15 °C Budapest
Sunrise, railroad junction, sunlit rails, frontal view of the train

Orbán bejelentése: megszólalt a MÁV az új bérletekről, erre készüljenek az utasok

2023. február 18. 17:58

Orbán Viktor az évértékelő beszédében jelentette be, hogy május 1-jétől minden eddiginél kedvezőbb bérletrendszerrel lehet majd beutazni a megyéket, vagy akár az egész országot. A teljesárú Vármegyebérlet 9450 forintért, míg az országos bérlet ennek a duplájába fog majd kerülni. A diákok mindkét esetben 90 százalékos kedvezménnyel vehetik majd igénybe a szolgáltatást.

Orbán Viktor miniszterelnök a február 18-án, évértékelő beszédében jelentette be, hogy május 1-től életbe lépnek az úgynevezett Vármegyebérletek. Ezekkel az új típusú, egyszerűen elérhető és alacsony árú termékekkel a MÁV-START, a VOLÁNBUSZ, a MÁV-HÉV és a GYSEV helyközi járatait korlátlanul használhatják majd az utazók.

A bérletek 30 napon át lesznek érvényesek: a teljesárú Vármegyebérlet 9450 forintbe fog kerülni, míg az Országbérlet 18900 forintba. Mindkettőt a tanulók 90 százalékos kedvezménnyel vehetik majd igénybe, azaz előbbi esetében 945 forintért lehet megvenni, amivel olcsóbb lesz 50 forinttal, mint a Budapest-bérlet, vagy mint 15 liter benzin. Az Országbérlet a Vármegye bérlet duplájába, azaz 18900 forintba fog kerülni.

A teljes árú bérlet árának 86 százalékát térítik meg a munkáltatók, így Vármegyebérlet esetében mintegy 1300, Országbérlettel kicsivel több mint 2600 forint saját költségen tudnak utazni az utasok a helyközi szolgáltatókat választva. A munkáltatók, kis- és középvállalkozások utaztatási költségei is csökkennek az új bérletkonstrukció révén.

A bérleteket a MÁV-START pénztáraiban, automatáinál és a MÁV appon, illetve a GYSEV pénztárainál egyaránt meg tudjuk majd vásárolni. A MÁV információi szerint a bérletvásárlások tervezhetősége érdekében várhatóan már április utolsó hetében elővételben is megvásárolhatóak lesznek a Vármegye- és Országbérletek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem