7 °C Budapest
A Tesla Model 3 alapára Magyarországon.

A Tesla Model 3-ra is járhat az állami támogatás: megszereztük a hivatalos magyar árlistát

2021. május 14. 09:45
Frissítve: 2021. május 15. 16:31

A Tesla nemrég közzétette a hivatalos, Magyarországra vonatkozó árlistáját - szúrta ki a Pénzcentrum. A legolcsóbb modell ára 15 millió forint alatt marad, így járhat rá az elektromos autókra igényelhető, 500 ezer forintos állami támogatás.

Mint arról a Pénzcentrumon beszámoltunk, áprilisban - a XII. kerületi MOM Park bevásárlóközpontban - megnyitott az első hivatalos Tesla márkakereskedés Magyarországon. És most már az is biztos, milyen induló árakra számíthatnak a vásárlók, a modellek árát ugyanis nemrég közzétették a Tesla hivatalos, magyar nyelvű weboldalán*.

A publikált árlista alapján a legolcsóbb Tesla, a Model 3 ára itthon 14 999 900 forintról indul, míg a Model S Plaid+ verziójáért már 57 999 900 forintot kell kifizetnie a Tesla-rajongóknak. Már amennyiben valaki megelégszik az alapfelszereltséggel, mert az extrákért, például egy "exkluzívabb" fényezésért vagy a nagyobb felnikért pluszban kell fizetni, nem is keveset (a Model S-nél a 21" Arachnid felnik 1 832 000 Ft-ba; a Red Multi-Coat fényezés pedig 1 030 000 Ft-ba kerülnek).

A Tesla alapmodellek ára (Ft) a magyarországi hivatalos márkakereskedésben*
  Model S Model 3 Model X
Standard Range Plus

-

14 999 900 -
Long Range 34 999 900 19 499 900 37 999 900
Performance - 22 499 900 -
Plaid 45 999 900 - 45 999 900
Plaid+ 57 999 900 - -

Mint látható, a Tesla nagyon körültekintően választotta meg a legolcsóbb Telsa, a Model 3 árát, az alapfelszereltséggel 14 999 900 forintos autóra ugyanis még épp igényelhető az 500 ezer forintos állami támogatás (a pályázat jelenleg szünetel, de sajtóhírek alapján a kormányzat tervezi a keret újbóli megnyitását). Érdekesség továbbá, hogy a Tesla hivatalos, magyar nyelvű weboldalán az egyes típusok várható szállítási idejét is közlik. E szerint egy Model 3-at már szeptemberben elhozhatunk a kereskedésből, de a Model S-re is csak 2022 első negyedévéig kell várnunk.

Frissítés! Cikkünk megjelenése után a márkaképviselet közleményben is elismerte az árlistát. Mint írták, "A Tesla ma teszi elérhetővé Magyarországon az online Design Studiót. Az ügyfelek mostantól konfigurálhatják és megrendelhetik a Model S-t, a Model X-et és a Model 3-at. Az autók átadása várhatóan szeptemberben kezdődik a Model 3, és az év vége felé a Model S és a Model X esetében. A mai naptól a Model 3 a MOM Park bevásárlóközpontban is megtalálható, ahol a látogatók a közeljövőben tesztvezethetik a kiválasztott változatot."

Az év folyamán megnyílik budapesti szervizközpontunk, ahol a Tesla-tulajdonosok gyorsan és gördülékenyen vehetik igénybe szervizszolgáltatásainkat. Rövidesen elérhetővé tesszük Mobil Szerviz megoldásunkat is.

- tették hozzá a cikkünk megjelenése után kiadott közleményben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hasít a Tesla, brutál erős volt az évindítás

Mint arról a Pénzcentrum nemrég beszámolt, a vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el a Tesla 2021 első negyedévében, a teljesítményt a rekordnagyságú kiszállítások, az erőteljes kínai kereslet és a környezetvédelmi kreditek is támogatták. A márciussal zárult három hónapban a Tesla 10 milliárd 389 millió dollár bevételre tett szert, 74 százalékkal többre az egy évvel korábbinál.

A vállalat rekordszámú járművet gyártott és szállított ki az első negyedévben, az autók értékesítéséből származó bevétele 75 százalékkal, 5 milliárd 132 millió dollárra nőtt. Éves összevetésben a termelés 76 százalékkal, 180 338 darabra emelkedett, míg a kiszállított járművek száma 109 százalékkal, 184 877-re ugrott. A Model S és a Model X típusok értékesítési átlagára 13 százalékkal csökkent az új modellek érkezése előtt.

A New York-i tőzsdére közel 11 éve bevezetett Tesla a hetedik egymást követő negyedévről mutatott ki nyereséget.

Címlapkép: tesla.com

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm