12 °C Budapest

Testőrök gyűrűjében az Il Ferro vezetője - Miből fizet Körmendi Ákos?

Pénzcentrum
2007. április 20. 11:37

Egy belvárosi kávézóban, különleges biztonsági intézkedések mellett megtartott mai sajtótájékoztatóján, Körmendi Ákos, az Il Ferro Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy júniustól ismét fizetnek ügyfeleiknek. De még mielőtt valaki félreértené, nem az elmaradt három hónapot fogják kifizetni, hanem csak az aktuális havi díjat.

A sajtótájékoztatóra való bejutás sem volt egyszerű dolog, testőrök álltak a bejáratnál és a kávézó több pontján. Nem a megjelent újságírók testi épségére vigyáztak annyira a "civilkommandósok", hanem Körmendi Ákost óvták. Ugyanis az újdonsült cégtulajdonost több elégedetlen ügyfél életveszélyesen megfenyegette. Vagy a fenyegetés, vagy a kameradrukk miatt félelem hagyott nyomot Körmendi úr arcán.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy június 1-5 között szemlére várják a mintegy nyolcezer ügyfelüket, és a szemlét követő nyolc munkanapon belül mindenkinek átutalják a május hónapra jutó díjat.

Az elmaradt három havi (február, március, április) díjat nem fizetik ki ügyfeleiknek, hanem a szerződés futamidejét hosszabbítják meg ennyi idővel. Ezáltal valós kár nem éri őket, legalábbis az ügyvezető szerint. Valószínűleg azok az ügyfelek akik emiatt nem tudták fizetni a kocsijuk törlesztőrészletét nem így gondolják, talán ezért is volt a fenyegetés.

Arra kérdésre, hogy ez a három hónap, amelyben a cég felfüggeszti a fizetést, előfordulhat-e a jövőben, Virág Márton, a cég képviselője elmondta, hogy a szerződés ezt lehetővé teszi, de a cégnek nem érdeke (gondolom eddig se volt az mégis megtörtént...).

A mintegy nyolcezer ügyfél kifizetéséhez havonta közel 300-400 millió forintra van szükség. Ez több mint 4 milliárd forint éves reklámbevételt feltételez, ami egy egész szép szelet (lenne) a hazai reklámtortából. Körmendi Ákos azonban bizakodva néz a jövőbe (a remény hal meg utoljára) és elmondta, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások, valamint sok jelentős piaci szereplővel már szóbeli megállapodásokat kötöttek. A szóbeli megállapodásokról még a későbbiekben esik szó, ugyanis ezek a jelenlegi probléma egyik forrásai is.

A tulajdonos-ügyvezetője szerint azonban, ha nem is teljesül maradéktalanul júniusra az összes tervezett szerződés megkötése, illetve a bevételek alakulása, akkor is kifizetik ügyfeleiket. Ő már látja erre a megfelelő forrást, de természetesen nem árulta el, mi is az.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Körmendi Ákos ez év február elseje óta tulajdonosa az Il Ferro Kft.-nek. Az átvétel előtt azonban nem történt meg a teljes jogi és pénzügyi átvilágítás. Ezek még most is tartanak és csak remélni tudjuk, hogy nem kerül elő újabb csontváz a szekrényből. Arra a kérdésre, hogy miért vette meg a céget, ha nem volt tisztában a hátterével és a működésével, Körmendi Úr annyit válaszolt, hogy látott benne fantáziát, és ma is így cselekedne, nem bánt meg semmit.

A folyamatban lévő átvilágítások során kiderült, hogy a szerződések megkötésekor hiányosságok voltak tapasztalhatók. Az Il Ferro előző vezetői némely reklámozó céggel ugyanis nem írásbeli, hanem szóbeli megállapodást kötöttek. Emiatt ezek a cégek csak késve, vagy egyáltalán nem teljesítik a kötelezetségeiket. Az Il Ferro emiatt jogi útra tereli a kérdést.

A jogi huzavonának azonban itt még közel sincs vége, ugyanis az Il Ferro büntető feljelentést tesz, illetve vagyoni és erkölcsi kártérítésért folyamodik, több, az autós piacon kívül rekedt konkurens cég ellen.

Ezek mellet még egy érdekes kérdés merülhet fel: mi történik abban az esetben, ha a reklámcég valamelyik ügyfele, vagy azok egy csoportja, felszámolási eljárást indít a cég ellen, akkor végleg eltűnnek a színről fizetés nélkül vagy állják majd a sarat? A sajtószóvivő szerint erről korai még beszélni, majd, ha bekövetkezik a dolog ráérnek vele akkor foglalkozni. Körmendi Ákos ezt nem kívánta kommentálni, ez a jogászaira tartozik.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm