14 °C Budapest
Filléres csúcsbort árul alsó polcról a Lidl: 850-ért ezt nem lehet otthagyni

Filléres csúcsbort árul alsó polcról a Lidl: 850-ért ezt nem lehet otthagyni

2019. május 20. 14:32

850 forintért árul, szakértők által kihagyhatatlan ajánlatnak ítélt vörösbort a Lidl. Az ital Spanyolországból származik, viszont fontos róla tudni, hogy nem képzi a diszkont állandó borkínálatának részét, úgyhogy érdemes sietve lecsapni rá, ugyanis minden bizonnyal hamar kifut majd.

Az olcsó bor egyáltalán nem biztos, hogy eredendően rossz is. Sőt, manapság egyre több példát találunk arra, hogy a különböző áruházakban abszolút megfizethető áron szerezhetünk be olyan minőségi italokat, amikről egyszerűen nem lehet megmondani, hogy olykor még 1 000 forintba sem kerülnek. 

Na, mi most pont egy ilyen ajánlatot csíptünk el a Lidl kínálatában. A szóban forgó nedű az Eje Monastrell 2017, melyet a Művelt Alkoholista szúrt ki, majd kóstolás után a következőket írta róla kritikája kezdetén:

Aki még nem kóstolt monastrellt (más néven mourvedrét), annak azért, aki meg már megtette és szívesen inna újra, annak azért. Vagy ha csupán jó déli típusú vöröset szeretnénk potom pénzért (az nem egyszerű történet).

A szakértő mindezek után csupán arra hívta fel az érdeklődők figyelmét, hogy egyetlen intelemként fogadják meg, nyitás után érdemes kicsit szellőztetni, ugyanis "redukciós fülledtséggel nyit". Oké, de milyen maga a bor?

Tanítanivaló módon hozza a tipicitást (a spanyolt, a francia értelmezés némileg más), ami, ha ilyen tisztán tárul elénk, véleményem szerint az egyik legizgalmasabb vörös fronton: aromatikailag szerecsendió, vér és keserű csokoládé jellemzi, felépítésben telt, krémes és strukturált

- jegyzi Németi Zoltán, aki azt is hozzáteszi, csak a monastrellnek vannak ilyen tanninjai. A végelszámolásnál mindez egyébként 5 pontot (85/100) ért. Abszolút alkalmi vétel a bor, főleg ha hozzátesszük, hogy

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

850 forintba kerül belőle egy palack.

Az alkalmi vétel pedig jelent esetben a "best buy"-ság mellett azt is jelenti, hogy ténylegesen alkalmi dologról van szó, hiszen a bor nem része a diszkont alapkínálatának, és várhatóan gyorsan kifut. 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?