8 °C Budapest

Megjárja, aki trükközik a kötelezővel: íme a példák!

2010. november 3. 09:02

Csak az üzembentartó nevére köthető szerződés Miközben a híradások szinte egyöntetűen a kötelezős átlagdíjak csökkenéséről tudósítanak, 50-70 ezer autósnak biztosan kedvezőtlenebb lesz a jövő évi díja. Ők azok a (főként fővárosban lakó autósok), akik a kedvezőbb vidéki tarifa reményében vidéken élő családtagjaikat adták meg a jármű tulajdonosának, miközben ők voltak az üzembentartók. Mivel az idén már csak az üzembentartó köthet kötelezőt, az új szerződést már csak az ő nevükre szólhat - eleve magasabb díjkategóriában, ráadásul csupán A0-ás bónuszfokozattal.

Az új dilemma: parkolási bérlet vagy kedvezőbb kötelező?

A városban élő fiatalabb autósok mindig jóval magasabb kárkockázatot jelentettek a biztosítók számára, mind az idősebb vidékiek. Ezért főleg a fővárosban élő autótulajdonosok közül éltek sokan (óvatos becslések szerint is több tízezren) azzal a lehetőséggel, hogy az autót idősebb családtagjukra (szülő vagy nagyszülő) íratva jóval kedvezőbb kötelező és casco-biztosítást szereztek járművükre. A belvárosokban lakók eközben üzembentartóként a kedvező parkolási lehetőségekkel is élni tudtak.


Lantos Lóránt

"Az idei évtől azonban már csak az üzembentartó nevére köthető szerződés - hívja fel a figyelmet az új szabályozás eddig kevésbé figyelmet kapott vonatkozására Lantos Lóránt, a kotelezo.hu vezetője. Ezzel a lépéssel akár csupán a kötelező kapcsán évi több tízezer forinttal is rosszabbul járhat az, aki eddig élt a fenti trükkel. Nem csupán városi és fiatalabb vezetői kategóriába kerül, de a bónuszbesorolását is A0 fokozatban kénytelen kezdeni. Az olcsóbb kötelező reményében megteheti ugyan, hogy a vidéki rokonát teszi meg üzembentartónak is, ebben az esetben azonban az ingyenes parkolási lehetőségének mondhat búcsút."

" A legjobb ilyen esetben még mindig az, ha az autós fenntartja korábbi kötelezős szerződését, erre az esetre ugyanis az új szabályozás nem terjed ki - javasolja a kotelezo.hu szakembere. Ám ha így dönt, akkor is biztosan kimarad az idei, 25-30%-ot is elérő általános díjcsökkenés kedvező hatásaiból." 

Szerzések és felmondások - lapozz!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

3 millió autós is olcsóbb díjat találhat magának novemberben

Könnyen az évek óta tartó árcsökkenés végét jelentheti, ha minden olyan autós lecseréli biztosítóját az idei kampányban, aki olcsóbb díjat talál magának. Az autósok 90%-a számára elérhető 10 ezer forint feletti rekordméretű megtakarítás ugyanis újabb jelentős veszteséget okozhat a hazai biztosítóknak, ami bizonyosan áremeléshez vezetne a jövőben - áll a Biztosítás.hu internetes portál elemzésében.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem