Percről percre: a legfontosabb hírek a koronavírus-járványról április 11-én

2020. április 11. 07:56

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma szombat reggelre 96 432-vel nőtt és elérte az 1 698 416-ot a világon. A Covid-19 nevű betegségben 102 764-en vesztették életüket, a gyógyultak száma 376 677 volt. A fertőzés 184 országban van jelen. Hazánkban 1310-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és 85 főre a halálos áldozatoké. A Pesti úti idősek otthonában csaknem 200-an fertőzöttek. 2020.04.12 06:47Percről percre: a legfontosabb hírek a koronavírus-járványról április 12-énNe maradj le a legfontosabb eseményekről, a Pénzcentrum percről percre közvetít a koronavírus-járvány elleni harc aktuális állásáról, és az egészségügyi válság gazdasági hatásairól.

Gyors, biztonságos és izolált betegszállítást tesznek lehetővé azok az izolációs kapszulák, amelyekkel a Magyar Honvédség légi egészségügyi kiürítési képességét erősítették - írta koronavirus.gov.hu szombaton.

2020.04.11 20:52
Az Egyesült Államokban már több mint 19 ezer halottja van a járványnak

Az Egyesült Államok lett a járvány által leginkább sújtott ország a világban. Szombat délig ugyanis a koronavírus okozta Covid-19 betegség 19 701 halottat követelt. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint az Egyesült Államokban már szombat reggel meghaladta a vírusfertőzés halottainak száma az Olaszországban elhunytakét. De a halottak száma a reggeli 18 860-ról délre már meghaladta a 19 ezret. A diagnosztizált fertőzöttek száma is itt a legmagasabb: szombat délig 506 188 amerikainál mutatták ki az új típusú koronavírust.

Bár az elmúlt hetek tapasztalatai alapján jelentősen visszaesett az adásvételek száma a hazai ingatlanpiacon, és az előttünk álló pár hónapban sem várható növekedés, a piac mégsem állt le teljesen. Kisebb számban ugyan, de vannak érdeklődők és vásárlók, az adásvételek lebonyolítása azonban a járvány hatására sok tekintetben megváltozott. Hogy pontosan mik ezek a változások, arról a legnagyobb hazai ingatlanhálózatokat kérdezte a Portfolio.

2020.04.11 18:35
Svédországban 10 ezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma

Svédországban, ahol a többi európai országhoz képest kevésbé szigorú korlátozásokat vezetett be a kormány, 10 ezer fölé emelkedett az új típusú koronavírus fertőzöttjeinek száma - derül ki a szombaton közzétett hivatalos adatokból. A svéd egészségügyi hatóságok adatai szerint az országban eddig 887 ember halt meg a Covid-19 betegségben. A 10,3 millió lakosú skandináv országban szedte eddig a térségben a legtöbb áldozatot SARS-CoV-2-vírus. Az országban nem zártak be sem az iskolák, sem az óvodák, az éttermek és kávézók is nyitva tarthatnak. Emellett az 50 főnél kisebb rendezvényeket is meg lehet tartani.

A valamivel több mint fele ekkora lakosságú Dániában 6 ezren fertőződtek meg és 260 ember halt meg a koronavírus miatt. Nagyságrendileg hasonló a fertőzöttek száma Norvégiában is, ahol viszont kevesebben, 114-en haltak bele a Covid-19-be. Finnországban a fertőzöttek és a halottak száma is jóval alacsonyabb, 2600 és 42.

Ígéretesen alakulnak a Gilead Sciences kísérleti hatóanyagának eredményei a súlyos koronavírusos fertőzéssel rendelkezőknél: a kezeltek kétharmadának enyhültek a tünetei.

2020.04.11 17:57
Ismét 900-nál többen haltak meg Nagy-Britanniában egy nap alatt

A szombaton ismertetett legújabb statisztika szerint Nagy-Britanniában eddig 9875-en haltak meg az új típusú koronavírus okozta betegségben. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 24 órában 917 halálesetről érkezett bejelentés a hatóságokhoz. A halálos áldozatok napi száma mindazonáltal csökkent: az egy nappal korábbi tájékoztatásban 980 haláleset szerepelt. Ez volt a legmagasabb napi halálozási statisztika a nagy-britanniai adatok rendszeres közlésének kezdete óta, és meghaladta a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 járvány két kontinentális góca, Olaszország és Spanyolország által jelentett eddigi legmagasabb egynapi halálozási számot.

A budapesti Rózsa utcai otthon 94 lakójából 60 idős embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje a főváros saját forrásból végzett szűrésén - közölte szombaton a Főpolgármesteri Hivatal.

Lassan egy hónapja zajlik a magyar oktatás ún. tantermen kívüli, digitális munkarendben. Az első tapasztalatok vegyesek, az egyik legnegyobb probléma pedig az eszközellátottság. A Pénzcentrum és a HelloVidék most egy kérdőív segítségével keresi a választ arra, hogy az ország egyes régióiban hogyan működik az új típusú oktatás. Segítsd a munkánkat, töltsd ki Te is a kérdőívet. Köszönjük!

A Münchenben élő magyar vállakozó a Pénzcentrumnak eljuttatott levelében azt írta, a városvezetés kérését, hogy maradjanak otthon, az emberek fegyelmezetten betartják. Rendőrrel, járőrrel nem is találkozott a városban.

2020.04.11 16:09
Egyre többen fertőződnek meg a horvát és szlovén szeretetotthonokban

Szlovéniában az eddigi hivatalos közlés szerint egy nap alatt 28-cal 1188-ra emelkedett a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma. Eddig 50-en haltak meg a járvány következtében, öttel többen, mint egy nappal korábban. A járvány megjelenése óta 34 279 koronavírustesztet végeztek az országban, a diagnosztizált betegek közül 37-et ápolnak intenzív osztályon. Az első fertőzés megjelenése óta 148 beteget nyilvánítottak gyógyultnak. A koronavírussal fertőzöttek nagy része továbbra is az idősotthonok lakói és az ott dolgozó személyzet, valamint az egészségügyben dolgozó orvosok és nővérek közül kerül ki. A megfertőzöttek felét ők teszik ki. Szlovéniában tíz szeretetotthonba jutott be a vírus országszerte, az elhunytak többsége is 60 éven felüli. A válságkabinet ugyanakkor nem erősítette meg, hogy a halottak többsége idősotthonok lakója lenne.

Bejutott a vírus a horvát idősotthonokba is, ezért növekedett nagyobb ütemben a fertőzöttek száma az elmúlt két napban. A spliti idősek otthonában pénteken 42 lakónál és 11 dolgozónál regisztrálták a SARS-CoV-2 vírust. Egy 93 éves nő belehalt a betegség szövődményeibe. A szeretetotthonban tíz napja tudtak a vírus megjelenéséről, de csak néhány napja értesítették róla a járványügyi hivatalt. Azóta további 14 idősotthonban regisztrálták a vírust országszerte. Horvátországban a legfrissebb adatok szerint egy nap alatt 39-cel 1534-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, 21 halálos áldozata van a járványnak, az elmúlt 24 órában nem hunyt el senki. Az első fertőzés megjelenése óta 323 beteget nyilvánítottak gyógyultnak. Jelenleg 32 beteg van súlyos állapotban, lélegeztetőgépen. Eddig 15 691 koronavírustesztet végeztek az országban.

Március második felében kiürült Budapest, a közösségi közlekedésben 80-90 százalékos utasszámcsökkenést mértek. Látványosan visszaesett az autós közlekedés is. Kicsit olyan érzésünk lehetett, mintha az évtizedekkel korábbi Budapestre csöppentünk volna, a többsávos utakon alig néhány autót lehetett látni, dugóknak pedig híre-hamva sem volt.

2020.04.11 15:20
Japánban önkorlátozást kértek a lakosságtól, több ázsiai országban emelkedett a fertőzöttek száma

Japánban a hatóságok szombaton azt kérték a lakosságtól, hogy az önkéntes korlátozás jegyében ne menjenek bárokba, szórakozóhelyekre és éttermekbe, korábban csupán hét körzetben, így a tokióiban fordultak az emberekhez ilyen ajánlással. Több ázsiai országban emelkedett a fertőzöttek száma. Japánban hatezer fertőzöttet tartanak nyilván, száz a halottak száma. Általános az aggodalom, hogy drámai gyorsasággal nő a fertőzöttek száma és túlzsúfoltak lesznek a kórházak.

Indiában április 14-ét követően meghosszabbítják az országos vesztegzár hatályát - erről született döntés szombaton. A kontinensnyi országban 7447 a fertőzöttek száma, míg 239 a halottaké. A hatóságok március 25-én rendeltek el karantént három hétre, amelyet most meghosszabbítottak.

Iránban a legutóbbi közléshez képest 125-tel 4357-re nőtt a halottak száma. Teherán hetvenezer igazolt fertőzöttről számolt be és a hatóságok szerint több mint negyvenezren felépültek.

A Fülöp-szigeteken 26-ra emelkedett és elérte a 247-et a koronavírusban meghaltak száma. Az országban 233 új fertőzöttről számoltak be, ezzel 4428-ra nőtt a fertőzöttek száma. Ezzel egy időben szombaton a gyógyultak száma 17-el nőtt és elérte a 157-et.

Malajziában 184-el nőtt és 4 530-ra emelkedett a fertőzöttek száma - jelentette be az egészségügyi minisztérium szombaton. 1995-en felgyógyultak, 72 embert intenzív osztályon kezelnek, 38-at tartanak lélegeztetőgépen. Három új halottal 73-ra nőtt az elhunytak száma.

Indonéziában már 3842-en fertőződtek meg, a halottak száma 327-re emelkedett, 286-an felgyógyultak a betegségből - mondta a kormányszóvivő. Achmad Yurianto adatai szerint a fővárosban, Jakartában a legsúlyosabb a helyzet, ahol 159-en haltak meg a járványban.

A gazdaságvédelmi akcióterv részeként bejelentett intézkedések révén ugrásszerűen, tízszeresére bővülhet itthon azok száma, akik a karrierváltás mellett döntenek, és egy intenzív és gyakorlatorientált képzés elvégzése után informatikus szakmát és állást szereznek - állítja a junior szoftverfejlesztők és tesztelők képzésével foglalkozó cég.

Szombaton Kiskunhalason tartott ellenőrzést Orbán Viktor miniszterelnök, ahol megtekintette a mobil járványkórházat, egy védőruha-varróüzemet és a városi kórházat; tapasztalatairól ezúttal is a Facebook-oldalán közöl videókat.

Legalább másfél évbe telhet, mire elkezdhetjük beoltani a lakosságot az új típusú koronavírus ellen. Addig pedig nagyon valószínű, hogy velünk marad és fokozatosan keresztülmegy rajtunk ez a járvány, sok emberéletet követelve. Ahhoz, hogy ez ne így legyen, és pár hónap múlva visszatérhessünk a rendes kerékvágásba, drasztikusan le kellene szorítani a vírus terjedési rátáját. De sajnos ez nem annyira egyszerű. Az Imperial College London neves járványügyi kutatói szerint emiatt lehet, hogy meg kell szoknunk ezt a helyzetet, és a fertőzési hullámokra mindaddig társadalmi bezárkózással válaszolnunk, amíg nincs másik eszköz.

2020.04.11 13:42
Spanyolországban tovább mérséklődik a járvány miatti halálozás mértéke

Spanyolországban tovább mérséklődik az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta halálozás mértéke, az elmúlt 24 órában 510-en veszítették életüket, 95-tel kevesebben mint egy nappal korábban. A hivatalos napi jelentés szerint a járvány megjelenése, január vége óta 16 353 halálos áldozatot követelt, pénteken 605-en, csütörtökön 683-an haltak bele a fertőzésbe. Az elhunytak száma március 24. óta nem csökkent eddig a napi 600 alá. A koronavírus jelenlétét eddig 161 852 embernél mutatták ki, szombaton 4830, pénteken 4576, csütörtökön 5756 újabb esetet szűrtek ki a vizsgálatok. A fertőzöttek csaknem harmada, 59 109 ember már egészséges, a gyógyultak száma szombaton 3441-gyel, pénteken 3503-mal, csütörtökön 4144-gyel emelkedett.

2020.04.11 13:38
Romániában először emelkedett 500 fölé az egy nap alatt észlelt új koronavírus-fertőzések száma

A stratégiai kommunikációs törzs szombat koradélután közölt összesítése szerint az elmúlt 24 órában jegyzett 523 megbetegedéssel 5990-re emelkedett a romániai fertőzöttek száma. Az elmúlt napon 25-en haltak bele a kórba és szövődményeibe, a halottak száma 282-re emelkedett. A járvány kezdete óta 758 gyógyult hagyhatta el a kórházat. A súlyos betegek száma 25-tel több mint egy nappal korábban, jelenleg 208 fertőzöttet kezelnek a kórházak intenzív osztályain. Tovább csökkent az elkülönítettek száma, jelenleg kevesebb mint 25 ezren vannak intézményes karanténban, és több mint 74 ezren lakhelyi elkülönítésben.

Szilágyi János több mint húsz napot töltött el koronavírus fertőzéssel a kiskunhalasi járványkórházban. A 42 éves kecskeméti férfi saját szavaival mondta el a helyi televíziónak, mit élt át.

Több százezer magyar dolgozó lassan egy hónapja dolgozik otthonról, és már most megmutatkoznak ennek a hátulütői. Többek között az, hogy mivel túl sok időt töltünk képernyők előtt, online, sokkal nagyobb a kísértés, hogy az ember a neten vásárolgasson, mint valaha. Te már rendeltél valamit a karantén alatt, (amit megbántál)? Még nem vásároltad fel a fél internetet, de már csak egy hajszál választ el ettől? Éppen most is unalmadban böngészel? Akkor a Pénzcentrum tanácsai most neked szólnak!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
2020.04.11 12:47
Moszkva kínai szakembereket hívott a védekezéshez

Kínai orvosokat és védőfelszerelést szállító repülőgépek érkeznek szombaton az orosz fővárosba, a szakembereket a moszkvai önkormányzat hívta meg az új koronavírus elleni küzdelem megsegítésére - közölte szombaton a RIA Novosztyi hírügynökség. A harbini orosz főkonzulátus tájékoztatása szerint a mostani járvány során jelentős klinikai tapasztalatokat szerzett virológusokat és orvosokat várnak Moszkvába.

Továbbra sem javult Barta Sylvia állapota. Egy hete jelentette be a közösségi oldalán a TV2 időjósa akkor, hogy elkapta a koronavírust. Ő volt az első magyar híresség, akinek pozitív lett a tesztje, s aki akkor már hetek óta küzdött a betegséggel. Barta Sylvia most újra jelentkezett közösségi oldalán, ám nem sok jó hírrel szolgált követőinek.

A tavasz beköszöntével az allergiaszezon is elindult, így egyre többen tapasztalhatnak kellemetlen allergiás tüneteket. A jelenlegi járványügyi helyzetben fontos, hogy meg tudjuk különböztetni az allergiás reakciókat a légúti megbetegedések, illetve vírusfertőzések, esetlegesen a COVID-19 megbetegedés tüneteitől - közölte a Semmelweis Egyetem.

2020.04.11 11:36
Ukrajnában meghaladta a két és fél ezret az igazolt fertőzöttek száma

Ukrajnában egy nap alatt négy új esettel, 73-ra nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma szombatra, az igazolt fertőzötteké pedig 308-cal 2511-re - közölte az egészségügyi minisztérium. A betegségből eddig 79-en gyógyultak fel. Viktor Ljasko egészségügyiminiszter-helyettes, országos tisztifőorvos szombati online sajtótájékoztatóján közölte, hogy már nincs az országban egyetlen megye sem, amelybe ne terjedt volna át a Covid-19.

Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs mai sajtótéjákoztatóján elmondta, hogy a fertőzöttek és halottak száma is folyamatosan emelkedik, de jó hír, hogy a gyógyultak száma is nő. A Pesti úti idősotthonról elmondta, hogy tegnap újabb 56 idős betegedett meg igazoltan, viszont közülük vannak, akiknek nincsenek tünetei, vagy tünetszegények, tehát jó állapotban vannak.

2020.04.11 11:09
Május 4-éig meghosszabbították a korlátozásokat, kinyitják a könyvesboltokat Olaszországban

Keddtől megnyitják a könyvesboltokat, az erdészeteket és a csecsemőcikkeket áruló üzleteket Giuseppe Conte olasz miniszterelnök péntek esti bejelentése szerint, aki május 4-éig meghosszabbította az eddig érvényes összes többi járványügyi óvintézkedést és korlátozást.

Karantén idején fontos a humor, ezt bizonyítja a három hete elindult és mára tízezres közösséggé formálódott Karanténsuli, amelyet Várkonyi Judit író és kommunikációs szakember hozott létre. A vicces tanórákat tartó, kedvesen dilettáns tanárnéni és növendékei nemrég egy agyműtéten átesett fiatalember gyógyulásához járultak hozzá: pusztán azzal, hogy sokszáz jókívánságot küldtek neki.

2020.04.11 10:27
Lassult a fertőzöttek számának növekedése Csehországban

Csehországban szombat reggel 5735 koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván, ami 146-al több, mint pénteken. A növekmény jóval alacsonyabb, mint az előző heti napi 253-as átlag. A Covid-19 betegségben eddig 123-an haltak meg, a gyógyultak száma 370-re emelkedett. A halálesetek száma pénteken tízzel, a gyógyultaké pedig 61-gyel emelkedett. Az egészségügyi tárca honlapján megjelent kimutatás szerint eddig összesen 120 285 tesztet végeztek. A pénteki tesztek száma 5431 alacsonyabb, mint az előző napok mintegy nyolcezres átlaga.

Az elmúlt két-három hétben a szokásosnál sokkal nagyobb volt a tojásforgalom - mondta a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (Tojásszövetség) titkára szombaton az m1-en. Molnár Györgyi kiemelte: nemcsak egy normál időszakhoz, hanem karácsonyhoz és húsvéthoz képest is erőteljesebb volt a forgalom.

Rohamtempóban dolgoznak a kórházakban, hogy mindenhova jusson elég oxigén, az egyik orvosi oxigént előállító és forgalmazó vállalat több tízmillió forintot költ erre. Ahol nincs idő és lehetőség a bővítésre, a szükségágyak mellé nagyobb palackokat tesznek.

2020.04.11 09:46
Helyzetjelentés a Balkánról

Észak-Macedóniában 663-ról 711-re nőtt a fertőzöttek és 32-re a halottak száma péntekről szombatra. Montenegróba - ahol az utóbbi 24 órában 252-ről 257-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma - több mint öt tonna védőfelszerelés érkezett Kínából és Görögországból. A maszkokból, kesztyűkből, védőruházatból álló adomány jelentős segítségnek számít a rossz állapotban lévő montenegrói egészségügyi rendszernek.

Bosznia-Hercegovinában 859-ről 901-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Eddig 36-an haltak bele a Covid-19 betegség szövődményeibe. Az országhatárokon tömeg alakult ki, amikor a csak most hazatérő boszniai állampolgárokkal közölték, kötelezően a kijelölt karanténkórházakba kell vonulniuk, ahol ellenőrzik, és megfigyelés alatt tartják majd őket két hétig. Az ország főként szerbek lakta részében, a boszniai Szerb Köztársaságban kötelezővé tették a maszk és a kesztyű használatot nyilvános helyeken.

Péntekről szombatra Szerbiában 2867-ről 3105-re nőtt a regisztrált fertőzöttek, és 66-ról 71-re nőtt a halottak száma. A szerb elnök reményének adott hangot, hogy a hónap végén felfüggeszthetik a március 15-én kihirdetett szükségállapotot. Az intézkedést követően az ország lezárta a határait, bezárt minden üzletet az élelmiszerboltokon és gyógyszertárakon kívül, valamint a legutóbbi döntés értelmében teljes kijárási tilalmat vezettek be péntek 17 és hétfő 5 óra között. Koszovóban 227-ről 250-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma az utóbbi 24 órában, és eddig heten haltak bele a betegségbe.

Több önkormányzat is hozott olyan döntést, mely befolyásolja az üzletek ünnepi nyitvatartását - hívta fel a figyelmet a kereskedelmi szövetség (OKSZ). A kereskedők minden esetben együttműködésre törekednek az önkormányzatokkal, hiszen a döntések az egyes települések sajátosságainak és járványhelyzetének figyelembevételével az ott élők egészségének védelmére irányulnak.

Április 11-ére újabb 8 magyar beteg vesztette életét koronavírus-fertőzés miatt, ezzel az elhunytak száma 85-re emelkedett. Az elhunytak átlagéletkora 75,3 év, legtöbben krónikus alapbetegségekben szenvedtek. Az áldozatok 60 százaléka férfi, és 40 százalékuk nő. Mutatjuk, mit lehet tudni róluk.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1310 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg. Ezzel 85 főre emelkedett az elhunytak száma. 115 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1310 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg. Ezzel 85 főre emelkedett az elhunytak száma. 115 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van.

Jó két hete tart már a kijárási korlátozás Magyarországon. Úgyhogy emberek tömegeinek kell most valahogy elütniük az idejüket odahaza. Öröm az ürömben, hogy most például rengeteg olyan könyvet elolvashat az ember, amit egyébként a mindennapi tevés-vevésben nem igazán tud. És bár a legnagyobb hazai könyvértékesítő-láncok fizikálisan bezártak, interneten azért még lehet rendelni. Mutatjuk, hogy a szakértők szerint milyen könyveket érdemes most keresgélni, mik voltak a magyar vásárlók kedvencei márciusban, illetve azt is, hogy mennyire tépázta meg a hazai könyvbizniszt a koronavírus-világjárvány.

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg a kormány rendelete arról, amely könnyít a fejlesztés alatt lévő gyógyszerek alkalmazásának szabályain.

2020.04.11 07:46
Csaknem 1,7 millió a fertőzöttek száma a világon

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma szombat reggelre 96 432-vel nőtt és elérte az 1 698 416-ot a világon. A legtöbb regisztrált fertőzött jelenleg az Egyesült Államokban van: 501 419, ami 35 669-cel több, mint pénteken. A gyógyultak száma 29 078, a halálos áldozatoké 18 637. A helyzet továbbra is New Yorkban a legsúlyosabb, ahol 5820-an haltak meg.

Spanyolországban 158 273-ra nőtt a feljegyzett fertőzöttek száma, 16 081-re emelkedett a halottaké, és 55 668-ra a gyógyultaké. Olaszországban 147 577 a regisztrált fertőzöttek száma, 18 849 a halálos áldozatoké és 30 455 a gyógyultaké. Németországban 122 171 fertőzöttet regisztráltak eddig, közülük 2 736 elhunyt, 53 913 meggyógyult. Franciaországban 125 931 fertőzöttet, 13 197 halottat, és 25 195 gyógyultat tartottak nyilván. Iránban 68 192 volt a regisztrált fertőzöttek száma szombatra, 4232 az elhunytaké, 35 465 a kórból felépülteké.

Az Egyesült Királyságban 74 605 dokumentált fertőzött, 8958 halálos áldozat és 558 gyógyult volt. Az 55 éves Boris Johnson kormányfő már nem szorul intenzív kezelésre, csütörtökön átvitték egy normál kórterembe, és a Downing Street péntek esti tájékoztatása szerint a miniszterelnök már rövid sétákat is tesz. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a közép-kínai Vuhanból globálisan szétterjedő kórt.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem