18 °C Budapest

Megjárja, aki trükközik a kötelezővel: íme a példák!

2010. november 3. 09:02

Csak az üzembentartó nevére köthető szerződés Miközben a híradások szinte egyöntetűen a kötelezős átlagdíjak csökkenéséről tudósítanak, 50-70 ezer autósnak biztosan kedvezőtlenebb lesz a jövő évi díja. Ők azok a (főként fővárosban lakó autósok), akik a kedvezőbb vidéki tarifa reményében vidéken élő családtagjaikat adták meg a jármű tulajdonosának, miközben ők voltak az üzembentartók. Mivel az idén már csak az üzembentartó köthet kötelezőt, az új szerződést már csak az ő nevükre szólhat - eleve magasabb díjkategóriában, ráadásul csupán A0-ás bónuszfokozattal.

Az új dilemma: parkolási bérlet vagy kedvezőbb kötelező?

A városban élő fiatalabb autósok mindig jóval magasabb kárkockázatot jelentettek a biztosítók számára, mind az idősebb vidékiek. Ezért főleg a fővárosban élő autótulajdonosok közül éltek sokan (óvatos becslések szerint is több tízezren) azzal a lehetőséggel, hogy az autót idősebb családtagjukra (szülő vagy nagyszülő) íratva jóval kedvezőbb kötelező és casco-biztosítást szereztek járművükre. A belvárosokban lakók eközben üzembentartóként a kedvező parkolási lehetőségekkel is élni tudtak.


Lantos Lóránt

"Az idei évtől azonban már csak az üzembentartó nevére köthető szerződés - hívja fel a figyelmet az új szabályozás eddig kevésbé figyelmet kapott vonatkozására Lantos Lóránt, a kotelezo.hu vezetője. Ezzel a lépéssel akár csupán a kötelező kapcsán évi több tízezer forinttal is rosszabbul járhat az, aki eddig élt a fenti trükkel. Nem csupán városi és fiatalabb vezetői kategóriába kerül, de a bónuszbesorolását is A0 fokozatban kénytelen kezdeni. Az olcsóbb kötelező reményében megteheti ugyan, hogy a vidéki rokonát teszi meg üzembentartónak is, ebben az esetben azonban az ingyenes parkolási lehetőségének mondhat búcsút."

" A legjobb ilyen esetben még mindig az, ha az autós fenntartja korábbi kötelezős szerződését, erre az esetre ugyanis az új szabályozás nem terjed ki - javasolja a kotelezo.hu szakembere. Ám ha így dönt, akkor is biztosan kimarad az idei, 25-30%-ot is elérő általános díjcsökkenés kedvező hatásaiból." 

Szerzések és felmondások - lapozz!

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

3 millió autós is olcsóbb díjat találhat magának novemberben

Könnyen az évek óta tartó árcsökkenés végét jelentheti, ha minden olyan autós lecseréli biztosítóját az idei kampányban, aki olcsóbb díjat talál magának. Az autósok 90%-a számára elérhető 10 ezer forint feletti rekordméretű megtakarítás ugyanis újabb jelentős veszteséget okozhat a hazai biztosítóknak, ami bizonyosan áremeléshez vezetne a jövőben - áll a Biztosítás.hu internetes portál elemzésében.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 19:53
Közösségi, közösségépítő rádióról van szó, ahol a kormányon kívül bárki szót kaphat.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?