2019. február 22. péntek Gerzson

Hiába nincs jelzáloghiteled, simán viheti a házad a végrehajtó


Rengeteg érdekes témát tartogatott 2019 harmadik hete is: számos informatív írás jelent meg a Pénzcentrumon. Most összeszedtük a legjobb, legolvasottabb és legérdekesebb cikkeinket az elmúlt hétről. Ha el akarod olvasni a teljes cikkeket, kattints a szövegbe beszúrt linkre, vagy a képes ajánlókra!

A hitelfelvételnek mindig kockázatai vannak. Nagy összegű hitel esetén különösen magasak, hiszen nem biztos, hogy a nagy törlesztőt egy esetleges számunkra hátrányosan megváltozott helyzetben is ki tudjuk gazdálkodni. A bedőlt lakáshitelnek akár katasztrofális következményei is lehet, de egy-egy nagyobb összegű személyi hitel is okozhat hatalmas problémákat. Noha a személyi hitel valójában fedezetmentes, ha a dolog bírósági végrehajtásig fajul, akkor ott bizony a vagyontárgyaink is veszélybe kerülhetnek. Alábbi cikkünkben megírtuk, mi vár az adósra, ha bedől a személyi hitel, és leírtuk, hogy mit kell tenni, ha ez a kellemetlen helyzet előáll.

A 3. héten azzal is foglalkoztunk, hogy ingoványos talajra téved, aki ma használt kocsit akar venni Magyarországon. Ha ugyanis nem vagy körültekintő, simán átvernek a nepperek. A Pénzcentrum kipróbálta az új lekérdező rendszert, nem kellett sok hirdetést megnézni, hogy egy visszatekert kocsit találjunk!

Érdemes odafigyelni, ugyanis alig két hete van kiadnia a munkahelyednek az előző évi jövedelmedről szóló igazolást. Ez azért fontos, mert csak annak alapján tudod leellenőrizni, hogy a NAV helyesen készítette-e el az SZJA-bevallásodat. Emellett alig egy hónapod maradt kikérni az adókedvezményre jogosító igazolásokat! A linkre kattintva megtudhatod, mi a teendő!

Azt is kiszámoltuk az elmúlt héten, hogy okos döntés-e számlára kérni a nyugdíjat. Bár egyre több magyar nyugdíjas utaltatja a számlára a nyugdíjat, még mindig sokan élnek abban a tévhitben, hogy a készpénzben kapott nyugdíj előnyösebb. Sokakat meggyőzhet a múlt heti malőr, hogy nem érdemes számlára kérni a pénzt, holott még így is számtalan okból jobban jár az, akinek nem a postás hozza a pénzt.

Foglalkoztunk azzal az értékes érmével is, amely akár nálad is lehet! 2013 májusában egy hibás olasz euró kétcentest több mint kétmillió forintnak megfelelő összegért árvereztek el. Összesen 7 ezret darabot vertek ebből a tételből, és eddig csupán pár tucatot találtak meg belőle, a többi feltehetően valahol Európában porosodik egy fiók alján.

Nem egyszerű ma Magyarországon megbízható szakit találni, ezt bizonyítja az a videó is, amelyre a Pénzcentrum figyelt fel.  Felvették, hogyan nem végezte el a megbízást egy kókler. Az összegányolt fürdőszobát a megrendelő 700 ezer forintja bánta.

Ha magasabb a hitelösszeg, nagyobb a bank kockázata - emiatt minden bizonnyal a kamat is magasabb. Igaz-ez az állítás? A személyi hitelek esetén már bebizonyítottuk, hogy nem. Most a lakáshiteleket vettük górcső alá!

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 428 forintos törlesztővel a Budapest Bank (THM 7,9 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (69 141 Ft/hó; THM 8,02%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket a Raiffeisen (69 064 Ft/hó; THM 8,25 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Erste és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas tortúra: gyerek nélkül is lehet kamatmentes az Orbán-hitel
A CSOK szabályai sejtetik, mi várhat a meddő párokra.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS