Újabb két autóreklámos cég halasztja a fizetéseket - Még reménykednek az ügyfelek

Pénzcentrum
2007. május 4. 10:00

A Hírautó és a Mobil Reklám Hungária ügyfelei is várhatják a pénzüket. A Hírautó vezetője szerint csak átmeneti csúszásról van szó, és napokon belül fizetnek. A némileg rejtélyes hátterű Mobil Reklám Hungária Kft. vezetője állítólag külföldön tartózkodik - írja a Népszabadság.

A közelmúltban a sajtóban többször is szerepelő Hírautó Kft.-nél, illetve az eddig teljesen ismeretlen Mobil Reklám Hungária Kft.-nél is hetek óta csúsznak a fizetések. A jelenleg rendőrségi vizsgálat alatt lévő IL Ferróhoz hasonlóan ezek a cégek is azt ígérik ügyfeleinek: akár önerő nélkül is - ingyen - új autóhoz juttatják őket, amennyiben a kocsin reklámmatricát helyezhetnek el. Az elv szerint a matrica után fizetett reklámdíj fedezné a járműre felvett hitel törlesztőrészletét vagy egy nagy részét. Az IL Ferró ügyfelei azonban már március óta nem láttak a beígért díjakból, a Hírautó és a Mobil Reklám Hungária pedig az utóbbi három-négy hétben halogatja az április részletek kifizetését.

Vadla Viktor, a Hírautó Kft. Ügyvezetőjének magyarázata szerint a mostani halasztás oka az IL Ferro: a piacvezető konkurens cégről szóló negatív hírek hallatán több hirdető ügyfelük is "késve írta alá velük a reklámszerződést". Azonban az ügyvezető szerint ez a probléma már elhárult, illetve azt ígérte: már a jövő hét elején elkezdik utalni az áprilisra járó reklámdíjat az ezerkétszáz ügyfelüknek.

Ennél jóval rejtélyesebb a váci székhelyű Mobil Reklám Hungária Kft. ügye - nem különben maga a cég is - amelyik állítólag szintén több hete nem fizet az ügyfeleinek. A 2006 augusztusában alapított cégnek nincs weblapja, és a neten is alig található róluk valamilyen utalás, így azt sem tudni, hogy voltaképpen hány ügyféllel rendelkeznek. Túl kevés nem lehet: a cégnek Budapesten, Miskolcon, Tatabányán, Pécsen, és Győrben is van kirendeltsége.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 15. hétfő
Henrik, Roland
29. hét
Július 15.
Bíróságok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem