33 °C Budapest

Itt a rekord! 240 000 forintot spórolt az új kötelezőjével!

2010. november 2. 08:47

A kötelező biztosítási kampány első napján 600 ezer díjszámítást végeztek el a Netrisk.hu biztosítási portálon, szemben a teljes múlt évi kampányban tapasztalt 2 millióval. A rendkívüli érdeklődés a megkötött szerződések számán is látható: 15 ezer autós már meg is kötötte új kgfb szerződését, ami 50%-os növekedés az egy évvel korábbi forgalomhoz képest. Az élen az Allianz, a K&H, az Astra és az MKB Biztosító áll jelenleg.

A nem várt áresés nyomán rekordszámban látogatják az autósok a biztosítási portált. Míg tavaly november-decemberben összesen 2 millió díjszámítást végeztek el az oldalon, most egyetlen nap alatt 600 ezret. Az első napokban az autósok szokásosan kiszámolják biztosítási díjukat, új szerződésüket viszont a legtöbben november második felében kötik meg. Ennek ellenére már az első napon 15 ezren váltottak kötelező biztosítást a portálon, ami 50%-kal több a tavalyi kampány első napjának forgalmánál.

A rendkívüli érdeklődés érthető, hiszen a jelentős árcsökkentésből többnyire csak azok az autósok profitálnak, akik most novemberben újrakötik szerződésüket. Aki nem ezt teszi, stagnáló, vagy emelkedő biztosítási díjra számíthat. Az átlagos megtakarítás jelenleg 13 ezer forint, akad ugyanakkor autós, aki több mint 240 ezer forintot takarított meg azzal, hogy tegnap újrakötötte kötelezőjét.

A legtöbb új kgfb szerződést jelenleg az Allianz, a K&H, az Astra és az MKB Biztosító köti. Közülük az Astra teljesen új szereplő, de az MKB sem rendelkezett eddig érdemi piaci részesedéssel. A kampányidőszak így jelentős átrendeződést hozhat a biztosítók erősorrendjében. Az Astra és a K&H "házi" versenyében egyelőre a K&H Biztosító vezet, miközben többnyire az Astra Biztosító kínálja a jobb árakat. A sorrendet így elsősorban az magyarázhatja, hogy az új piaci szereplőről még nem rendelkeznek elegendő információval az ügyfelek. Az Astra tőkeereje ugyanis semmiképpen nem indokolja hátrányát, hiszen a társaság Romániában például piacvezető, 1,8 milliós kötelező biztosítási szerződésállománnyal rendelkezik. 

A Pénzcentrum.hu felmérése szerint az autósok 63%-a már kevesebb, mint ötezer forintos különbség esetén is biztosítót váltana, 29%-a évi 5-15 ezer forintos megtakarítást szeretne elérni a tavalyi díjakhoz képest, 4%-a nem vált, további 4% pedig csak évi 15 ezer forint feletti spórolás esetén cseréli le a kötelező biztosítását (Szavazz! Te mennyiért váltanál kötelezőt?).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. július 3. 06:51
(Archívumunkból 2019) Értelmetlenül halmozzák a készpénzt a „hatvan pluszosok”. Legalábbis ez derül...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
MEDIA1  |  2022. július 2. 10:09
Mong Attila újságíró volt a Media1 legutóbbi podcast- és rádióműsorának vendége, akit Németországban...
iO Charts  |  2022. július 1. 19:00
A magas infláció hatását – ami az árszínvonal emelkedésében nyilvánul meg – egy ideje má...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?