Barbwire jail wall

Végleg megúszhatja a börtönt Lagzi Lajcsi? Így taktikázhat a bíróságon a mulatóslegenda

2023. február 20. 15:42

Akár végleg megúszhatja a börtönt Galambos Lajos, aki a múlt héten kért halasztást, nem kezdte meg 3,5 éves büntetését. Egy jogász szerint ha bebizonyosodik, hogy Lagzi Lajcsi betegsége gyógyíthatatlan, és élete végéig életveszélyben van, akkor reális az esélye, hogy sosem kell börtönbe mennie. Már persze, ha a BV. Egészségügyi Központ úgy nyilatkozik, hogy ők nem tudják megoldani az ellátását.

A múlt héten kellett volna börtönbe vonulnia Galambos Lajosnak, ám a zenész nem jelent meg a kecskeméti fegyintézetnél. Mint kiderült, halasztást kért ezért a bíróság döntéséig nem kell börtönbe mennie letölteni a 3,5 éves büntetését.

A Blikknek most Dr. Györei Péter ügyvéd vezette fel, miért is van erre lehetőség: a törvény szerint halasztás legfeljebb két évnyi szabadságvesztés büntetés esetében engedélyezhető, maximum 3 hónapnyi időtartamra. E szabály alól azonban vannak kivételek. Ilyen például, ha az elítélt olyan betegségben szenved, amely közvetlen életveszélyt okoz - Galambos Lajosról többször is megírta a sajtó, hogy szívbeteg, illetve a tüdejével is gondok vannak.

A szakember szerint a kérelmet egy büntetés-végrehajtási bíró fogja elbírálni, figyelembe véve igazságügyi orvosszakértő véleményét, valamint a Bv. Egészségügyi Központ nyilatkozatát. Amennyiben az orvosszakértő is megállapítja a közvetlen életveszéllyel járó betegséget, aközpont pedig úgy nyilatkozik, hogy a bv-intézetben nem oldható meg Galambos Lajos ellátása, akkor a bíró akár többéves halasztást is adhat a börtönbe vonulásra.

Azonban itt jön a csavar a történetben: a jogász szerint, ha Lajcsi betegsége gyógyíthatatlan, és megállapítják, hogy közvetlenül életveszélyes, a Bv. kórház pedig nem tudja kezelni, akkor reális annak lehetősége, hogy a zenész végleg megússza a börtönt. Sőt, ha mégis be kell vonulnia, akkor is számos lehetőség van a büntetés csökkentésére: gyógyíthatatlan betegségére hivatkozva kérheti a büntetés félbeszakítását, illetve kegyelmi kérvénnyel fordulhat a köztársasági elnökhöz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm