25 °C Budapest

IL Ferro vs. HírAutó - Meglepő összefonódások

Pénzcentrum
2007. április 18. 08:30

Az autósreklámmal foglalkozó HírAutó állítja, hogy nincs kapcsolat közte és a most nem fizető másik autómatricás cég, az IL Ferro Kft. között. Ám kiderült: az IL Ferro volt tulajdonosának a testvére a HírAutó Kft. kreatív vezetője - írja a Népszabadság.

Rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze kedden a HírAutó Kft. többek között azért, hogy tisztázza: semmiféle kapcsolat nincs közte és a múlt hét óta a fizetéseket felfüggesztő IL Ferro Kft. között. Csakhogy a sajtóanyagban a HírAutó elérhetőségei között a cég kreatív igazgatójaként Laskay Pétert nevezték meg, aki az IL Ferrót felfuttató, majd februárban a cégből kiszálló egyik volt tulajdonosnak, Laskay Róbertnek az öccse. A HírAutó Kft. ügyvezetője, Vadla Viktor határozottan cáfolta, hogy a HírAutó és az IL Ferro között bármiféle összefonódás lenne - munkatársunknak úgy fogalmazott, hogy Laskay Péter az IL Ferrónál szerzett tapasztalatai miatt került be 2007 februárjában a HírAutóhoz.

Laskay Péter elmondása szerint 2005 végétől 2007 februárjáig dolgozott az IL Ferrónál ügyfélszolgálatosként. Közben a bátyja mellett több, az interneten is fellelhető sajtóorgánumnak adott nyilatkozatot az IL Ferro nevében, sőt: az IL Ferro fizetésfelfüggesztését bejelentő múlt heti nyilatkozatot is éppenséggel az ő e-mail címéről küldték el.

Mindkét cég azt ígéri, hogy nulla kezdőtőkével autóhoz juttatja az ügyfeleit úgy, hogy később a törlesztést az autók oldalán elhelyezett reklámmatricák után befolyó reklámozási díjakból fedezi. A sajtó- és az autólízinges, illetve kereskedőszakma képviselőinek egy idő után az szúrt szemet, hogy a reklámautók oldalán nem jelentek meg a reklámpiacon komoly megrendelőnek számító nevek, amelyek indokolnák - bevétellel támasztanák alá - az IL Ferro esetében több százmilliós, a HírAutónál tízmilliós havi kifizetéseket. Igaz: egy jó ideig mind a két cég katonásan fizette az ügyfelek felé a havi 40-50 ezer forintos reklámdíjakat - a HírAutó a mai napig fizeti is. Az IL Ferro ellenben éppen a múlt héten jelentette be: három hónapra felfüggeszti a fizetést.

Ugyanilyen feltűnő ezeknél a cégeknél, hogy magas "regisztrációs költségeket" kértek-kérnek a használt autóval jelentkező ügyfelektől. A HírAutónál kétéves szerződés esetén 170, négyévesnél 340 ezer forintot. Vadla Viktor ezt korábban úgy kommentálta, hogy minderre az esetleges időközben felmerülő matricaváltások költségei miatt van szükség.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ezerkétszázas ügyfélállománnyal bíró HírAutó vezetője elmondta: havonta 38 millió forintot fizetnek ki az ügyfeleknek, amelynek "több mint ötven százaléka" a reklámokból folyik be. Ez legalább 19-20 milliós reklámmegrendelést jelent. A cég által referenciaként megadott nyolc hirdető közül lapunknak kettő - a Volks Auto Kft. és az Euro Credit - jelezte, hogy rendszeres megrendelők, ám reklámjaik összesített értéke nem közelíti meg a mondott bevétel negyedét. Az HBO azt jelezte: pusztán egy hónapos szerződést kötöttek, és ezt később nem hosszabbították meg.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?