7 °C Budapest

Itt a bizonyíték: tudják már a magyarok, hogy nagy baj lesz

2019. június 9. 19:02

Ezek voltak 2019 23. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre vagy a képes ajánlókra.

Itt a bizonyíték: érzik már a magyarok, hogy nagy baj lesz

Európában a magyarok szándékoznak legkevésbé növelni kiadásaikat a következő időszakban, míg a magyarok 55 százaléka szeretné növelni a megtakarításait. A magyarok nagy része ugyanakkor tudja, hogy a kiadásai növelése elkerülhetetlen lesz, mert felkészültünk arra, hogy drágulni fog az élet. A magyarok a helyi termékek vásárlását hazafias cselekedetnek tartják, Nyugaton inkább a környezetvédelmi szempontok dominálnak a hazai termékek választásakor.

Tombol az őrület: sorban állnak a magyarok a bankokban, mindenkinek ez kell

Nem csitul a magyarok étvágya, áprilisban ismét nőtt a lakáshitelek felvett összege, idén így eddig továbbra is kitart a növekvő tendencia. Az MNB március végi kamatemelésének semmilyen hatása nem volt, a lakáshitelek átlagkamata - kis mértékben - tovább csökkent. Az 5 éves fixálás dominanciája tovább nőtt, a változó kamatozású hitel eljelentéktelenedése szintén folytatódott. A személyi hitelek iránti kereslet ismét történelmi csúcsot döntött, ezek átlagkamata viszont - hosszú idő után - nőtt.

Magyarok tömegei rohanták meg a bankokat: és ez még csak a kezdet

Hónapról hónapra beszámolunk róla, hogy a magyar lakosság hiteléhsége milyen mértékben nő. Arról is gyakran írunk, hogy bár a hitelfelvételi kedv majdnem minden hónapban meghaladja az előzőt, a lakosság eladósodottsága még mindig alacsony. A lakossági hitelek kamatai jelenleg nagyon alacsonyak, de azt már kevesen tudják, hogy ezekből az alacsony kamatokból mennyit is tesznek zsebre valójában a bankok. És az sem utolsó kérdés, hogy a hitelezési boom meddig tarthat ki - ezt, és a többi kérdést válaszoljuk meg az alábbi cikkben. Adatok segítségével válaszoljuk meg a kérdést: valóban olyan nagy-e a magyar hitelboom, vagy vannak még tartalékok a rendszerben?

Kamuhír a bankszámlák zárolása? Ezt minden ügyfélnek tudnia kell

A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megakadályozásáról szóló törvény miatt minden egyes bank minden egyes ügyfelének el kell végeznie a kötelező banki adategyeztetést június 26-ig. Ha ezt nem teszik meg, jön a bankszámla zárolása. Ez olyan sziklaszilárd tény, minthogy te ezt a cikket épp olvasod. Ennek ellenére a magyarok nagy részének egyszerűen fogalma sincs róla, hogy létezik ez a kötelezettség. A Pénzcentrum olvasói bár tájékozottabbak az átlagnál, azért körükben is számos kérdés - gyakran felháborodás formájában - előkerül, és nem is tartják magukban. A legtöbb adategyeztetésről szóló cikkünk alatt parázs vita alakul ki. Mi most az ott feltett kérdésekre válaszolunk, illetve eloszlatjuk a kommentekben felmerült kételyeket az adategyeztetéssel kapcsolatban. Ahol pedig az kell, ott tételesen megcáfoljuk a téves állításokat. Lehet, hogy a te kommented is (természetesen név nélkül) bekerült a szórásba.

Új kór szedi áldozatait Magyarországon: rengeteg melós érintett

Hivatalosan is egészségügyi rendellenességnek minősítette a WHO a kiégését. Definíciójuk szerint a "kiégés egy olyan szindróma, melyet krónikus munkahelyi stressz okoz, amit nem kezelnek megfelelően." Vagyis a kiégés nem egyszerűen a stresszt, hanem a hosszú időn keresztül tapasztalható, folyamatos, kezeletlen nyomást jelenti.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ingyen tízezrekről mond le rengeteg magyar: mától ez végleg megváltozhat

Egyre több pénz áll a magyarok folyószámláján - 2019. áprilisában ez tovább nőtt. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a lakossági betétek átlagkamata tovább csökkent. A növekvő folyószámla-betét állományával egy időben a lekötött betétek aránya stagnál. A "szuperbefektetésként" emlegetett államkötvény a mai napon indult, kíváncsian várjuk, hogy ennek a papírnak sikerül-e megtörnie a párnacihák egyeduralmát.

Elárulta a Blöffkirály: így lehetsz akár te is pókermilliomos

Bár manapság keveset hallani a magyar Blöffkirályról, Györgyi Krisztián köszöni, jól van, járja a világ pókerversenyeit. Miután tavaly 5 euróból nyert 57 millió forintot, letette a névjegyét a "szakmában", így pedig szponzora is akadt, akinek segítségével még könnyebben kijut a külföldi megmérettetésekre. Elmondása szerint itthon eléggé ellehetetlenült a pókeres élet, a törvényi keretek miatt nem lehet nagyobb versenyeket rendezni Magyarországon. Azt is megtudtuk a profi játékostól, hogy mennyi idő alatt lehet profivá válni: nem könnyű, de aki megjárja a hadak útját, az főállásban is űzheti a kártyajátékot - simán meg tud élni belőle.

Áremelkedéssel indul a balatoni szezon: erre számíts a kasszáknál

Talán ezen a hétvégén végre igazán jó idő lesz, és kinyitnak az eddig üresen pangó balatoni fürdőhelyek is. A legtöbb strand megújult a közelmúltban, áremelkedésre azonban sok helyen számítani kell.

Kamubankjegy lapulhat bármelyik magyar tárcájában: ez a hamisítók kedvence

Magyarországon 2018-ban csupán 450 hamis forintbankjegyet foglaltak le az MNB munkatársai. A pénzhamisítás visszaszorítása rendkívül sikeres hazánkban, 8 év leforgása alatt tizenhatod részére szorult vissza. Ez ma azt jelenti, hogy 1 millió darab forgalomban lévő forintra 0,86 darab hamisítvány jut. Tavaly egyébként a 20 000-rest hamisították legtöbbször, de 2017-ben a 10 000-es volt a rosszfiúk kedvence. Az látszik, hogy az esély kicsi arra, hogy hamis pénzre bukkanjunk, de ettől még bárkivel előfordulhat. Mutatjuk, mi a teendő ebben az esetben, hogy tudsz tisztán kimászni a slamasztikából.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem