27 °C Budapest

Októbertől ide fordulhatnak a bajba került hitelesek

Pénzcentrum
2013. október 3. 14:05

Mai hír, hogy Doubravszky György lehet a pénzügyi fogyasztóvédelem feje az MNB-ben. De mi lesz az eddigi panaszokkal és a levelet pontosan kinek is címezzék azok, akik elégedetlenek a bankjukkal?

A Magyar Nemzeti Bank szerint az október elsejétől működő rendszer világos felhatalmazást, s kereteket ad az eddigi felügyeleti fogyasztóvédelmi munka folytatására, s e tevékenység integrálására a Magyar Nemzeti Bankba (MNB) - mondta el kérdésünkre a MNB sajtóosztálya. Sajtóértesülések szerint ennek a fogyasztóvédelmi tevékenységnek lehet a feje Doubravszky György.

Az MNB szerint a fogyasztóvédelmi munka zavartalanul folytatódik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) és a jegybank integrációja után is, sőt szerintük tovább javuljon annak minősége.

Bármikor van kihez fordulni

Legalábbis az a cél, hogy mindenki így érezze, ha pénzügyi szolgáltatóval szemben panasza van. A Pénzügyi Békéltető Testület tevékenysége is az eddig megszokott keretek között folytatódik, ugyanakkor átgondolandó, hogy a testületnek akár az eddiginél is erősebb hatásköre legyen - mondta el kérdésünkre a Nemzeti Bank szóvivője.

Hol lehet panaszkodni?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A panaszokat 2013. október 1-jétől az alábbi elérhetőségeken lehet benyújtani:

Ügyfélszolgálat címe (személyes megkeresések):
1013 Budapest, Krisztina krt. 39. (Krisztina Plaza)
Postacíme:
Magyar Nemzeti Bank, 1850 Budapest
Telefonszáma:
06-40-203-776

A már korábban (még a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez) benyújtott, de még le nem zárt panaszok feldolgozása folyamatos, az ügyfélszolgálati munka zavartalanul folytatódik tovább - írta a sajtóosztály..

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. augusztus 1. 19:41