14 °C Budapest

Ez a legjobb orvosság a fásultságra: minden apróság most hatalmas segítség lehet

2020. április 11. 10:45

Karantén idején fontos a humor, ezt bizonyítja a három hete elindult és mára tízezres közösséggé formálódott Karanténsuli, amelyet Várkonyi Judit író és kommunikációs szakember hozott létre. A vicces tanórákat tartó, kedvesen dilettáns tanárnéni és növendékei nemrég egy agyműtéten átesett fiatalember gyógyulásához járultak hozzá: pusztán azzal, hogy sokszáz jókívánságot küldtek neki.

A Youtube-on és Facebookon rendszeresen megjelenő "online oktatóvideók" indították el a lavinát, amely napok alatt sodort össze tízezer embert. Az írónő saját barátai szórakoztatására kezdett blőd tartalmú anyagokat gyártani, az egyik azonban annyira megtévesztőre sikerült, hogy végigsöpört az interneten. A többezres érdeklődés miatt hivatalos platformot készített, amelyhez két nap alatt nyolcezren, mára több, mint tízezren csatlakoztak.

Beigazolódott: a humornál nincs jobb orvosság, az otthonaikba szorult emberek pedig vágynak olyan politikamentes közösségre, amelyben a könnyedség és a jó szó mozgatja a szálakat. Az alig egy hete létező felületre megkeresés érkezett: egy agyműtét előtt álló szegedi tanár számára kértek privát üzenetet Judittól. A privát üzenet elkészült, másnap azonban már a hírfalon küldött üzenetet az oldal több száz kedvelője.

A tanár az operáció után három nappal köszönetnyilvánítást küldött a kórházi ágyáról. A videóban elmondta: "Nincsenek szavak arra a rengeteg pozitív energiára, amit az "osztály" adott. Köszönök minden egyes jó szót. És azt kívánom minden kövér, kitaszított, lenézett, bántalmazott kisgyereknek, hogy ilyen osztálytársai legyenek, mint nekem vannak." - fogalmazott, majd levélben még arról is beszámolt, hogy úgy nevetett az üzeneteket olvasva, hogy bement hozzá egy ápoló, hogy megkérdezze, min mulat így egyedül.

Egy ismeretlen ismerősökből verbuválódott közösséget kaptam kéretlenül, akik mellém álltak. Nagyon nagy töltést adott

- tette hozzá. Várkonyi Judit azóta jótékonysági adományozást is hirdetett a csoportban, az eredményt húsvét utánra várják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha már váratlanul és előre kitervelt szándékom nélkül létrejött ez a nagy létszámú platform, igyekszem értelmet adni neki. A fő csapást megtartva, ami a humor, idővel igyekszem olyan irányba vinni a tartalmakat, amelyek a jó hangulatnál is többet adnak majd. Szerencsére megfelelő közegben dolgozom ahhoz, hogy ez teljesülhessen

- mondja az írónő.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem