15 °C Budapest
Fontos bejelentések a Teslától: ekkor nyit a pesti márkaszerviz, újabb Supercharger épül Magyarországon

Fontos bejelentések a Teslától: ekkor nyit a pesti márkaszerviz, újabb Supercharger épül Magyarországon

2021. augusztus 31. 14:02

Egyelőre saját szervizt nem nyit a Tesla, hanem egy már meglévő telephelyen fognak dolgozni a szerelőik: a hivatalos márkaszerviz még ebben a negyedévben megkezdi a működést, később pedig saját telephelyre fognak költözni. Mint azt a vállalattól megtudtuk, még az idén egy újabb Supercharger töltőállomás fog nyílni Budapest környékén.

Még a negyedév vége előtt elindul a Tesla hivatalos szerviz-szolgáltatása Magyarországon - tudta meg a Pénzcentrum a vállalattól. Mint közölték, első körben egy partnerrel együttműködve fog tevékenykedni a szerelőcsapat, nem lesz saját telephelyük, egy már meglévő szervizzel társulnak - saját szerelő telephelyet a későbbiekben tervez nyitni a Tesla Magyarországon, erről egyelőre többet nem szerettek volna elárulni.

Mint a tulajdonosok is észrevették, már üzemel a Tesla magyar assistance-telefonszáma is. A cég kérdésünkre megerősítette, hogy felállították a diszpécsercsapatot, akik összekapcsolják a bajbajutott autósokat a legközelebbi autómentős partnerrel.

A Tesla azt is elárulta, hogy egy új Supercharger töltőállomás fog nyílni még idén "Budapest közelében".

A hivatalos térképen is megjelent már a készülő új állomás, ezen Csepel közelében mutatják a Superchargert, de vélhetően nem ott lesz - ahogy a szerviz sem biztos, hogy a Várnegyedben, ahol most mutatja a térkép.

Forrás: Tesla.com
Forrás: Tesla.com

Bár a cég egyelőre nem akarta pontosan elárulni, hol nyílik meg az új töltőállomás, de logikusnak tűnhet valahová az M5-ös közelébe tenni. Hiszen a törökbálinti Supercharger kiszolgálja az M1-es, M6-os és M7-es felé közlekedőket, míg az M2-és és M3-as mentén a fóti állomáson lehet Teslát tölteni - így pedig egyedül az M4-es és az M5-ös térsége marad ki a sorból.

Arra is rákérdeztünk, hogy hány rendelést adtak le a magyar vásárlók, amióta elstartolt a hivatlaos hazai értékesítés, de ezt a cég üzleti titokként kezeli. Ugyanakkor azt megtudtuk, hogy folyamatosan érkeznek hazánkba a Model Y-ok, egyelőre a legújabb, sanghaji Tesla-gyárból.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ez azonban hamarosan megváltozhat, amennyiben elindul a termelés a berlini Gigafactory-ban. Ennek kapcsán most megkeresésünkre a Tesla annyit közölt, hogy a munkálatok a terveknek megfelelően haladnak Németországban. Az új európai üzem kapcsán augusztus közepén Elon Musk azt mondta, nemsokára megindulhat a termelés:

Remélhetőleg októberben megkapjuk az engedélyt az első autók legyártására

- jelentette ki az építkezésen járva a Tesla-vezér. Musk annyira biztos a dolgában, hogy a Twitteren gyárlátogatást hirdetett október 9-ére a helyieknek, illetve minden más érdeklődőnek.

Címlapkép: Tesla.com

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25