21 °C Budapest

Szavazz! Te mennyiért váltanál kötelezőt?

2010. október 29. 22:02

Már csak órák vannak hátra a jövő évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak kihirdetéséig. Idén a kötelező biztosítások szerződőinek 52%-ánál várható, hogy a váltás mellett dönt, ami a korábbi másfél milliós becslésekkel szemben 2,1 millió váltást jelent.

A tavalyi kampányban a kgfb szerződések 37,5%-át mondták fel az autósok, ami 1,5 millió váltást jelentett. Akkor egymillió autós választott új biztosítót, félmillióan pedig az addigi biztosítójuknál a korábbinál alacsonyabb díjon kötötték újra kötelezőjüket. Egyes felmérések szerint  idén a kötelező biztosítások szerződőinek akár 52%-a is a váltás mellett dönthet, ami 2,1 millió kgfb váltást jelent. Számítások szerint a tavaly kötelező biztosítást váltók több mint 12 milliárd forintot takarítottak meg.


A változó díjkalkulációs szabályok miatt a valódi biztosító-váltások arányának növekedésére és az újrakötések arányának némi visszaesésére számítanak. A kötelezőt váltó autósok kétharmada várhatóan biztosítási alkuszhoz fog fordulni, de ennél is többen, az autósok háromnegyede tervezi, hogy az internetet használja a váltásra.

Az autóbiztosítások terén döntéshozók csoportjára az átlagosnál magasabb iskolai végzettség jellemző, kétszer annyi a férfi, mint a női döntéshozó (családon belül legtöbbször az idősebb férfi dönt). Tizenegy megkérdezettből csak ketten tartanak ki már legalább 3 éve a kötelezőjük mellett (ugyanannál a biztosítónál, ugyanazzal a gépjárművel), így ezen a piacon lojalitásról gyakorlatilag nem beszélhetünk.

KGFB-körkép: amit eddig tudni lehet!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 8. 20:51
Hamarosan érkezik a TV2 képernyjére a nagyszabású táncos showjának immáron harmadik évada, amelyben...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 8. 16:46
A hitelbl való ingatlanvásárlás elengedhetetlen eleme az értékbecslés, amely során felmérik a lakás...
Holdblog  |  2022. augusztus 8. 15:45
Globalizált korunk leglényegesebb jellemzinek egyike, hogy megválaszthatjuk, hol élünk, hol éljenek...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 8. 10:17
Idén a kriptoeszközök piacának egyik legnagyobb esését élhették át a befektetk. A kriptopiac jelenle...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?