5 °C Budapest

Felszámolás indul az IL Ferro ellen

Pénzcentrum
2007. május 8. 08:30

Az IL Ferro ügyfelei autóinak reklámmatricázását végző alvállalkozó huszonnégy órán belül felszámolási eljárást kezdeményez a céggel szemben. A matricázó cég azt állítja, hogy az IL Ferro nyolcezer ügyfele mellett neki sem fizet - nála viszont többmilliós a követelés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Menyhért Mészáros László a Népszabadságnak úgy nyilatkozott: az utóbbi másfél hónapban az IL Ferro Tatai úti telephelyén Kajtár cége látta el a reklámautókat matricával, azonban a szolgáltatás több millió forintos árát a cég nem egyenlítette ki. Szerintük a társaság vezetője a fizetési meghagyásra nem válaszol, illetve küldeményeiket nem veszi át, ezért úgy döntöttek, hogy huszonnégy órán belül felszámolást kérnek a cég ellen.

Körmendi Ákost, az IL Ferro ügyvezetőjét telefonon, aki jogtalannak és nevetségesnek nevezte alvállalkozója követeléseit. Úgy emlékezik: egy hónappal ezelőtt szóban állapodott meg Kajtár Andrással a matricázási munka elvégzéséről. Arra a kérdésre, felszámolási eljárás esetén hogyan fogják teljesíteni az IL Ferro nyolcezer ügyfelének tett ígéretet, miszerint júniustól újra fizet a cég, Körmendi Ákos úgy fogalmazott: kizártnak tartja, hogy felszámolási eljárás indulna ellenük. Szerinte az alvállalkozóval csak szóbeli megállapodásuk volt, és az alvállalkozó nem teljesítette az abban foglaltakat.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20