2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Müller Cecília: jó hír, hogy a gyógyultak száma is emelkedik


Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs mai sajtótéjákoztatóján elmondta, hogy a fertőzöttek és halottak száma is folyamatosan emelkedik, de jó hír, hogy a gyógyultak száma is nő. A Pesti úti idősotthonról elmondta, hogy tegnap újabb 56 idős betegedett meg igazoltan, viszont közülük vannak, akiknek nincsenek tünetei, vagy tünetszegények, tehát jó állapotban vannak.

A tisztifőorvos elmondta, hogy minden szükséges információt begyűjtenek ahhoz, hogy a szükséges intézkedéseket ennek tükrében meg tudják hozni az idősotthonokkal és kórházakkal kapcsolatban.

Kitért a húsvétra is: lesznek olyan családok, amelynek tagjai kénytelenek lesznek külön tölteni. A kapcsolattartásra rengeteg lehetőleg kínálkozik a személyes látogatáson túl is. A szokásokat a lehetőség szerint érdemes megtartani.

Müller Cecília beszélt a túlevésről is: azt tanácsolja, ne a hűtőszekrényben keressük a megoldást a stressz ellen. Azt javasolta, hogy a nehezebb ételeket eleve jobb elhagyni, vagy inkább reggelire enni őket, nem pedig vacsorára.

Kiss Róbert tájékoztatott, hogy tegnap és ma összesen öt teherszállító repülőgépen érkezett védőfelszerelés szállítmány: 20 ezer teszt, 5 ezer pár kesztyű és 5,1 millió maszk érkezett. Elmondta: 6451 esetben figyelmeztetéssel éltek, 2062 helyszíni bírságot szabtak ki, 2082 feljelentést tettek.

Budapesten pénteken 941 szabálysértést észleltek. 663 esetben figyelmeztették a szabályszegőket (eddig ez a legtöbb egy nap alatt), 183 helyszíni bírságot szabtak ki, 95 feljelentés tettek. Beszámolt arról is, hogy egy koronavírus-fertőzött beteg pénteken engedély nélkül elhagyta az Uzsoki kórházat, majd visszament; a XIV. kerületi rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ellene.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked