3 °C Budapest

IL Ferro és az ismeretlen tettes

Pénzcentrum
2007. május 11. 09:30

Fizetésképtelenség, fenyegetés, nyomozás, fejvesztve menekülés, iratok hátrahagyása és persze egyre "morcosabb" ügyfelek. Ezek jellemzik a nagyreményű autóreklámmal foglalkozó cégek mindennapjait. Pedig minden olyan szépen indult...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nem is olyan rég megjelent egy cég a hazai piacon aki nem csak autót de pénzt is ígért hazánk fiainak. Sokszor pórul járt már a lakosság a gyors meggazdagodás, illetve a "gyorspénz" reményében, tudták is sokan, hogy "ingyen autó" nincs, de azért mégis megpróbálták hátha...

Mentek is a dolgok a kezdetekben gördülékenyen: autó vásárlás, szigorúan meghatározott kereskedőtől listaáron, kedvezmények nélkül (itt már az élelmesebbje rögtön kidobott az ablakon néhány százezret). Ezt követte a szerződéskötés és a matricázás és már száguldhatott is a "szerencsés ügyfél" lízingelt feláras autóján, hirdetve magáról, hogy neki ingyen autója van és férfi magazint népszerűsít minimum napi 30-40 kilométeren.

Többen felfigyeltek a piacot megújító, külföldön méltán népszerű modellt hazai pályán felvonultató, hónapok alatt több száz millió bevételt elérő start-up vállalkozásra. El is kezdték másolni a céget többen, illetve dehogy másolták, saját képükre formálva, megújították.

Az ügyfelek pedig csak dőltek a cégekhez, vették a drága kocsit, hogy az majd nekik ingyen lesz, fizették a regisztrációs díjat, jártak szemlére és várták a pénzt. Az pedig mindig meg is érkezett, aztán egyszer csak nem...

A rendőrség is felfigyelt az ügyekre, el is indította a nyomozást ismeretlen tettes ellen, csalás megalapozott gyanújával. Közben a piacon lévő egyik céget, az IL Ferro-t is eladták a tulajdonosok. A vevő, Körmendi Ákos, minden átvilágítás nélkül ugrott bele a bizniszbe, mivel látott benne fantáziát. Az előző tulajdonos testvére, aki korábban  az IL Ferro-nál dolgozott, kreatív igazgatóként ez év februárjától a Hír Autó Kft. munkájába kapcsolódott be.

A rendőrség azonban nem csak az IL Ferro ügyeiben kezdett el nyomozni, hanem sikkasztás miatt eljárást indított a Mobil Reklám Hungária Kft. ellen is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az IL Ferro bezárta a Tatai úti telephelyét, fontos iratok hagyva a hátuk mögött. A cég ügyvezetője szerint viszont kizárt, hogy ők hagyták volna ott a dokumentumokat, szerinte megrendezett színjáték az egész. A Tatai úti telepet egyébként nem az IL Ferro, hanem Kajtár András, az autómatricás cég alvállalkozója a V.Detty-27 Kft. nevében bérli egy cégtől. Kajtár állítja: a márciusi és áprilisi bérleti díjjal is tartozik neki Körmendi Ákos.

Az IL Ferro csak a Tatai útról távozott, illetve szünetel a székesfehérvári és a szombathelyi kirendeltség. Ellenben a többi irodát nem zárták be, de új ügyfél felvétel nincs, nem mintha bárkinek is ez megfordult a fejében.

A Népszabadság írása szerint, az IL Ferro-ügynek mindenesetre egyre gyakoribb szereplője az "ismeretlen tettes": Körmendi Ákos korábban többször állította, hogy ismeretlenek életveszélyesen megfenyegették, nemrég sajtótájékoztatón jelentette be, hogy feljelentést tesz rágalmazásért a "cégét lejárató ismeretlen tettesek" ellen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya szintén "ismeretlen tettes" ellen folytat az IL Ferro-ügyben nyomozást csalás megalapozott gyanújával. És végül ugyancsak "ismeretlen tettesek" törtek be Kajtár András Tatai úti telepen lévő irodájába április közepén, és kizárólag a V.Detty-27 Kft. iratait, illetve a felmatricázott kocsik képét tároló digitális fényképezőgépet vitték el. Az más kérdés, hogy Kajtár András szerint még idejében lemezre mentették a képeket.

Az ügy már most végtelenül kusza, feljelentések és vizsgálatok követik egymást, az ügyfelek pedig csak ülnek a felmatricázott autóikban és várják a pénzt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?