18 °C Budapest
330 ezer magyar melós veszítheti el egyik napról a másikra a munkáját

330 ezer magyar melós veszítheti el egyik napról a másikra a munkáját

2019. május 26. 19:07

Ezek voltak 2019 21. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre vagy a képes ajánlókra.

Meg fogsz lepődni, meddig nőhetnek még itthon a fizetések

Erdelics Tímea személyében nemrég új HR igazgatóval bővült a LogMeIn magyar alapítású, amerikai székhelyű IT cég, aki nem csak a HR terület irányítását, de a hazai operáció társügyvezetői feladatait is ellátja Láng András mellett. Tímea korábban több nagyvállalatnál töltött be HR vezetői pozíciót, legfontosabb feladatának egy itthon kevésbé ismert cégkultúra meghonosítását tartja - minderről bővebben is beszélt a Pénzcentrumnak, valamint azt is elárulta, meddig emelkedhetnek még itthon a bérek az IT szektorban. Interjú

Magyar férfiakat keresnek: pár perces meló, 200 ezret fizetnek

Egy friss Facebook-hirdetés szerint először toboroz spermadonorokat egy cég Magyarországon. A programba nem egyszerű bekerülni, ám aki sikeresen veszi az akadályokat az 200 ezer forinttal lehet gazdagabb a három hónapos kaland végére, ami nem kevés pénz. És emellé még extra, ingyenes szolgáltatások is járnak a donoroknak, mint például az igen teljeskörű egészségügyi kivizsgálás.

Egy korszak vége érik a bankokban: megy a levesbe a magyarok régi kedvence

Régen a hitelpiac királyai voltak, mára az emlékük is fakul a szabad felhasználású jelzáloghiteleknek. Megnéztük, mire használható még a kölcsönfajta az állami konstrukciók és a slágerterméknek számító személyi kölcsönök mellett.

Sorra forgatják ki lakásukból a gyanútlan magyar nyugdíjasokat

Az úgynevezett unokázós csalásról már rengeteg szó esett az utóbbi időben, viszont nem csak így használják ki a kiszolgáltatott helyzetben lévő időseket a csalók. Akár az egy élet munkájával megszerzett ingatlanukból is képesek rövid időn belül elűzni őket a gátlástalan ingatlanos csalók.

Erre is járhat állami ingyenpénz: teszteltük a Citroen nagy dobását

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Citroen Berlingo esélyes a nagybetűs Családi Autó címre: ha túltesszük magunkat a kisteherautós vonásokon, akkor egy praktikus és élhető kocsit kapunk, amivel egy 4-5 tagú család is vígan elindulhat akár egy hosszabb nyaralásra is. A kocsira még a 2,5 milliós állami támogatás is igényelhető, ha 7 személyest veszünk.

Nem titok többé: ilyen órabérért gályáznak a KFC dolgozói

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ma már nem csak a kiskereskedelmi láncoknál bevett toborzási stratégia a bérek nyílt kommunikációja, hanem úgy tűnik, a gyorséttermi láncok esetében is egyre elterjedtebb. Most kiderült, mennyit lehet keresni a KFC éttermeiben.

Több százezres luxustáborba küldi gyerekeit a magyar elit: elképesztő, mik vannak

Nyakunkon a nyáriszünet, ami a legtöbb szülőnek komoly fejtörést jelent, hiszen ki kell találni, mivel fogja elütni a gyermek az előtte álló 10 hetet. Ma már rengeteg tábor elérhető az ország szinte minden pontján, és ha körülnézünk, látjuk, hogy 25-30 ezer forint alatt nem nagyon úszhatunk meg egy hetet. De persze vannak 235 ezres luxustáborok is a leggazdagabbaknak.

Ezek a falvak járnak jól a falusi csokkal: máshol egy sufnira sem futja

Mintegy 150 milliárd forint értékben összesen 30 ezer család részesülhet falusi csok támogatásban három év alatt, amely 2500 településen igényelhető, elemzői jóslatok szerint. A Pénzcentrum utánajárt, hogy ahol igénybe vehető a falusi csok, ott az egyes megyék szerint mekkora ingatlant tudnak vásárolni az otthonteremtési kedvezményből az igénylők. Az ingatlanárak között hatalmas szakadék van, Győr-Moson-Sopron megyében egy 5000 fő alatti településen messze sokkal magasabbak a négyzetméterárak, mint Baranyában vagy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Rengeteg diákot keresnek: 480 ezres fizetés, végzettség sem kell

Nemsokára vége az érettségiknek, és hamarosan a főiskolai vizsgaidőszaknak is, így a diákoknak ideje elkezdeniük gondolkodni azon, miből fedezik a nyaralást, a nyári fesztiválokat, vagy az őszi szemeszter költségeit. A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége szerint a 15 és 24 év közötti diákok fele vállal munkát tanulmányai mellett. 2019 első negyedévében az országos munkaerőpiaci helyzettel összhangban tovább nőttek az órabérek a diákmunkaszegmensben. A nappali tagozatos diákok által megkereshető átlagos órabér Budapesten nettó 1200 forint körül alakul, vidéken ez jellemzően 10-30 százalékkal kevesebb. A Pénzcentrum utánajárt, melyik diákmunkák fizetnek a legjobban, és melyikek a legnépszerűbbek ezek közül.

Csúnya bírságot kockáztatnak a kertes ház tulajdonosok: újabb szigor élesedhet

A nagy májusi esőzések után kevesen foglalkoznak az öntözés kérdésével, miközben nem csak a mezőgazdaság, hanem a konyha-, hobbi-, vagy virágoskert tulajdonosok számára is nagy problémát jelentett nem olyan régen az aszályos idő. A klímaváltozás miatt ezek a száraz időszakok a jövőben is egyre hosszabbak és szélsőségesebbek lehetnek. A drága csapvizet nem csak anyagi, hanem környezetvédelmi szempontból is kár pazarolni, amikor eső híján muszáj öntözni a növényeinket. Egyrészt a vízszámlát eléggé megnöveli, másrészt pedig ivóvíz minőségű vízzel locsolni a paradicsomot felelőtlenség az hazai ivóvízkészletekkel szemben. A Pénzcentrum utána járt, mennyibe kerül egy fúrt kerti kút készítése. Azzal kapcsolatban, mi a kútfúrás menete, és milyen költségekre lehet számítani, Rózsa Attila, a Magyar Vízkútfúrók Egyesületének elnöke válaszolt a kérdéseinkre.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 06:17
A pszichológián belül létezik az affective forecasting témakör, amelynek célja a jövőbeli viselkedés...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?