót de pénzt is ígért hazánk fiainak. Sokszor pórul járt már a lakosság a gyors meggazdagodás, illetve a "gyorspénz" reményében, tudták is sokan, hogy "ingyen autó" nincs, de azért mégis megpróbálták hátha...

Mentek is a dolgok a kezdetekben gördülékenyen: autó vásárlás, szigorúan meghatározott kereskedőtől listaáron, kedvezmények nélkül (itt már az élelmesebbje rögtön kidobott az ablakon néhány százezret). Ezt követte a szerződéskötés és a matricázás és már száguldhatott is a "szerencsés ügyfél" lízingelt feláras autóján, hirdetve magáról, hogy neki ingyen autója van és férfi magazint népszerűsít minimum napi 30-40 kilométeren.

Többen felfigyeltek a piacot megújító, külföldön méltán népszerű modellt hazai pályán felvonultató, hónapok alatt több száz millió bevételt elérő start-up vállalkozásra. El is kezdték másolni a céget többen, illetve dehogy másolták, saját képükre formálva, megújították.

Az ügyfelek pedig csak dőltek a cégekhez, vették a drága kocsit, hogy az majd nekik ingyen lesz, fizették a regisztrációs díjat, jártak szemlére és várták a pénzt. Az pedig mindig meg is érkezett, aztán egyszer csak nem...

A rendőrség is felfigyelt az ügyekre, el is indította a nyomozást ismeretlen tettes ellen, csalás megalapozott gyanújával. Közben a piacon lévő egyik céget, az IL Ferro-t is eladták a tulajdonosok. A vevő, Körmendi Ákos, minden átvilágítás nélkül ugrott bele a bizniszbe, mivel látott benne fantáziát. Az előző tulajdonos testvére, aki korábban  az IL Ferro-nál dolgozott, kreatív igazgatóként ez év februárjától a Hír Autó Kft. munkájába kapcsolódott be.

A rendőrség azonban nem csak az IL Ferro ügyeiben kezdett el nyomozni, hanem sikkasztás miatt eljárást indított a Mobil Reklám Hungária Kft. ellen is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az IL Ferro bezárta a Tatai úti telephelyét, fontos iratok hagyva a hátuk mögött. A cég ügyvezetője szerint viszont kizárt, hogy ők hagyták volna ott a dokumentumokat, szerinte megrendezett színjáték az egész. A Tatai úti telepet egyébként nem az IL Ferro, hanem Kajtár András, az autómatricás cég alvállalkozója a V.Detty-27 Kft. nevében bérli egy cégtől. Kajtár állítja: a márciusi és áprilisi bérleti díjjal is tartozik neki Körmendi Ákos.

Az IL Ferro csak a Tatai útról távozott, illetve szünetel a székesfehérvári és a szombathelyi kirendeltség. Ellenben a többi irodát nem zárták be, de új ügyfél felvétel nincs, nem mintha bárkinek is ez megfordult a fejében.

A Népszabadság írása szerint, az IL Ferro-ügynek mindenesetre egyre gyakoribb szereplője az "ismeretlen tettes": Körmendi Ákos korábban többször állította, hogy ismeretlenek életveszélyesen megfenyegették, nemrég sajtótájékoztatón jelentette be, hogy feljelentést tesz rágalmazásért a "cégét lejárató ismeretlen tettesek" ellen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya szintén "ismeretlen tettes" ellen folytat az IL Ferro-ügyben nyomozást csalás megalapozott gyanújával. És végül ugyancsak "ismeretlen tettesek" törtek be Kajtár András Tatai úti telepen lévő irodájába április közepén, és kizárólag a V.Detty-27 Kft. iratait, illetve a felmatricázott kocsik képét tároló digitális fényképezőgépet vitték el. Az más kérdés, hogy Kajtár András szerint még idejében lemezre mentették a képeket.

Az ügy már most végtelenül kusza, feljelentések és vizsgálatok követik egymást, az ügyfelek pedig csak ülnek a felmatricázott autóikban és várják a pénzt.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm