Nyomozás indult az IL Ferro ellen - Újabb fordulat...

Pénzcentrum
2007. május 3. 08:20

Csalás megalapozott gyanújával nyomozás indult az IL Ferro Kft.-nél - jelentette be tegnap Szentendrei Angéla, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Erre a lépésre volt szükség ugyanis ahhoz, hogy a vizsgálatba igazságügyi könyvszakértőt is bevonhassanak. Az ő feladata lesz az IL Ferro könyvelésének áttekintése után megállapítani azt: történt-e gazdaságilag nem magyarázható, jogellenes pénzkivétel.

Bár a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik, maga a cég, az IL Ferro korántsem az - írja a Népszabadság. A társaság 2005 nyarától kezdődően fogott bele az autóreklámba - mintegy nyolcezres ügyfélköre van. A cég azt ígérte: ha ügyfelei az autókra reklámmatricát ragasztanak, az IL Ferro "átvállalja a hitel törlesztőrészleteit" (pontosabban: körülbelül olyan összeget fizet a reklámfelületért, mint a lízing részlete).

Az IL Ferro az idén már fizetési gondokat jelzett. A cég az év elején új tulajdonoshoz került. Körmendi Ákos előbb különféle indokokkal visszatartotta a fizetést, majd április közepén három hónapos halasztást jelentett be. A rendőrség ebben az időben kezdte meg a vizsgálatot. Ugyanakkor a most autójukat kockáztató ügyfeleknek valószínűleg hónapokat kell majd várniuk arra, hogy kiderüljön: megáll-e bármilyen bűncselekmény gyanúja az IL Ferro egykori vagy mostani vezetőivel, tulajdonosaival szemben?

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?