11 °C Budapest
Lagzi Lajcsi mocsai luxusbirtoka madártávlatból (Forrás: ingatlan.com)

Megtaláltuk a hirdetést: ennyiért árulja vidéki luxusbirtokát Lagzi Lajcsi

2023. március 17. 09:31

13 millió eurós, azaz több mint 5,1 milliárd forintos irányáron ismét piacra dobta mocsai luxusbirtokát a börtönbüntetésre ítélt Lagzi Lajcsi - szúrta ki a Pénzcentrum.

Lassan 7 éve, letartóztatása után határozta el magát először Lagzi Lajcsi, hogy eladja mocsai birtokát. Mint arról itt a Pénzcentrumon is beszámoltunk, akkor 2,6 milliárd forintnyi euró volt az irányár, viszont a tranzakció nem jöhetett létre, hiszen a kúriát egy időre bűnügyi zár alá vették.

Aztán 2022-ben reppent fel újra a hír, hogy válása után Lagzi Lajcsi teljesen felszámolja korábbi életét, melynek keretében ismét piacra dobta mocsai luxusbirtokát. Akkor arról írtunk, hogy a mulatóssztár 10 millió eurót, azaz akkori forintárfolyamon közel 3,6 milliárd forintot szeretett volna kapni a 2000 négyzetméteres, 30 szobás kúriáért.

Felbecsülhetetlen értékkel bír számomra, a gyerekeket ide hoztuk haza a születésük után a kórházból, itt nőttek fel. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer eladom, nehéz döntés is volt, de a magánéletemben lezárult egy nagy fejezet, és úgy érzem, ahhoz, hogy tiszta lappal kezdjek új fejezetet, ez is hozzátartozik. A gyerekekkel természetesen egyeztettem, közösen hoztuk meg a döntést

- kommentálta tavaly év elején a hírt Lagzi Lajcsi.

A zenész akkor azt is elárulta, hogy nehéz szívvel válik meg a birtoktól. Azt viszont hozzátette, egy részét azért mégis megtartja magának: „A birtokból 8000 négyzetmétert megtartunk, ezt már le is választottuk, önálló bejárata van, és egy családi lakóparkot építünk.” Nem sokkal később azonban ezen ingatlanok több részre osztva felkerültek különböző ingatlanhirdetési portálokra. A szétdarabolt majorságot akkor 60, 165, illetve 250 milliós irányáron hirdették vagyis együttesen 475 millió forintért.

Azóta viszont nem volt hír arról, hogy Lagzi Lajcsi sikerrel értékesítette volna a kúriát, és most a Pénzcentrum kiszúrta, hogy a börtönbüntetésre ítélt zenész ismét piacra dobta az egykori Esterházy-kúriát. Mint az a hirdetésből kiderül, a friss irányár 13 millió euró, vagyis mai forintárfolyamon 5 milliárd 128,5 millió forint. Ezért az összegért az egész birtokot viheti a vevő, tehát a 13061 négyzetméteren elterülő fő- és melléképületeket, a több mint 100 éves ősparkot és a 120 hektáros tavat is. Íme a hirdetés képernyőfotója:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lagzi Lajcsi mocsai luxusbirtokának hirdetése az ingatlan.com ingatlanhirdetési portálon.
Lagzi Lajcsi mocsai luxusbirtokának hirdetése az ingatlan.com ingatlanhirdetési portálon.

Az ingatlanhirdetésben foglaltak szerint a kúria "páratlan befektetési lehetőség", hiszen, mint írják, ez "Magyarország talán legnagyobb egybefüggő birtok együttese". Ennek némileg ellent mond, hogy évek óta sikertelenül árulja az ingatlant Lagzi Lajcsi. A Pénzcentrum megkeresésére Futó Péter, a Portfolio ingatlanpiaci elemzője azt is elmondta, hogy valóbean nem lesz könnyű dolga a mulatóslegendának, hiszen az elmúlt hónapokban az országban általánosan csökkent a lakáspiaci kereslet. Hozzátette: "A magas infláció hatására beindult kamatemelések nehezítik a hitellel történő vásárlást, miközben az állampapírokkal elérhető hozamok többszörösen meghaladják a lakáskiadással elérhető hozamszinteket."

Éppen ezért mind a befektetők, mind a saját célra vásárlók sok esetben kivárnak. Az eladók viszont egyelőre nem hajlandók engedni az árból, ami a tranzakciószámok jelentős visszaesését eredményezte. A fenti ingatlan is jó példája ennek, a 2,75 millió forintos négyzetméterár ugyanis egy-két budai, vagy belvárosi kerület legjobb elhelyezkedésű, legmagasabb műszaki színvonalú lakóingatlanát leszámítva sehol nem reális ma Magyarországon

- fogalmazott Futó Péter.

Úgy látszik amúgy, hogy a börtönbüntetését hamarosan megkezdő zenészlegenda teljesen felszámolja ingatlanvagyonát. Nemrég írtunk például arról, hogy piacra dobja a budai Sas-hegyen fekvő luxusházát is Lagzi Lajcsi. Mint fogalmazott, "nem vertem a mellemet, hogy van a Sas-hegyen egy házam. Most sem verem. El akarom adni, mert úgy alakult a helyzet."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?