15 °C Budapest
Ennyit keres egy felszolgáló a legendás budapesti New York Kávéházban

Ennyit keres egy felszolgáló a legendás budapesti New York Kávéházban

2019. május 21. 16:40

Csúcsokat döntöget a munkaerőhiány a térségben, a vendéglátóipar pedig kifejezetten mostoha kürülmények között van: alig van szakképzett pincér, szakács. Éppen ezért egyre több munkaadó ma már nyíltan kommunikálja a béreket, hogy ezzel is felkeltse a jelentkezők érdeklődését.

Nem csak Magyarországot, de az egész régiót évek óta munkaerőhiány sújtja, több mint 80 ezer munkavállalóra lenne szükség azonnal a magyar gazdaságban - tűnik ki a KSH adataiból. A valós szám azonban még ennél is több lehet. Különösen a vendéglátás sínyli ezt meg: szinte alig maradt itthon szakképzett munkavállaló.

"A munkaerőhiány komoly kihívást jelent a vendéglátóknak, és folyamatosan keressük a megoldást a problémára" - mondta el korábban a Pénzcentrumnak Kovács István, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöki tanácsadója.

A vendéglátásban és a szállásadás ágazatban a KSH adatai alapján az átlagkeresetek a nemzetgazdasági átlag kétharmada körül vannak. Tehát nyilvánvalóan emelni kell a fizetéseket, ám ennek határt szab a vállalkozások jövedelmezősége, mely az elmúlt évek növekvő vendégforgalmának köszönhetően javult, de még mindig van hová fejlődnie - fejtette ki a szakember.

Úgy tűnik vannak már olyan helyek, ahol tudják, mennyire értékes a szakképzett, nyelvet beszélő munkaerő, és hajlandóak is megfizetni. 

A New York Kávéház 2011-ben egy nemzetközi, színvonalas verseny során elnyerte "A Világ Legszebb Kávéháza" címet. Az immár 120 éves építészeti csoda napjaink egyik közkedvelt turistalátványosságává vált.

De a világ legszebb kávéházát sem kerüli el a munkaerőhiány, a honlapjuk tanúsága szerint jelenleg 7 pozícióba is keresnek szakembereket:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Bankett szakács
  • Ültető Host/Hostess
  • Báros
  • Pultos
  • Bankett felszolgáló
  • Reggeliztető szakács
  • Felszolgáló

Minden hirdetés kifejezetten pontos és korrekt, melyben nem csak az elvárások vannak precízen rögzítve, hanem a feladatok és a munkakörök leírása, a ledolgozandó munkaórák. Sőt, a kezdő fizetések is nyilvánosak.

Ültető hostessként 8 órás munkarendben nettó 255 ezer forintot lehet keresni havonta, bankett szakácsként havi 200 órában 270 ezret, bárosként 305 ezret, szervizbárosként havi 295 ezret, a reggeliztető szakács havonta nettó 240 ezret, egy felszolgáló pedig 260 ezret visz haza havi 20-22 munkanappal, napi 8,5 órás munkával. 

Persze a gyakorlat és az angol nyelv társalgási szintű ismerete alapfeltétel, mivel rengeteg turistát vonz ezt a híres épület.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?