19 °C Budapest
Filléres csúcsbort árul alsó polcról a Lidl: 850-ért ezt nem lehet otthagyni

Filléres csúcsbort árul alsó polcról a Lidl: 850-ért ezt nem lehet otthagyni

2019. május 20. 14:32

850 forintért árul, szakértők által kihagyhatatlan ajánlatnak ítélt vörösbort a Lidl. Az ital Spanyolországból származik, viszont fontos róla tudni, hogy nem képzi a diszkont állandó borkínálatának részét, úgyhogy érdemes sietve lecsapni rá, ugyanis minden bizonnyal hamar kifut majd.

Az olcsó bor egyáltalán nem biztos, hogy eredendően rossz is. Sőt, manapság egyre több példát találunk arra, hogy a különböző áruházakban abszolút megfizethető áron szerezhetünk be olyan minőségi italokat, amikről egyszerűen nem lehet megmondani, hogy olykor még 1 000 forintba sem kerülnek. 

Na, mi most pont egy ilyen ajánlatot csíptünk el a Lidl kínálatában. A szóban forgó nedű az Eje Monastrell 2017, melyet a Művelt Alkoholista szúrt ki, majd kóstolás után a következőket írta róla kritikája kezdetén:

Aki még nem kóstolt monastrellt (más néven mourvedrét), annak azért, aki meg már megtette és szívesen inna újra, annak azért. Vagy ha csupán jó déli típusú vöröset szeretnénk potom pénzért (az nem egyszerű történet).

A szakértő mindezek után csupán arra hívta fel az érdeklődők figyelmét, hogy egyetlen intelemként fogadják meg, nyitás után érdemes kicsit szellőztetni, ugyanis "redukciós fülledtséggel nyit". Oké, de milyen maga a bor?

Tanítanivaló módon hozza a tipicitást (a spanyolt, a francia értelmezés némileg más), ami, ha ilyen tisztán tárul elénk, véleményem szerint az egyik legizgalmasabb vörös fronton: aromatikailag szerecsendió, vér és keserű csokoládé jellemzi, felépítésben telt, krémes és strukturált

- jegyzi Németi Zoltán, aki azt is hozzáteszi, csak a monastrellnek vannak ilyen tanninjai. A végelszámolásnál mindez egyébként 5 pontot (85/100) ért. Abszolút alkalmi vétel a bor, főleg ha hozzátesszük, hogy

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

850 forintba kerül belőle egy palack.

Az alkalmi vétel pedig jelent esetben a "best buy"-ság mellett azt is jelenti, hogy ténylegesen alkalmi dologról van szó, hiszen a bor nem része a diszkont alapkínálatának, és várhatóan gyorsan kifut. 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44