Hiába nincs jelzáloghiteled, simán viheti a házad a végrehajtó

Hiába nincs jelzáloghiteled, simán viheti a házad a végrehajtó

2019. január 20. 17:30

Rengeteg érdekes témát tartogatott 2019 harmadik hete is: számos informatív írás jelent meg a Pénzcentrumon. Most összeszedtük a legjobb, legolvasottabb és legérdekesebb cikkeinket az elmúlt hétről. Ha el akarod olvasni a teljes cikkeket, kattints a szövegbe beszúrt linkre, vagy a képes ajánlókra!

A hitelfelvételnek mindig kockázatai vannak. Nagy összegű hitel esetén különösen magasak, hiszen nem biztos, hogy a nagy törlesztőt egy esetleges számunkra hátrányosan megváltozott helyzetben is ki tudjuk gazdálkodni. A bedőlt lakáshitelnek akár katasztrofális következményei is lehet, de egy-egy nagyobb összegű személyi hitel is okozhat hatalmas problémákat. Noha a személyi hitel valójában fedezetmentes, ha a dolog bírósági végrehajtásig fajul, akkor ott bizony a vagyontárgyaink is veszélybe kerülhetnek. Alábbi cikkünkben megírtuk, mi vár az adósra, ha bedől a személyi hitel, és leírtuk, hogy mit kell tenni, ha ez a kellemetlen helyzet előáll.

A 3. héten azzal is foglalkoztunk, hogy ingoványos talajra téved, aki ma használt kocsit akar venni Magyarországon. Ha ugyanis nem vagy körültekintő, simán átvernek a nepperek. A Pénzcentrum kipróbálta az új lekérdező rendszert, nem kellett sok hirdetést megnézni, hogy egy visszatekert kocsit találjunk!

Érdemes odafigyelni, ugyanis alig két hete van kiadnia a munkahelyednek az előző évi jövedelmedről szóló igazolást. Ez azért fontos, mert csak annak alapján tudod leellenőrizni, hogy a NAV helyesen készítette-e el az SZJA-bevallásodat. Emellett alig egy hónapod maradt kikérni az adókedvezményre jogosító igazolásokat! A linkre kattintva megtudhatod, mi a teendő!

Azt is kiszámoltuk az elmúlt héten, hogy okos döntés-e számlára kérni a nyugdíjat. Bár egyre több magyar nyugdíjas utaltatja a számlára a nyugdíjat, még mindig sokan élnek abban a tévhitben, hogy a készpénzben kapott nyugdíj előnyösebb. Sokakat meggyőzhet a múlt heti malőr, hogy nem érdemes számlára kérni a pénzt, holott még így is számtalan okból jobban jár az, akinek nem a postás hozza a pénzt.

Foglalkoztunk azzal az értékes érmével is, amely akár nálad is lehet! 2013 májusában egy hibás olasz euró kétcentest több mint kétmillió forintnak megfelelő összegért árvereztek el. Összesen 7 ezret darabot vertek ebből a tételből, és eddig csupán pár tucatot találtak meg belőle, a többi feltehetően valahol Európában porosodik egy fiók alján.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem egyszerű ma Magyarországon megbízható szakit találni, ezt bizonyítja az a videó is, amelyre a Pénzcentrum figyelt fel.  Felvették, hogyan nem végezte el a megbízást egy kókler. Az összegányolt fürdőszobát a megrendelő 700 ezer forintja bánta.

Ha magasabb a hitelösszeg, nagyobb a bank kockázata - emiatt minden bizonnyal a kamat is magasabb. Igaz-ez az állítás? A személyi hitelek esetén már bebizonyítottuk, hogy nem. Most a lakáshiteleket vettük górcső alá!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. augusztus 10. 20:59
Rendszeresen beszélek emberekkel, akik vállalkozni szeretnének, mert vagy túl keveset keresnek, vagy...
MEDIA1  |  2022. augusztus 10. 17:17
Az ATV és az M1 Híradó nevében elkészült fiktív riportokban népszersítenek szélhámosok egy szerencse...
Holdblog  |  2022. augusztus 10. 14:34
Milyen a kínaiak élete? Esznek és dolgoznak. Ezt már oly sokan kérdezték tlem, és én mindig ezt vála...
Kasza Elliott-tal  |  2022. augusztus 9. 23:20
Most nem céget elemzek, hanem elmondom, engem hogyan érint az, hogy az Erste benyeli a Random Capita...
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?