4 °C Budapest

Újabb két autóreklámos cég halasztja a fizetéseket - Még reménykednek az ügyfelek

Pénzcentrum
2007. május 4. 10:00

A Hírautó és a Mobil Reklám Hungária ügyfelei is várhatják a pénzüket. A Hírautó vezetője szerint csak átmeneti csúszásról van szó, és napokon belül fizetnek. A némileg rejtélyes hátterű Mobil Reklám Hungária Kft. vezetője állítólag külföldön tartózkodik - írja a Népszabadság.

A közelmúltban a sajtóban többször is szerepelő Hírautó Kft.-nél, illetve az eddig teljesen ismeretlen Mobil Reklám Hungária Kft.-nél is hetek óta csúsznak a fizetések. A jelenleg rendőrségi vizsgálat alatt lévő IL Ferróhoz hasonlóan ezek a cégek is azt ígérik ügyfeleinek: akár önerő nélkül is - ingyen - új autóhoz juttatják őket, amennyiben a kocsin reklámmatricát helyezhetnek el. Az elv szerint a matrica után fizetett reklámdíj fedezné a járműre felvett hitel törlesztőrészletét vagy egy nagy részét. Az IL Ferró ügyfelei azonban már március óta nem láttak a beígért díjakból, a Hírautó és a Mobil Reklám Hungária pedig az utóbbi három-négy hétben halogatja az április részletek kifizetését.

Vadla Viktor, a Hírautó Kft. Ügyvezetőjének magyarázata szerint a mostani halasztás oka az IL Ferro: a piacvezető konkurens cégről szóló negatív hírek hallatán több hirdető ügyfelük is "késve írta alá velük a reklámszerződést". Azonban az ügyvezető szerint ez a probléma már elhárult, illetve azt ígérte: már a jövő hét elején elkezdik utalni az áprilisra járó reklámdíjat az ezerkétszáz ügyfelüknek.

Ennél jóval rejtélyesebb a váci székhelyű Mobil Reklám Hungária Kft. ügye - nem különben maga a cég is - amelyik állítólag szintén több hete nem fizet az ügyfeleinek. A 2006 augusztusában alapított cégnek nincs weblapja, és a neten is alig található róluk valamilyen utalás, így azt sem tudni, hogy voltaképpen hány ügyféllel rendelkeznek. Túl kevés nem lehet: a cégnek Budapesten, Miskolcon, Tatabányán, Pécsen, és Győrben is van kirendeltsége.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58