12 °C Budapest

IL Ferro vs. HírAutó - Meglepő összefonódások

Pénzcentrum
2007. április 18. 08:30

Az autósreklámmal foglalkozó HírAutó állítja, hogy nincs kapcsolat közte és a most nem fizető másik autómatricás cég, az IL Ferro Kft. között. Ám kiderült: az IL Ferro volt tulajdonosának a testvére a HírAutó Kft. kreatív vezetője - írja a Népszabadság.

Rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze kedden a HírAutó Kft. többek között azért, hogy tisztázza: semmiféle kapcsolat nincs közte és a múlt hét óta a fizetéseket felfüggesztő IL Ferro Kft. között. Csakhogy a sajtóanyagban a HírAutó elérhetőségei között a cég kreatív igazgatójaként Laskay Pétert nevezték meg, aki az IL Ferrót felfuttató, majd februárban a cégből kiszálló egyik volt tulajdonosnak, Laskay Róbertnek az öccse. A HírAutó Kft. ügyvezetője, Vadla Viktor határozottan cáfolta, hogy a HírAutó és az IL Ferro között bármiféle összefonódás lenne - munkatársunknak úgy fogalmazott, hogy Laskay Péter az IL Ferrónál szerzett tapasztalatai miatt került be 2007 februárjában a HírAutóhoz.

Laskay Péter elmondása szerint 2005 végétől 2007 februárjáig dolgozott az IL Ferrónál ügyfélszolgálatosként. Közben a bátyja mellett több, az interneten is fellelhető sajtóorgánumnak adott nyilatkozatot az IL Ferro nevében, sőt: az IL Ferro fizetésfelfüggesztését bejelentő múlt heti nyilatkozatot is éppenséggel az ő e-mail címéről küldték el.

Mindkét cég azt ígéri, hogy nulla kezdőtőkével autóhoz juttatja az ügyfeleit úgy, hogy később a törlesztést az autók oldalán elhelyezett reklámmatricák után befolyó reklámozási díjakból fedezi. A sajtó- és az autólízinges, illetve kereskedőszakma képviselőinek egy idő után az szúrt szemet, hogy a reklámautók oldalán nem jelentek meg a reklámpiacon komoly megrendelőnek számító nevek, amelyek indokolnák - bevétellel támasztanák alá - az IL Ferro esetében több százmilliós, a HírAutónál tízmilliós havi kifizetéseket. Igaz: egy jó ideig mind a két cég katonásan fizette az ügyfelek felé a havi 40-50 ezer forintos reklámdíjakat - a HírAutó a mai napig fizeti is. Az IL Ferro ellenben éppen a múlt héten jelentette be: három hónapra felfüggeszti a fizetést.

Ugyanilyen feltűnő ezeknél a cégeknél, hogy magas "regisztrációs költségeket" kértek-kérnek a használt autóval jelentkező ügyfelektől. A HírAutónál kétéves szerződés esetén 170, négyévesnél 340 ezer forintot. Vadla Viktor ezt korábban úgy kommentálta, hogy minderre az esetleges időközben felmerülő matricaváltások költségei miatt van szükség.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ezerkétszázas ügyfélállománnyal bíró HírAutó vezetője elmondta: havonta 38 millió forintot fizetnek ki az ügyfeleknek, amelynek "több mint ötven százaléka" a reklámokból folyik be. Ez legalább 19-20 milliós reklámmegrendelést jelent. A cég által referenciaként megadott nyolc hirdető közül lapunknak kettő - a Volks Auto Kft. és az Euro Credit - jelezte, hogy rendszeres megrendelők, ám reklámjaik összesített értéke nem közelíti meg a mondott bevétel negyedét. Az HBO azt jelezte: pusztán egy hónapos szerződést kötöttek, és ezt később nem hosszabbították meg.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?