9 °C Budapest

Mindenki rájött, hogy a kartell jobb, mint a piaci verseny - Földvári Gábor a Bookline-ról, értékpapírokról és az SZJA-mentes időkről

Forrás Dávid
2022. április 11. 13:48

Az Első Yard új epizódjában Földvári Gábor vállalkozó karrierútját dolgoztuk fel. Az adásban a vállalkozó beszélt arról, hogyan fogalmazódott meg benne már gyerekként, hogy felnőttkorában majd a Rózsadombon akar élni római szobrokkal körülvéve, hogy milyen szerepet játszott és játszik az életében a gyűjtőszenvedélye, és hogy miért tették ki a KISZ-ből. Az adásban beszél arról is, hogy miképpen került a rendszerváltás előtt a hardver-kereskedelembe, és hogy miért úszott részvényben és kötvényben Magyarország a rendszerváltás után (s persze arról is, hogy ezen hogyan lehetett jól keresni). Ezen kívül szóba került még a Bizományi és az Újpesti bőrgyár, a magyar Amazonként induló Bookline sztorija, valamint a NABI és a Rába történetének egy fejezete is. Földvári Gábor ezen kívül azt is elárulta az Első Yardban, hogy menniyre érzi komfortosnak azt, hogy a neve évek óta ott szerepel a leggazdagabb magyarokat bemutató 100-as listán, és hogy milyen üzletből alapozta meg a vagyonát a rendszerváltás előtti években. 

Az Első Yard a Pénzcentrum podcastsorozata, olyan magyarokról szól, akik maradandót alkottak az üzleti életben. Minden részben egy vállalkozó, befektető vagy vállalati szakember életét dolgozzuk fel. Az első rész Gerő Viktorról, a Vatera korábbi vezetőjéről szólt, a második rész a BiotechUSA-tulaj Lévai-testvérek, Bálint és Balázs sztoriját dolgozta fel, a harmadik részben Balogh Levente beszélt az életéről és a Szentkirályi történetéről, a negyedik részben Horváth Miklós, a Hungarocamion korábbi tulajdonosa volt a vendégünk, a hatodik részben pedig Lantos Csaba karrierjét dolgoztuk fel. Kövesd az Első Yardot a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten vagy bármely nagyobb podcast felületen.

NEKED AJÁNLJUK
Több podcast
Portfolio Podcast Lab   |   2023. december 25. hétfő 07:00
Villám Géza és a nap őrült Bamakója
Portfolio Podcast Lab   |   2023. december 11. hétfő 06:30
A másfél generációs értelmiségi Kolosi Tamás Líráról, TÁRKI-ról, Magyarországról
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem