Szavazz! Te mennyiért váltanál kötelezőt?

2010. október 29. 22:02

Már csak órák vannak hátra a jövő évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak kihirdetéséig. Idén a kötelező biztosítások szerződőinek 52%-ánál várható, hogy a váltás mellett dönt, ami a korábbi másfél milliós becslésekkel szemben 2,1 millió váltást jelent.

A tavalyi kampányban a kgfb szerződések 37,5%-át mondták fel az autósok, ami 1,5 millió váltást jelentett. Akkor egymillió autós választott új biztosítót, félmillióan pedig az addigi biztosítójuknál a korábbinál alacsonyabb díjon kötötték újra kötelezőjüket. Egyes felmérések szerint  idén a kötelező biztosítások szerződőinek akár 52%-a is a váltás mellett dönthet, ami 2,1 millió kgfb váltást jelent. Számítások szerint a tavaly kötelező biztosítást váltók több mint 12 milliárd forintot takarítottak meg.


A változó díjkalkulációs szabályok miatt a valódi biztosító-váltások arányának növekedésére és az újrakötések arányának némi visszaesésére számítanak. A kötelezőt váltó autósok kétharmada várhatóan biztosítási alkuszhoz fog fordulni, de ennél is többen, az autósok háromnegyede tervezi, hogy az internetet használja a váltásra.

Az autóbiztosítások terén döntéshozók csoportjára az átlagosnál magasabb iskolai végzettség jellemző, kétszer annyi a férfi, mint a női döntéshozó (családon belül legtöbbször az idősebb férfi dönt). Tizenegy megkérdezettből csak ketten tartanak ki már legalább 3 éve a kötelezőjük mellett (ugyanannál a biztosítónál, ugyanazzal a gépjárművel), így ezen a piacon lojalitásról gyakorlatilag nem beszélhetünk.

KGFB-körkép: amit eddig tudni lehet!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?