7 °C Budapest
Budapest

Génjeik helyett emiatt járnak pórul tömegesen a borúlátó magyarok

2022. július 4. 10:00

Már meghallgatható az Első Yard, a Pénzcentrum podcast sorozatának első nyári bónusz epizódja. Vendégünk Kenyeres András business coach, sportmentáltréner, aki korábban dolgozott mentáltrénerként és kommunikációs tanácsadóként a magyar férfi vízilabda-válogatott mellett, jelenleg egyebek közt a veszprémi kézilabdacsapat edzőinek a sportmentáltrénere, szerzőként jegyez két könyvet, melyeknek Győztes Gondolkodás és Figyelemkontroll a címük, s az Igenek és nemek podcast házigazdája. Kenyerest egyebek mellett kérdeztük arról, hogy a génjeink milyen mértékben határozzák meg az életünk alakulását, hogy miért fontos a komfortzóna, milyen célokat érdemes felállítani. A podcastben arról is szó volt, hogyha változni szeretnénk, miért lehet fontos az időgazdálkodás, s honnan tudhatjuk, ha külső segítségre van szükségünk. Az adás már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast felületen, valamint itt, a cikkbe illesztett lejátszóban is:

Miben különbözik ez az epizód más epizódoktól?

Abban, hogy az Első Yard, a Pénzcentrum podcast sorozata a hagyományos formájában nyári szünetre ment. Ez nem azt jelenti, hogy nem kerülnek majd fel új tartalmak a csatornánkra, hanem hogy új karrierutakat, a szokásos, narrált formátumban legközelebb csak ősszel fogunk bemutatni.

A nyári hónapokban olyan beszélgetéseket fogunk közölni, melyekben szakértők segítségével arra keressük a választ, hogy milyen személyiségjegyeik vannak azoknak az embereknek, akik maradandót alkotnak a saját területeiken.

Hol találom meg az eddigi adásokat?

Az Első Yard korábbi adásai meghallgathatóak a nagyobb podcast felületeken, például a Spotify-on, az Appe Podcasten vagy a Google Podcasten. Az első Gerő Viktorról, a Vatera korábbi vezetőjéről szólt, a második rész a BiotechUSA-tulaj Lévai-testvérek, Bálint és Balázs sztoriját dolgozta fel, a harmadik részben Balogh Levente beszélt az életéről és a Szentkirályi történetéről, a negyedik részben Horváth Miklós, a Hungarocamion korábbi tulajdonosa volt a vendégünk, a ötödik részben Lantos Csaba befektető, a hatodikban részben Földvári Gábor vállalkozó, a hetedik részben pedig Pados Gábor műkereskedő élet- és karrierútját dolgoztuk fel.

Kövesd az Első Yardot a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten vagy bármely nagyobb podcast felületen, hogy ne maradj le az új epizódokról!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapkép forrása: Getty Images

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem