17 °C Budapest
Színt vallott az Auchan: ennyit keres náluk egy pék, cukrász, kiszállító

Színt vallott az Auchan: ennyit keres náluk egy pék, cukrász, kiszállító

2019. január 16. 11:30

A Pénzcentrum értesülése szerint az Auchanban egy pék vagy egy cukrász 8 órás állásban, pótlékkal és egyéb juttatásokkal együtt bruttó 336 ezer forintot is kereshet. Míg például a hiper online áruházában dolgozó kiszállító munkatársak havi bruttó bére elérheti a 434 000 forintot is.

Az Auchan Retail Magyarország nem vezető beosztású munkatársainak alapbére lényeges mértékben emelkedik 2019. január 1-től, amelyhez az elérhető prémiumösszegek növekedése és további béren kívüli juttatások társulnak

- írta közleményében a hipermarket január 14-én. Ebből kiderült, hogy a vállalat teljes munkaidős munkavállalói éves szinten bruttó 91 000 forint béren kívüli juttatásban részesülnek. Ezen felül a vállalat átfogó élet- és balesetbiztosítással, egészségügyi szolgáltatásokkal (pl. rendszeres szűrővizsgálatok), valamint 5 százalékos vásárlói kedvezménnyel támogatja a munkavállalókat.

A hipermarket ezen felül más adatot nem közölt, így például az sem derült ki, hogy egy pénztáros vagy raktáros, esetleg más pozícióban lévő áruházi dolgozó mennyi pénzt vihet haza a 2019-es bérnövekedés következtében. Éppen ezért a Pénzcentrum megkereste az Auchan-t, és rákérdezett a konkrét bérek alakulására:

Az új bérpolitikának célkitűzése, hogy minden szakmai szinten emelkedjen az alapbér és kivétel nélkül minden alkalmazott részesüljön béremelésben. Ezen felül kiemeltük a szakmákat egy magasabb bérfejlesztéssel annak érdekében, hogy kereskedelmi ígéretünknek megfelelően vásárlóinknak mindig minőségi és friss termékeket tudjunk biztosítani

- válaszolta lapunk megkeresésére az Auchan, ami konkrétan azt is elárulták, hogy:

  • egy pék vagy cukrász pozíció esetében 8 órás állásban pótlékokkal és egyéb juttatásokkal együtt az elérhető legmagasabb havi jövedelem bruttó 336 ezer forint,
  • míg egy, az online áruházban dolgozó kiszállító munkatárs havi bruttó bére elérheti a 434 ezer forintot is.

Ezen felül a vállalat azt is elmondta a Pénzcentrumnak, hogy a béremelések mellett elkötelezettek a béren kívül juttatások mellett is, ilyen például a munkába járás költségtérítése, családi rendezvények és kulturális programok szervezése, a munkatársak gyermekeinek biztosított nyári napközi tábor vagy a napi ingyenes gyümölcs biztosítása. 

Mérlegen a bolti bérek

Az ágazatokon átívelő munkaerőhiányra válaszként egyre több vállalat teszi nyilvánossá javadalmazási ajánlatit. Nem meglepő tehát, hogy a szinte folyamatosan létszámhiánnyal küzdő áruházak közül is egyre többen vállalják fel a nyíltsisakos toborzást.

Az Aldi 2018 decemberi közleményében például arról számot be, 2019 január 1-től 10,88 százalékkal emeli a kezdő fizetéseket: mind a bolti eladók, mind a logisztika területén az áru-összekészítők heti 40 órás munkaidőre vetített induló havibére 301 900 forintra emelkedett volna. Viszont azóta kiderült, hogy az Erzsébet-utalvány beszántása következtében, a cafeteriát brutossítva hozzácsapják az alapbérhez, ami így 309 419 forint - írta meg a Pénzcentrum.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Lidl hivatalos oldalán rövid keresés után megtalálhatók az éppen aktuális állásajánlatok. Ezek közül szemezgetve például egy budapesti, XIII. kerületi, 8 órás bolti eladói állásban a legmagasabb elérhető bruttó járandóság 288 ezer forint, amiből nettó 25 174 forintot Lidl kártyán kap meg a dolgozó.

De például, aki a raktározás területén helyezkedne el, mint komissiózó, az a vállalat szigetszentmiklósi telephelyén bruttó 347 forintot is kereshet (a munkakörben jelenleg elérhető legmagasabb járandóság), amiből nettó 25 174 forint szintén Lidl kártyán érkezik.

A Tesco hivatalos oldalán hirdetett állások között böngészve rábukkantunk például arra, hogy Budapesten egy pék dagasztó az első 6 hónapban bruttó 199 400 forintra számíthat, de a 7. hónaptól automatikusan bruttó 216 700 forintra emelkedik a bére. Ami mellé az első hónaptól kezdve területi alapú bérkiegészítésként bruttó 16 ezer forint kap, továbbá a próbaidő lejárt után nettó 12 000 forint értékű csomagot választhat, valamint 3 hónap után 10 százalékos dolgozói kedvezményt is kap a vásárlások után. ,

Egy kemencés pék ennél valamivel kevesebbel kezd, bruttó 190 000 forintot kap az első fél évben, ami a 7. hónaptól automatikusan 197 ezerre emelkedik. Fél év után, minden kiegészítéssel együtt tehát bruttó 229 084 forintra számíthatna egy dolgozó + 12 000 forint cafetériára.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrdoktor  |  2022.09.26 06:55
Ellentét, feszültség, kommunikációs zavar minden csoportban, így a munkahelyi közösségekben is előfo...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?