Címke: nyáriszünet (10 cikk)

Pénzcentrum | 2019. március 18. 16:50

Százezrekért táboroznak a magyar elit gyerekei: mi kerül ennyibe?

Már most érdemes elkezdeni félretenni az idei nyári táborokra. Bár a választható táborok száma egyre nő, úgy nő folyamatosan a kínálat is: 2018-ban több mint 200 ezer gyermek töltötte a nyári szünet egy részét táborban.

Pénzcentrum | 2010. június 23. 15:02

Törvénysértő-e az óvodai nyáriszünet: a pedagógusok másként látják

A Pedagógusok Szakszervezete szerint nem jogellenes az óvodák nyári bezárása. Az óvodapedagógusnak joguk van szabadságra menni. A pedagógusok érdekvédelmi szervezete MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott: nem tekinthető jogszerűtlennek, hogy amennyiben a településen több óvoda működik, megtervezzék az egyes óvodák nyári működésével és bezárásával kapcsolatos feladatokat. Ennek során sem jogilag, sem szakmailag nem kifogásolható megoldás, ha a zárva tartó óvodába járó gyermekek közül azokat, akiknek a felügyeletéről a szülők nem tudnak gondoskodni, ideiglenesen másik, a nyitva tartó óvodába irányítják át - olvasható az állásfoglalásban.

Pénzcentrum | 2009. július 25. 10:02

Mobiltöltés bicikliről: az afrikaiak feltalálták a tutit

Két kenyai egyetemista kifejlesztett egy olyan készüléket, melynek segítségével a kerékpárosok menet közben feltölthetik mobilkészülékeiket. Hozzávetőleg egy órát kell tekerni egy teljes töltéshez.

Pénzcentrum | 2007. augusztus 7. 14:00

Nyári szünetre küldik az adót

Sok gyerek legkevésbé sem várja az iskolakezdést Amerikában, és most már a szülők is így vannak vele. Ugyan még mindig kérdéses, hogy ki vizsgázzon a gyerekekre, de a legújabb hírek szerint már legalább az iskolaszerek nem lesznek olyan drágák. Ugyanis idén vezetik be az ÁFA nyári szünetét.